BTC USD 69,744.9 Gold USD 2,421.08
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Tips Tanggal dan Pasang Sticker Road Tax Kereta

Sponsored Post

member ak ade lesen keta tp xpnh bwk keta lpas test jpj tu..g masuk kt frame ltk kt dinding bilik..serius..ida nma die..harap ko xbacala ye hahaha


-roadtax dicipta mcm ni senang koyak supaya xbole dialihkan..mcm sticker void kt phone/laptop..tp org kaya relax je ak tgk sok keta lain2 tp no plate sama je main tukar2 roadtax je
 
Road tax lama jugak yang senang nak tanggal dan pasang.

roadtax1.jpg
 
meh sini aku tambah tips...
n mmg ni lerr skill yg aku dok buat
untuk cermin depan yg takdak tinted..


1st. basahkan tisu... pastu perah sikit biar
jadi lembab..terlebih basah kang.. abih plop dlm keta tuh..
so suam-suam basah hehe

pastu tampalkan tisu tuh kat belakang roadtax..
n biar dia tutup keseluruhan roadtax tuh.. sebaiknya lebih sket dari roadtax tuh..

biarkan tisu basah tuh melekat jaa kat situ..

dlm sejam atau lebih.. dah boleh koyak cam biasa..
takdak lagi masalah roadtax melekat kat cermin..

info tambahan... buat di tempat yg teduh...
mcm porch kat umah... takut tak sempat air nak resap dlm roadtax
dah kering kena panas
slmt mencuba
 
Last edited:
aku bru beli kete 2 bulan lepas beli plastik cover utk rodtek tapi tak sampai seminggu da meleding2 rodtek aku.. plastik cover tu ok je.. sekalang pon makin tambah teruk ledingan dia...
p/s kete aku memg paking direct kene matehari.. open park kate omputih...

aah same ler, ak buat camnie kat kete bapak ak..
meleding jgk...

last2 sekali dia amik salotape je..haha..

yg kete ak lak, guna cara no 1 cam diajar dlm nie..
sebab ms ak tinted kete, pekerja tu yg buat, so nampak kemas ler.
 
Sponsored Post

Back
Top
Log in Register