Tol PLUS turun 18% bermula tahun 2020

CG Sponsors




kiddd2

CG Top Poster Club
Joined
Jun 7, 2011
Messages
22,757
Reaction score
2,697
Points
191
tapi cara dia bercakap tu macam dia tak pernah buat salah bang.
ph dulu cakap pon ikut sedap, skang baru nampak salah..

jadi kerejaan makin mengencing pulak..
 
Sponsored Post

Laici

Super Active Member
Joined
Aug 19, 2014
Messages
5,179
Reaction score
596
Points
111
tapi cara dia bercakap tu macam dia tak pernah buat salah bang.
aku setuju...semua benda dia nak komen macam dia hero...ada sesetengah topik memang dia ada point yg masuk akal,bernas..tapi bila dia duk komen semua isu, macam desperate sangat nak jadi hero..padahal sesetengah isu tu dia dulu tak buat apa pun nak atasi... contoh campurtangan TH dlm 1MDB, takbir urus felda sampai letak orang kuat rasuah dlm tu...
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
27,341
Reaction score
679
Points
171
aku setuju...semua benda dia nak komen macam dia hero...ada sesetengah topik memang dia ada point yg masuk akal,bernas..tapi bila dia duk komen semua isu, macam desperate sangat nak jadi hero..padahal sesetengah isu tu dia dulu tak buat apa pun nak atasi... contoh campurtangan TH dlm 1MDB, takbir urus felda sampai letak orang kuat rasuah dlm tu...
next pru klu BN pegang kerajaan tgk mcm mane presiden umno jage najib ni... duit party totaly kt najib.. so nak taknak kene layan la
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
151,281
Reaction score
20,824
Points
1,661
Najib Razak
25 mins ·

Mula-mula...

PH janji Rakyat tak perlu bayar tol lagi selepas PH menang.

Namun, lepas menang...

1. PH suruh Rakyat bayar lebih banyak jumlah tol
(kerana RM82 x 38 tahun adalah jauh lebih besar banding RM100 x 18 tahun)

2. PH suruh Rakyat bayar tol untuk jangka masa lagi panjang.
(baki 38 tahun lagi berbanding baki 18 tahun)

3. PH suruh Rakyat beri subsidi tahunan kepada kerajaan untuk tol - dan bukan lagi sebaliknya.
(kerajaan tak perlu lagi bayar pampasan tahunan kepada KWSP. Akibatnya kadar dividen pencarum KWSP adalah 0.5% lebih rendah setiap tahun)

Lalu...

PH kata janji sudah ditepati. Kononnya mereka prihatin Rakyat.

PH puji diri koonnya mereka mampu buat apa yang BN tak boleh buat.

PH suruh Rakyat jangan terpedaya dengan propaganda tol dari BN.

Last-last, PH kata ini salah Najib.

RAYkat telan bulat-bulat.

(INI BUKAN TROLL. Apa yang saya tulis benar-benar berlaku. Cuba tanya penyokong PH untuk nafikan satu-persatu.)

 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
151,281
Reaction score
20,824
Points
1,661
Najib Razak
43 mins ·

Blogger yang dulunya sangat pro PM ke-4 (kini sangat anti PM ke-7) mengecam Guan Eng sebagai seorang yang gagal matematik.

Ini setelah Guan Eng cuba menjelaskan bahawa jumlah tol dengan diskaun 18% yang dibayar selama 38 tahun adalah lebih rendah berbanding jumlah tol dibayar penguna dalam tempoh 18 tahun.

Lain maksudnya, Guan Eng masih pertahankan bahawa RM100 X 18 tahun adalah lebih besar berbanding RM82 X 38 tahun.

Blogger tersebut turut tuduh kerajaan PH sedang menipu duit Rakyat bagi memperkayakan kroni masa depan.

Setelah digelar akauntan gagal yang tidak bertauliah, kini dia digelar gagal matematik pulak.

 

Xploit Machine

Legendary Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
15,936
Reaction score
3,005
Points
236
LPT2 - Kini nak ke pantai Timur especially Terengganu lebih murah. Tapi kalau nak lagi murah, lalu ikut jalan pantai. Boleh singgah -singgah tgk pantai Terengganu yg comey lote. Free je tak perlu bayar tol. Boleh singgah Chukai, Kemasik, Kerteh, Kijal, Paka, Dungun, Marang dan semua lokasi-lokasi pelancongan.

 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
151,281
Reaction score
20,824
Points
1,661
Najib Razak
14 hrs ·

Siapa setuju?

Menteri Kewayangan kata PH telah memenuhi dua janji manifesto utama setelah:

1. Memberi diskaun 18% untuk lebuhraya PLUS dengan menggandakan baki tempoh tol dari 18 tahun lagi ke 38 tahun lagi serta menggunakan duit pencarum KWSP untuk beri subsidi tol kepada kerajaan dan penggunal tol;

2. Menurunkan harga RON95 2% dari RM2.08 ke RM2.04 setelah harga minyak dunia jatuh lebih 20% darii hampir USD70 ke USD54 akibat impak wabak Coronavirus.

Janji ditepati PH atau dicapati?

(Jelas dari kenyataan dia, PH ingat Rakyat bodoh selama-lamanya)

 

noblegold

Active Member
Joined
Jun 17, 2008
Messages
1,855
Reaction score
42
Points
30
18% diskaun kekal 20 tahun lagi. Harga tetap meningkat tiap 5 tahun . Cuma tolak je ngan 18%. Kikikiki
 

epozer

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Aug 2, 2010
Messages
14,639
Reaction score
449
Points
141
aku setuju...semua benda dia nak komen macam dia hero...ada sesetengah topik memang dia ada point yg masuk akal,bernas..tapi bila dia duk komen semua isu, macam desperate sangat nak jadi hero..padahal sesetengah isu tu dia dulu tak buat apa pun nak atasi... contoh campurtangan TH dlm 1MDB, takbir urus felda sampai letak orang kuat rasuah dlm tu...
ntah la...letak yg kuat rasuah xde lak jual mur2 kat member2...aku pun ndok kompius smpai skrg
 

epozer

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Aug 2, 2010
Messages
14,639
Reaction score
449
Points
141
18% diskaun kekal 20 tahun lagi. Harga tetap meningkat tiap 5 tahun . Cuma tolak je ngan 18%. Kikikiki
tunggu jelah lagi 3-5 tahun...dokumen rasia...ikut kata nph xde naik2 dah..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register