Tips-Tips Enter Market Yg Profit

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.17238
USD / JPY
105.483
GBP / USD
1.29180
USD / CHF
0.92099
USD / CAD
1.33121
EUR / JPY
123.666
AUD / USD
0.71634

CG Sponsors




Status
Not open for further replies.

tokeikang

Active Member
Joined
Jul 8, 2007
Messages
1,991
Reaction score
182
Points
33
Sahabat Forumer sekalian, jom kita listkan tips-tips untuk kita enter market yang confirm atau 90% menjanjikan profit:

Saya mulakan dengan BB:

Kalau candlestick terkeluar dari BB, eg. Kalu keluar upper band, maka kita sell jer, dan kalu terkeluar lower band, kita buy jer...
Kalau TF besar lagi banyak kita boleh kutip pips.

Ni contoh kat EU TF15 pd 31/12 dan 2/1/09 tadi..

 
Last edited:
Sponsored Post

mtvortex

Active Member
Joined
Dec 11, 2008
Messages
1,724
Reaction score
275
Points
41
good tips. buying low and selling high. should be accompanied by good mm :):)
 

sky

Fun Poster
Joined
Mar 8, 2007
Messages
993
Reaction score
57
Points
20
yep BB, one of my favourite. Based on TF M30, kat pair yg 'ganas2' for example, GJ 8)
 

moneymaker3000

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 24, 2007
Messages
25,255
Reaction score
516
Points
176
BB ni aku tgk setting default 20 pun bole profit
 

smate

Active+ Member
Joined
Apr 21, 2007
Messages
4,795
Reaction score
19
Points
25
aku penah gne style nie dulu, byk yg t'perangkap dr mengena

coz major trend kene clear dulu, sometimes it's a starting point of clear trend (time nie la big boys enter market against kite)

juz m 2 cents...no need to believe :D
 

[email protected]

Active Member
Joined
Sep 11, 2007
Messages
2,079
Reaction score
21
Points
25
aku penah gne style nie dulu, byk yg t'perangkap dr mengena

coz major trend kene clear dulu, sometimes it's a starting point of clear trend (time nie la big boys enter market against kite)

juz m 2 cents...no need to believe :D
yess..sbb tu aku mntk setting tuan tanah,kot2 lain...

sbb mostly kalu trending market ssh nk guna teknik ni...:D
 

tokeikang

Active Member
Joined
Jul 8, 2007
Messages
1,991
Reaction score
182
Points
33
cuba tuan tanah bg setting BB tu skali..
Apa yang saya guna BB, Period 16, deviation 2, Shift 0, Apply to close. itu ajer, Kalu betul2 terkeluar, InsyaAllah Profit, macam yang saya attach kat thread ini. Maksud terkeluar tu, sebatang candlestick bukan sebahagian sahaja, itu yg betul2 confirm bagi saya.

Thanks.
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post
Top
Log in Register