TNB akan umum butiran projek jalur lebar pada Januari 2019

Recommended Brokers


Sponsored Post

theblur

Super Active Member
Joined
Apr 15, 2012
Messages
6,085
Reaction score
374
Points
81
celcom fibre kat Sabah pun dah lama lay out fibre diorg, da lebih 10 tahun. tapi coverage diorang masih sikit.

tapi TNB rasanya xde masalah, diorg punya fibre luas. bagi masa 5 tahun, tamatlah riwayat streamyx tu. TM x bole buat apa kecuali diorg pun luaskan unifi diorg.

content creators (video, gambar, websites) pun semua dah guna saiz file besar dan banyak nak donlod. kena seiring dengan kelajuan da skrg ni.

harap2 Malaysia boleh potong Singapore tu jadi hub economy lebih bagus dari diorg. syg betol masih byk syarikat Malaysia yg register kat singapore, harap semua stay Malaysia je pasni.

Kemajuan Internet meningkatkan kemajuan ekonomi Malaysia.

kemon belia2 remaja skrg, berhentilah merempit dan berfoya2 p belajar sana majukan Malaysia. tahun 2040 aku target Malaysia betul2 maju boleh challenge Korea Selatan.
 

puyol

Legendary Member
Joined
Jun 28, 2011
Messages
19,891
Reaction score
1,552
Points
191
celcom fibre kat Sabah pun dah lama lay out fibre diorg, da lebih 10 tahun. tapi coverage diorang masih sikit.

tapi TNB rasanya xde masalah, diorg punya fibre luas. bagi masa 5 tahun, tamatlah riwayat streamyx tu. TM x bole buat apa kecuali diorg pun luaskan unifi diorg.

content creators (video, gambar, websites) pun semua dah guna saiz file besar dan banyak nak donlod. kena seiring dengan kelajuan da skrg ni.

harap2 Malaysia boleh potong Singapore tu jadi hub economy lebih bagus dari diorg. syg betol masih byk syarikat Malaysia yg register kat singapore, harap semua stay Malaysia je pasni.

Kemajuan Internet meningkatkan kemajuan ekonomi Malaysia.

kemon belia2 remaja skrg, berhentilah merempit dan berfoya2 p belajar sana majukan Malaysia. tahun 2040 aku target Malaysia betul2 maju boleh challenge Korea Selatan.
Sabah takda TNB kan. Dorang guna SESB.
 

theblur

Super Active Member
Joined
Apr 15, 2012
Messages
6,085
Reaction score
374
Points
81
Sabah takda TNB kan. Dorang guna SESB.
sama je cuma nama lain. major shareholder masih TNB dan gomen Sabah. tapi xtau la pasal fibre TNB kat Sabah ni.

bila TM da kalah ngan TNB, harap TM fokus kat Sabah je la :))
 

mrbukan2

Fun Poster
Joined
Jan 19, 2012
Messages
602
Reaction score
21
Points
15
Harap2 bila TNB berjaya provide internet service, TM pun kena tambah baik service internet.

Kalau TM melingkup, takut2 TNB conquer sorang2, lama2 service jadi macam TM juga...
 

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
7,671
Reaction score
402
Points
86
50mbps RM79
kongsi dengan 5 jiran, sorang dapat 10mbps ok jugak
 
Sponsored Post
Top
Log in Register