BTC USD 58,945.9 Gold USD 1,802.73
Time now: Jun 1, 12:00 AM

(TOKEK ) jom sama2 kita bincangkan urusniaga tokek lebih lancar lagi..

bintik merah

Fun Poster
Joined
Dec 6, 2010
Messages
369
Reaction score
2
Points
15
salam..slamat sore..sawadikap..:D

aku nak buat satu perbincangan sedikit tentang jual beli tokek nie..

1. adakah benar2 wujud urus niaga tokek nie?..jika ada mana buktinya biar kita sama2 saksikan..:-?

2. desas desus mgatakan 320g-350g ataupun 350g-399g jika nak urusan jual beli perlu ada 8 ekor utk buyer international?..kenapa sukar btl syaratnya?..ada ke yg telah berjaya urusan?..BUKTIKAN!!..
bila di persembahkan satu atau dua ekor mula cara urusan berlainan seperti buyer local yg akan beli..so pernah ke terjadi transaksi urusan dgn buyer local nie..jika ada berikan bukti yg nyata agar sama2 kita tahu..

3. adakah wujud tokek yg di gembar gemburkan seberat 320g ke atas?..desas desus mngatakan ada..jika buat deal biasanya 2 perkara nie je yg timbul..perkara pertama masalah dari owner barang x ada..jika ada pun barang tu di katakan bermasalah pula..perkara kedua masalah dari buyer x timbul2 hanya broker2 yg x tahu arah tuju sebenar buyer..so adakah realiti urusniaga tokek nie?..

4. kenapa tokek yg bwh 300g berlambak pula dan punyai nilai harga yg rendah..ada yg kira lansam lagi tu..atas alasan pada sesiapa yg berminat utk membela tokek tersebut?..sedangkan tidak ada kesahihan lagi wujudnya jual beli tokek nie?..

so kesimpulan yg aku nampak permainan tokek nie mmg licik sebenarnya utk mengkaburi mata org2 melayu kita yg ingin cari pendapatan yg lebih..di gembar gemburkan nilai harga tokek nie yg sgt lumayan jika cukup beratnya..so pada yg terpikat akan membeli tokek2 yg kecik atas tujuan utk membela..so kesudahannya pada pembela2 tokek nie masuk angin kluar asap disbb kan ada yg mati dan ada juga yg terbantut pembesarannya..utk dptkan saiz pembesaran tokek nie bkan la mudah yg dijangkakan so disitu telah dikaji terlebih dahulu pada yg buat plan marketing tokek nie..semua telah terancang sebenarnya..kita tidak sedar kenapa tokek nie bersepah dkt siam?..sbb dari awl dia org dah rancang so di bela sbyk mungkin utk jadi kan market..

akan tetapi jika mmg benar wujudnya jual beli tokek nie sila la kemukakan bukti utk di kongsi bersama..aku sekadar ingin kepastian sahaja..jgn sampai org2 melayu kita di gula2kan..so mari la kita sama2 merungkai tentang urusniaga tokek nie..wasalam..
 
Last edited:
Sponsored Post

anuarul

CG Top Poster Club
Joined
Jan 9, 2009
Messages
26,151
Reaction score
104
Points
133
wow...ID baru hanya untuk mencari kebenaran tokek....heheheee
 

bintik merah

Fun Poster
Joined
Dec 6, 2010
Messages
369
Reaction score
2
Points
15
mari kita kupas hingga togel atas urusan jual beli tokek nie..
di jemput dgn sgala hormatnya x kira la otai ke petai ke mari la sama2 kita bahas kan..:D
 

effies

Active+ Member
Joined
May 14, 2009
Messages
2,740
Reaction score
34
Points
30
thx tt sebab buka theread nie...
aku pn nak tahu gak betul ke pernah ada urusan yg melambung sampai Juta2..
aku cuma nak tahu je...
 

-RIZUAN-

CG Top Poster Club
Joined
Mar 5, 2008
Messages
20,958
Reaction score
639
Points
161
sebenarnya dh lama dh den korek2 bau kat thread tokek berjela tu...tp jwpn ttp sama..

1)tgu testimoni seller dlm cg
2)dh byk urusan kat luar yg dh berjaya..
 

bintik merah

Fun Poster
Joined
Dec 6, 2010
Messages
369
Reaction score
2
Points
15
buktikan secara pro jika ada transaksi jual beli tokek nie..
dari pengalaman yg aku ada x seberapa nie mmg blm sahih lagi wujudnya jual beli tokek..jika sesiapa yg pernah berjaya aku merayu sgt2 kemukakan la bukti2 disini..sebelum habis semua duit org2 melayu kita gara2 membela tokek nie..#:-S
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register