BTC USD 57,031.8 Gold USD 1,788.26
Time now: Jun 1, 12:00 AM

TM bill..Charge Panggilan Palsu?

MoshedFX

Super Active Member
Messages
8,374
Paid Membership
Joined
Nov 15, 2007
Messages
8,374
Reaction score
89
Points
70
salam sedara2 CG semua...

Trus ke problems definition la...

baru2 ni aku ada pasang streamyx combo..die bg la tepon skali..tp aku tak pasang la tepon tu kat umah...sbb aku pkai combo dan mmg tak mahu wat apa2 panggilan keluar dari tepon rumah..just utk internet jer...

so lepas 2 bulan aku pkai..bill first pun sampai..skali ade charge dan senarai panggilan keluar...padahal aku mmg tak pernah call pakai telefon tu lansung (telepon pun mmg tak pernah pasang..just pasang utk call 100 kalo ada probs streamyx..abes pkai..cabut balik..)..tapi masalahnyer skang dlm bil tu ada skali detail lebih kurang RM2.10 ( panggilan keluar ke 016 dan 012 )...wlaupun tak byk, tp aku tanak la bayar buta2, takut makin lama menjadi2 plak...

so apa yg perlu aku buat ekk? kalo aku gi komplen kat TM point..diorg terima tak dan yakin tak kata aku tak pernah buat panggilan keluar lansung?..nnti diorg ckp aku tipuu jerrrkk...hampess btul!!:(scam

so apa perlu aku buat? aku dalam dilemaaaaaa :((

p/s: diorg ckp org2 TM bleh call bila time tgh repair2 port2 streamyx kat depan tuu...btul ke? ntah2 diorg pkai line aku call...hampeh2...sapa2 keje TM..beri pandangan skett? takkan tetibe aku kene bayar panggilan yg aku tak pernah buat lansung? ~X(


PERSOALAN TERJAWAB

kes ni dah lama..

last2 lepas beberapa tahun aku cek..baru aku tau..rupanya..

line aku pakai sama dengan line apartment depan aku pakai..pak arab pakai, sebab lepas aku potong, aku dapat call yang kononnya aku ada report kerosakan..

aku scan balik no tu..aku call, rupanya pakk arab,..pak arab tu cakap, dia pakai tepon, tak pernah bayar, dan leh pakai strimyx elok saja ssblum ni..bil tak smpai2..

pak arab tu gtau dia duk apartment depan apartment aku tu..bangunan lain2..

so kiranya aku la duk bayar kat dia..masalahnya camna no dia leh sama dengan aku..

pastu leh pulak bil smpai kat aku saja..

gila btoi TM buat kerja..smpai skang tak waived2 lagi aduan aku buat tu..

ada dekat Rm70 lebih jugak la..lawak btoi..adoss..heran aku smpai skang..

kejadian ni dah berapa tahun dah baru aku sedar..
 
Last edited:
Sponsored Post

Overclock

Legendary Member
Messages
14,056
Joined
Dec 1, 2006
Messages
14,056
Reaction score
42
Points
120
Orang lain ade guna kot.. Anak, adik, kawan, ibu, bapa, sepupu, sepapat, perompak, pencuri.. mane tau kot2 ade..
 

metaaura

Super Active Member
Messages
6,737
Joined
Feb 25, 2007
Messages
6,737
Reaction score
3
Points
65
takde aku pon gune combo kat umah ade charge siut je
kate takde kene .. aku kene RM3 lebih la.. second bil aku la. ntah ape2 TM SCAM BETUL
 

aidiryatim

Legendary Member
Messages
14,011
Joined
Dec 25, 2006
Messages
14,011
Reaction score
22
Points
120
salam sedara2 CG semua...

Trus ke problems definition la...

baru2 ni aku ada pasang streamyx combo..die bg la tepon skali..tp aku tak pasang la tepon tu kat umah...sbb aku pkai combo dan mmg tak mahu wat apa2 panggilan keluar dari tepon rumah..just utk internet jer...

so lepas 2 bulan aku pkai..bill first pun sampai..skali ade charge dan senarai panggilan keluar...padahal aku mmg tak pernah call pakai telefon tu lansung (telepon pun mmg tak pernah pasang..just pasang utk call 100 kalo ada probs streamyx..abes pkai..cabut balik..)..tapi masalahnyer skang dlm bil tu ada skali detail lebih kurang RM2.10 ( panggilan keluar ke 016 dan 012 )...wlaupun tak byk, tp aku tanak la bayar buta2, takut makin lama menjadi2 plak...

so apa yg perlu aku buat ekk? kalo aku gi komplen kat TM point..diorg terima tak dan yakin tak kata aku tak pernah buat panggilan keluar lansung?..nnti diorg ckp aku tipuu jerrrkk...hampess btul!!:(scam

so apa perlu aku buat? aku dalam dilemaaaaaa :((

p/s: diorg ckp org2 TM bleh call bila time tgh repair2 port2 streamyx kat depan tuu...btul ke? ntah2 diorg pkai line aku call...hampeh2...sapa2 keje TM..beri pandangan skett? takkan tetibe aku kene bayar panggilan yg aku tak pernah buat lansung? ~X(




betul2.. perkara yg di hightlight tu sememangnya benar belaka..
saya pn pnh alaminya.. buat aje aduan..tp kadang2 org TM pn xnk layan sgt ..perkara ni mmg biasa berlaku pada 1st time bill.. nak xnk lyn je:((.. dia org try call sy guna line saya sendiri masa 1st time pasang line tepon utk stemix:(scam
 

