TNB akan umum butiran projek jalur lebar pada Januari 2019

CG Sponsors




imabiz

Active Member
Joined
Mar 27, 2009
Messages
2,216
Reaction score
22
Points
35
mudahan2 ada coverage la area kampung ni.. dah fedup dgn streamyx,.
 
Sponsored Post

theblur

Super Active Member
Joined
Apr 15, 2012
Messages
6,565
Reaction score
563
Points
121
celcom fibre kat Sabah pun dah lama lay out fibre diorg, da lebih 10 tahun. tapi coverage diorang masih sikit.

tapi TNB rasanya xde masalah, diorg punya fibre luas. bagi masa 5 tahun, tamatlah riwayat streamyx tu. TM x bole buat apa kecuali diorg pun luaskan unifi diorg.

content creators (video, gambar, websites) pun semua dah guna saiz file besar dan banyak nak donlod. kena seiring dengan kelajuan da skrg ni.

harap2 Malaysia boleh potong Singapore tu jadi hub economy lebih bagus dari diorg. syg betol masih byk syarikat Malaysia yg register kat singapore, harap semua stay Malaysia je pasni.

Kemajuan Internet meningkatkan kemajuan ekonomi Malaysia.

kemon belia2 remaja skrg, berhentilah merempit dan berfoya2 p belajar sana majukan Malaysia. tahun 2040 aku target Malaysia betul2 maju boleh challenge Korea Selatan.
 

puyol

CG Top Poster Club
Joined
Jun 28, 2011
Messages
21,399
Reaction score
1,916
Points
201
celcom fibre kat Sabah pun dah lama lay out fibre diorg, da lebih 10 tahun. tapi coverage diorang masih sikit.

tapi TNB rasanya xde masalah, diorg punya fibre luas. bagi masa 5 tahun, tamatlah riwayat streamyx tu. TM x bole buat apa kecuali diorg pun luaskan unifi diorg.

content creators (video, gambar, websites) pun semua dah guna saiz file besar dan banyak nak donlod. kena seiring dengan kelajuan da skrg ni.

harap2 Malaysia boleh potong Singapore tu jadi hub economy lebih bagus dari diorg. syg betol masih byk syarikat Malaysia yg register kat singapore, harap semua stay Malaysia je pasni.

Kemajuan Internet meningkatkan kemajuan ekonomi Malaysia.

kemon belia2 remaja skrg, berhentilah merempit dan berfoya2 p belajar sana majukan Malaysia. tahun 2040 aku target Malaysia betul2 maju boleh challenge Korea Selatan.
Sabah takda TNB kan. Dorang guna SESB.
 

theblur

Super Active Member
Joined
Apr 15, 2012
Messages
6,565
Reaction score
563
Points
121
Sabah takda TNB kan. Dorang guna SESB.
sama je cuma nama lain. major shareholder masih TNB dan gomen Sabah. tapi xtau la pasal fibre TNB kat Sabah ni.

bila TM da kalah ngan TNB, harap TM fokus kat Sabah je la :))
 

DreamCatcher

CG Top Poster Club
Joined
Jan 11, 2008
Messages
23,722
Reaction score
909
Points
176
cpt la mai senawang ni.. noob la stimix kat sini
 

mohdnor

Active Member
Joined
Sep 11, 2008
Messages
2,105
Reaction score
74
Points
30
coverage baru ade kat cyberjaya je
 

mrbukan2

Fun Poster
Joined
Jan 19, 2012
Messages
628
Reaction score
25
Points
30
Harap2 bila TNB berjaya provide internet service, TM pun kena tambah baik service internet.

Kalau TM melingkup, takut2 TNB conquer sorang2, lama2 service jadi macam TM juga...
 

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
8,102
Reaction score
508
Points
126
50mbps RM79
kongsi dengan 5 jiran, sorang dapat 10mbps ok jugak
 

ramos

Super Active Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
6,982
Reaction score
226
Points
73
x sbr nak terminate unifi..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register