BTC USD 44,656.6 Gold USD 1,742.75
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Tips untuk membuat online biz - resell ebook and etc...

minah_pro

Fun Poster
Joined
Sep 28, 2008
Messages
231
Reaction score
1
Points
15
Anyone yang dah lama dan byk pengalaman pasal online biz nih..blh tak share skit macam mana? Contoh nya:
Pengetahuan apa yang perlu kita ada? Kalu buat biz resell ebook n cam ne nak buat minisite utk promote produk?

Sebagai Newbie biz apa yang patut dimulakan?

Tolong la bagi tunjuk ajar ye...sy ni nak meniaga nak jana wang online konon tp x tahu nak mula dari mana nak buat apa? seminggu2 ni dok surf tgk2 minisite org ada gak ati nak buat cam tu tp blh ke? senang ke?

TQ
 
Sponsored Post

jinchuriki

Active Member
Joined
Aug 21, 2008
Messages
1,028
Reaction score
0
Points
20
nak ceburi bidang nie kena ada ilmu,.kena blaja strategi dan kaedah2 tertentu.. seeloknya beli la buku2 panduan atau ebook yg berkenaan...jgn main terjah je..
 

otaipc

Fun Poster
Joined
Aug 2, 2008
Messages
893
Reaction score
1
Points
15
btul tu..jgn men terjah je..aku da msk dlm bdg nie..
jg2 la dr tu..jgn mdh tpdye
 

www.kursuson9.com

Fun Poster
Joined
Oct 23, 2008
Messages
149
Reaction score
0
Points
10
utk melahirkan atlit yang jaguh memerlukan coach . utk melahirkan pelajar cemerlang memerluka guru .. pendek kata..seme kena ada mentor..utk jimatkan masa utk belajar
 

adr

Fun Poster
Joined
Aug 25, 2008
Messages
545
Reaction score
1
Points
15
Anyone yang dah lama dan byk pengalaman pasal online biz nih..blh tak share skit macam mana? Contoh nya:
Pengetahuan apa yang perlu kita ada? Kalu buat biz resell ebook n cam ne nak buat minisite utk promote produk?

Sebagai Newbie biz apa yang patut dimulakan?

Tolong la bagi tunjuk ajar ye...sy ni nak meniaga nak jana wang online konon tp x tahu nak mula dari mana nak buat apa? seminggu2 ni dok surf tgk2 minisite org ada gak ati nak buat cam tu tp blh ke? senang ke?

TQ

Boleh refer kt signature saya..e-book, mungkin contoh tersebut yg saudara/saudari maksudkan. atau cuba terang details sikit..nak jual e-book org atau nak jual e-book sendiri..
 

kasimo

Active Member
Joined
Apr 17, 2008
Messages
1,381
Reaction score
4
Points
25
nak buat online biz atau apa apa biz pun kita kena tegok diri kita dulu... apa kelebihan yang kita ada untuk memasuki bidang tu.
 

www.kursuson9.com

Fun Poster
Joined
Oct 23, 2008
Messages
149
Reaction score
0
Points
10
nak buat online biz atau apa apa biz pun kita kena tegok diri kita dulu... apa kelebihan yang kita ada untuk memasuki bidang tu.

yup.. lebih baik hobi dijadikan bisnes. contoh kalau hobi sukan..jual la alat sukan.
 

zino

Fun Poster
Joined
Aug 15, 2008
Messages
483
Reaction score
0
Points
10
buat apa yang kita suka.. tapi pendapat saya, kene berniaga kalau nak cepat dapat income.. tengok contoh http://resepikekcoklat.com/ janji ada produk..kalau tak tahu nak buat web jualan camtu usha2 sikit kat siggy saya :D

tapi kene ingat ilmu marketing/pemasaran kene utamakan sebab tak guna ada perniagaan tapi gagal mempromosi, gagal promosi sama jer maksud dgn gagal menjual..

kesimpulan, produk-> web jualan -> promosi ->promosi->promosi-> untung :)
 

species1980

Fun Poster
Joined
Jun 10, 2008
Messages
636
Reaction score
0
Points
10
yess....betul seeloknya kena belajar teknikal dan ilmiah tentang dunia internet untuk mudahkan diri kita
 

kasimo

Active Member
Joined
Apr 17, 2008
Messages
1,381
Reaction score
4
Points
25
nak belajar ada tiga cara

cari kat serach ebgini

beli ebook atau apa2 jenis produk

personal coach.....
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register