Tolong.... Acer Aspire 4920 Problem....

CG Sponsors




ratusanRM

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Apr 8, 2007
Messages
22,686
Reaction score
359
Points
131
salam,



ni ada 1 masalah acer aspire 4920 OS Vista....
tetiba je padam.... pastu bila restart kuar skrin hitam....




so, OTAI2 sila beri tunjuk ajar :">:">:">:">




adakah masalah Software / Hardware???



kalau hardware nak antar g kedai sbb dalam warranty :D:D
 
Sponsored Post

ratusanRM

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Apr 8, 2007
Messages
22,686
Reaction score
359
Points
131
sape boleh tolong? :-?:-?:(:(
 

pcfx

Fun Poster
Joined
Oct 28, 2007
Messages
624
Reaction score
0
Points
10
cuba masuk bios.. kalau boleh maknanya software lah... takpun try masukkan cd windows xp, re install sbb maybe hardware tak support vista... selamat mencuba
 

Usahawan Muda

Active Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
2,481
Reaction score
29
Points
30
cuba masuk bios.. kalau boleh maknanya software lah... takpun try masukkan cd windows xp, re install sbb maybe hardware tak support vista... selamat mencuba
ya...aku setuju dengan pendapat ko...
try dlu re-install dan klu xleh pi anta kedai...
baru beli ke or dah lama?

masalah mcm nie selalunya terjadi bila software sebenar laptop tu windiw original then kita selamber je install window x original...
xleh tau...ori kena ori...
xori pi ke ori xpe...
rasa2 aku la
 

Sureduit

Super Active Member
Joined
Jul 18, 2006
Messages
5,046
Reaction score
25
Points
75
sebut bab bios tu aku rasa camtu la sebb aku punya pon kong macam nie jgk bulan lepas..

aku hantaq pie kedai balik tokey kata bios dia problem..
tapi depa buat apa bagi elok aku tak tau laa..aku bkn terra pon bab perbaik PC nie
belasah bagi jahanam aku tau laa :D:D
 

ratusanRM

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Apr 8, 2007
Messages
22,686
Reaction score
359
Points
131
ya...aku setuju dengan pendapat ko...
try dlu re-install dan klu xleh pi anta kedai...
baru beli ke or dah lama?

masalah mcm nie selalunya terjadi bila software sebenar laptop tu windiw original then kita selamber je install window x original...
xleh tau...ori kena ori...
xori pi ke ori xpe...
rasa2 aku la

ni vista original beb :">:">:">



cam masalah hardware je ~X(~X(
 

kakeyro

Fun Poster
Joined
Aug 21, 2008
Messages
341
Reaction score
0
Points
10
bro,
ko check ram bro..selalu ramlaujadi camnie.ada buat penambahan ram ker?
 

fnd75

Active Member
Joined
Apr 25, 2006
Messages
1,938
Reaction score
36
Points
35
salam,



ni ada 1 masalah acer aspire 4920 OS Vista....
tetiba je padam.... pastu bila restart kuar skrin hitam....




so, OTAI2 sila beri tunjuk ajar :">:">:">:">




adakah masalah Software / Hardware???



kalau hardware nak antar g kedai sbb dalam warranty :D:D
bro, kalo sebut hantar kedai repair, hang penah stay tgk apa diorang buat tak? sometimes menda kecik aje dia caj lebih2. kdg2 benda asal elok dia bagi makin teruk...
 

ratusanRM

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Apr 8, 2007
Messages
22,686
Reaction score
359
Points
131
bro,
ko check ram bro..selalu ramlaujadi camnie.ada buat penambahan ram ker?

RAM blum check lagi.... rasa cam nak antar warranty je :">:">:">



esok den update insya Allah #:-S
 

ratusanRM

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Apr 8, 2007
Messages
22,686
Reaction score
359
Points
131
bro, kalo sebut hantar kedai repair, hang penah stay tgk apa diorang buat tak? sometimes menda kecik aje dia caj lebih2. kdg2 benda asal elok dia bagi makin teruk...
under warranty bro :D:D:D


baru 2 bulan beli.... ni bukan laptop den.... member punya :">:">


den jadi personal IT advisor tak berbayar :)):))
 
Sponsored Post
Top
Log in Register