tlg macamana nak buat ni???

CG Sponsors




may4ver

Legendary Member
Joined
Jul 17, 2006
Messages
13,700
Reaction score
225
Points
128
Salam semua...
saya tgk bimbang n risau ni...
anak saya dah setahun 3 bulan, tp masih tak pandai berjalan lagi...
tp klu bagi dia walker n stroller dia laju jer dia tolak...
apa yang harus saya lakukan untuk bangkitkan rasa minat dia nak berjalan...

boleh tgk blog saya http://permatabonda08.blogspot.com

leh tgk anak saya tu...
 
Last edited:
Sponsored Post

may4ver

Legendary Member
Joined
Jul 17, 2006
Messages
13,700
Reaction score
225
Points
128
ibu-ibu bapak-bapak tlg aku...
 

rizalstudio

Active+ Member
Joined
Jan 8, 2009
Messages
2,663
Reaction score
690
Points
71
sabaq.. kalo nk kepastian.. cuba try bwk doktor atau scan.. kalo doktor kata ok.. mean ok la tu .. insyallah.. cuma lambat ngan cepat je.. anak sy dah 3 tahun bukan takat berjalan.. dah pandai memanjat tapi cakap still lambat.. masih bahasa dia gak.

sabaq la.. baru 3 tahun... rilek. lama2 ok la tu...
 

MASTER ZEKAMAN

Active+ Member
Joined
Sep 16, 2008
Messages
4,231
Reaction score
51
Points
30
anak aku dulu..umur 3 tahun tak pandai berjalan dan merangkak...hanya menggensot sahaja...tapi slow2 la...nanti tetiba jer boleh berjalan...satu saat yg indah masa tu...
 

azr33na

Fun Poster
Joined
Jan 19, 2010
Messages
217
Reaction score
3
Points
15
cuba sorokkan stroller or walker dia....
then awak buat2 pegi jauh dr dia, maksud sy wujudkan kemahuan utk dia bergerak sendiri
maybe selama ni dia tau dia blh bergantung pd benda2 td.....
 

azr33na

Fun Poster
Joined
Jan 19, 2010
Messages
217
Reaction score
3
Points
15
maybe dia takut jatuh....kot la dah penah rasa jatuh dan sakit....
or maybe dia gayat...
 

Putra_Quezee

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Feb 7, 2008
Messages
1,287
Reaction score
19
Points
25
adik q dulu macam tu gak... sampai kat 2tahun
lepas tu ikut petua owg2 kampung akhirnya dapat jalan gak...

ahaks...

tapi sampai masa mesti boleh jln nya...
 

BlackPepper

Active+ Member
Joined
Oct 26, 2009
Messages
4,906
Reaction score
50
Points
30
blom lg kot.. mmg ada yg baby lambat berjalan.. tp kalo bole berjalan guna stroller tu kira cam xde masalah da tu... cuma perlu bersabar skit je lagi rasanya...
 

tapirbawaklori

Super Active Member
Joined
Oct 24, 2007
Messages
8,149
Reaction score
207
Points
73
ala..ada baby yg sampai 2 tahun pun tak jalan lagi...jgn risau....
 

Putra_Quezee

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Feb 7, 2008
Messages
1,287
Reaction score
19
Points
25
blom lg kot.. mmg ada yg baby lambat berjalan.. tp kalo bole berjalan guna stroller tu kira cam xde masalah da tu... cuma perlu bersabar skit je lagi rasanya...
sis dulu start jalan umur berapa?:)cgrock
 
Sponsored Post
Top
Log in Register