BTC USD 60,594.6 Gold USD 1,800.92
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ask/Help TOLONG....ade orang ugut nk BUNUH

skalala

Freshie
Joined
Aug 26, 2012
Messages
5
Reaction score
0
Points
3
salam...aku sering terima SMS ugut bunuh...mula2 pada 26/8...cm ni msj die

"ko katne b*bi...aku jmpe ko..siap la"..

aku abaikan je la..igt kn mcm mmber sje nk bt joke..pastu no 2 sering kol aku..bile agkt snyp je...pastu smlm aku dapat plak msg mcm ni..

"aku da thu rumah ko..tggu je la.."

ade x sape2 yg keje maxis blh tlg trace sape pnyer no ni...aku x nk buat report lg sbb tkt mmber just nk brgurau..

tlg sgt2...sape yg blh tlg pm yer..sbb aku x nk letak no kat cni sbb bnda blum pasti...
:(:)(:)(:)(:)(:)(:)((#:-S#:-S#:-S


UPDATE:

td ms rht tghari aku pegi balai polis..buat report..da citer sume2 tp macam biasa la polis malaysia lyn x lyn..pastu ade yg siap gelak2..die amik report 2..tp lps 2 dia ckp..tggu la..nnt kami jalan kan siasatan..tamat..aku rse mst x mngubah ape2..x pe la..
 
Last edited:
Sponsored Post

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
38,945
Reaction score
2,930
Points
206
benda hidup mati pun nak buat bergurau ke bro..
buat report polis je dulu.

ini aku rasa perkara serius.
 

skalala

Freshie
Joined
Aug 26, 2012
Messages
5
Reaction score
0
Points
3
benda hidup mati pun nak buat bergurau ke bro..
buat report polis je dulu.

ini aku rasa perkara serius.

umm..tp klu blh nk thu dlu sape tuan no ni..lg pun slame ni x de plak orang x puas ati dgn aku...:(:)((

harap ade la yg boleh mmbantu..
 

mahir_tg

Super Active Member
Paid Membership
Joined
Jan 29, 2012
Messages
8,260
Reaction score
20
Points
65
Pe citer nie..boh ada wat hal apa2 ke sblm ni?ke ada gaduh dgn org ke?ke ada kaco org ke?:D:D:D
 

ahib0205

Legendary Member
Joined
Nov 18, 2007
Messages
19,329
Reaction score
740
Points
166
kalau betul bro rasa itu ugutan betul, cadangan saya pegi buat report polis dan sertakan bukti yang ada

tujuan report adalah supaya boleh cover diri bro andai kata benar dia datang nak bunuh bro, dan bro melawan dia pulak yang mati

bro tidak bersalah kerana mempertahankan diri dan telah buat laporan awal polis

p/s: kepada abang-abang polis dan majistre kat cg ni, kalau saya salah tolong betulkan ye :D
 

[V]endetta

Legendary Member
Joined
Oct 10, 2010
Messages
11,893
Reaction score
17
Points
115
salam...aku sering terima SMS ugut bunuh...mula2 pada 26/8...cm ni msj die

"ko katne b*bi...aku jmpe ko..siap la"..

aku abaikan je la..igt kn mcm mmber sje nk bt joke..pastu no 2 sering kol aku..bile agkt snyp je...pastu smlm aku dapat plak msg mcm ni..

"aku da thu rumah ko..tggu je la.."

ade x sape2 yg keje maxis blh tlg trace sape pnyer no ni...aku x nk buat report lg sbb tkt mmber just nk brgurau..

tlg sgt2...sape yg blh tlg pm yer..sbb aku x nk letak no kat cni sbb bnda blum pasti...
:(:)(:)(:)(:)(:)(:)((#:-S#:-S#:-S

report polis je la bro. aku taknak nanti esok lusa kes ni masuk paper dan ko pun da jadi mayat. pikir logik la. kalau betul punya gurau, takkan ko cuak sampai tahap camni? ko sayang nyawa ke tidak bro?
 

periamuda

Super Active Member
Joined
May 30, 2009
Messages
5,907
Reaction score
66
Points
70
Report polis je bukan lama pun...Polis je boleh trace no tu..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register