BTC USD 48,303.3 Gold USD 1,779.14
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Tips-Tips Enter Market Yg Profit

Status
Not open for further replies.

tokeikang

Active Member
Messages
2,000
Joined
Jul 8, 2007
Messages
2,000
Reaction score
182
Points
33
Sahabat Forumer sekalian, jom kita listkan tips-tips untuk kita enter market yang confirm atau 90% menjanjikan profit:

Saya mulakan dengan BB:

Kalau candlestick terkeluar dari BB, eg. Kalu keluar upper band, maka kita sell jer, dan kalu terkeluar lower band, kita buy jer...
Kalau TF besar lagi banyak kita boleh kutip pips.

Ni contoh kat EU TF15 pd 31/12 dan 2/1/09 tadi..

bbqc0.jpg
 
Last edited:
Sponsored Post

mtvortex

Active Member
Messages
1,724
Joined
Dec 11, 2008
Messages
1,724
Reaction score
275
Points
41
good tips. buying low and selling high. should be accompanied by good mm :):)
 

sky

Fun Poster
Messages
993
Joined
Mar 8, 2007
Messages
993
Reaction score
57
Points
20
yep BB, one of my favourite. Based on TF M30, kat pair yg 'ganas2' for example, GJ 8)
 

Lobey

Active+ Member
Messages
4,341
Joined
Feb 25, 2008
Messages
4,341
Reaction score
128
Points
43
yep BB, one of my favourite. Based on TF M30, kat pair yg 'ganas2' for example, GJ 8)

BB setting period brp?
 

moneymaker3000

CG Top Poster Club
Messages
25,324
Paid Membership
Joined
Mar 24, 2007
Messages
25,324
Reaction score
558
Points
176
BB ni aku tgk setting default 20 pun bole profit
 

smate

Active+ Member
Messages
4,795
Joined
Apr 21, 2007
Messages
4,795
Reaction score
19
Points
25
aku penah gne style nie dulu, byk yg t'perangkap dr mengena

coz major trend kene clear dulu, sometimes it's a starting point of clear trend (time nie la big boys enter market against kite)

juz m 2 cents...no need to believe :D
 

[email protected]

Active Member
Messages
2,079
Joined
Sep 11, 2007
Messages
2,079
Reaction score
21
Points
25
aku penah gne style nie dulu, byk yg t'perangkap dr mengena

coz major trend kene clear dulu, sometimes it's a starting point of clear trend (time nie la big boys enter market against kite)

juz m 2 cents...no need to believe :D

yess..sbb tu aku mntk setting tuan tanah,kot2 lain...

sbb mostly kalu trending market ssh nk guna teknik ni...:D
 

tokeikang

Active Member
Messages
2,000
Joined
Jul 8, 2007
Messages
2,000
Reaction score
182
Points
33
cuba tuan tanah bg setting BB tu skali..

Apa yang saya guna BB, Period 16, deviation 2, Shift 0, Apply to close. itu ajer, Kalu betul2 terkeluar, InsyaAllah Profit, macam yang saya attach kat thread ini. Maksud terkeluar tu, sebatang candlestick bukan sebahagian sahaja, itu yg betul2 confirm bagi saya.

Thanks.
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.12995
USD / JPY
113.171
GBP / USD
1.32661
USD / CHF
0.92233
USD / CAD
1.27956
EUR / JPY
127.877
AUD / USD
0.70465

CG Sponsors




Top
Log in Register