MoshedFX

Super Active Member
Messages
8,374
Paid Membership
Joined
Nov 15, 2007
Messages
8,374
Reaction score
89
Points
70
Orang lain ade guna kot.. Anak, adik, kawan, ibu, bapa, sepupu, sepapat, perompak, pencuri.. mane tau kot2 ade..

ni mmg tak mungkin...sbb xde tepon dipasang disitu...:-?

metaaura said:
takde aku pon gune combo kat umah ade charge siut je
kate takde kene .. aku kene RM3 lebih la.. second bil aku la. ntah ape2 TM SCAM BETUL

xde la..kalo bil2 cam tak detail aku tanak tnye..ni siap ada no2 panggilan keluar lagi....012 dan 016..nasib bek baru RM2.10

aku nk komplen awal2 takut bende2 neh menjadi rancak2 plak nnti..sengkekk aku!! #:-S
 

aidiryatim

Legendary Member
Messages
14,011
Joined
Dec 25, 2006
Messages
14,011
Reaction score
22
Points
120
takde aku pon gune combo kat umah ade charge siut je
kate takde kene .. aku kene RM3 lebih la.. second bil aku la. ntah ape2 TM SCAM BETUL

klu xsilap ..caj bill n perkhidmatan sms..cuba tgk bill utk kepastian
 

MoshedFX

Super Active Member
Messages
8,374
Paid Membership
Joined
Nov 15, 2007
Messages
8,374
Reaction score
89
Points
70
[/B]

betul2.. perkara yg di hightlight tu sememangnya benar belaka..
saya pn pnh alaminya.. buat aje aduan..tp kadang2 org TM pn xnk layan sgt ..perkara ni mmg biasa berlaku pada 1st time bill.. nak xnk lyn je:((.. dia org try call sy guna line saya sendiri masa 1st time pasang line tepon utk stemix:(scam

kalo panggilan di buat masa awal2 pasang takpe...ni tgk tarikh...baru jer 2 mggu lepas nyer panggilan...aku nyer streamyx dah pasang 2 bulan dahh :-?
 

aidiryatim

Legendary Member
Messages
14,011
Joined
Dec 25, 2006
Messages
14,011
Reaction score
22
Points
120
kalo panggilan di buat masa awal2 pasang takpe...ni tgk tarikh...baru jer 2 mggu lepas nyer panggilan...aku nyer streamyx dah pasang 2 bulan dahh :-?

klu cenggitu .. call 100.. wat aduan.. kasi gegar itu TM.. nnt akan ade penyiasatan dilakukn.. selagi repot x close.. selagi tu dia org xkn tenang:)):eek:.. jgn kasi close repot klu lum setel kes :D
 

mesir

Active+ Member
Messages
3,939
Joined
Oct 16, 2008
Messages
3,939
Reaction score
55
Points
35
salam sedara2 CG semua...

Trus ke problems definition la...

baru2 ni aku ada pasang streamyx combo..die bg la tepon skali..tp aku tak pasang la tepon tu kat umah...sbb aku pkai combo dan mmg tak mahu wat apa2 panggilan keluar dari tepon rumah..just utk internet jer...

so lepas 2 bulan aku pkai..bill first pun sampai..skali ade charge dan senarai panggilan keluar...padahal aku mmg tak pernah call pakai telefon tu lansung (telepon pun mmg tak pernah pasang..just pasang utk call 100 kalo ada probs streamyx..abes pkai..cabut balik..)..tapi masalahnyer skang dlm bil tu ada skali detail lebih kurang RM2.10 ( panggilan keluar ke 016 dan 012 )...wlaupun tak byk, tp aku tanak la bayar buta2, takut makin lama menjadi2 plak...

so apa yg perlu aku buat ekk? kalo aku gi komplen kat TM point..diorg terima tak dan yakin tak kata aku tak pernah buat panggilan keluar lansung?..nnti diorg ckp aku tipuu jerrrkk...hampess btul!!:(scam

so apa perlu aku buat? aku dalam dilemaaaaaa :((

p/s: diorg ckp org2 TM bleh call bila time tgh repair2 port2 streamyx kat depan tuu...btul ke? ntah2 diorg pkai line aku call...hampeh2...sapa2 keje TM..beri pandangan skett? takkan tetibe aku kene bayar panggilan yg aku tak pernah buat lansung? ~X(

ya betul, org tm yg pasang jumper kat ibu tu guna line ko utk check line internet ko ok ke tak... dah biase sgt mcm tu...

tp tang panggilan ke henset tu, tak reti nak jwp laa..
ko report jek kat 100, marah2 sikit, nanti dorg buang laa :D:D:D
 

MoshedFX

Super Active Member
Messages
8,374
Paid Membership
Joined
Nov 15, 2007
Messages
8,374
Reaction score
89
Points
70
ya betul, org tm yg pasang jumper kat ibu tu guna line ko utk check line internet ko ok ke tak... dah biase sgt mcm tu...

tp tang panggilan ke henset tu, tak reti nak jwp laa..
ko report jek kat 100, marah2 sikit, nanti dorg buang laa :D:D:D

port depan umah aku ni kalu sebulan mesti ada 2 kali problem...diorg ckp sensitif sgt..guruh kuat sket..abeh docket rosak la..ape laaa...tggu sari gak nk setel...hempeh betull!!

aidiryatim said:
klu cenggitu .. call 100.. wat aduan.. kasi gegar itu TM.. nnt akan ade penyiasatan dilakukn.. selagi repot x close.. selagi tu dia org xkn tenang.. jgn kasi close repot klu lum setel kes

haha..aku ingat nk pi TM jer..tp leceh lak..buang masa nk gi sana sini..kalu tak aku pay online jer cepat sket...:(
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register