Tip Upload movie/video ke Youtube

Recommended Brokers


Status
Not open for further replies.

wakson

Fun Poster
Joined
May 7, 2007
Messages
710
Reaction score
0
Points
10
:D
Salam tuan MOD n kwn2..
Dah cari xjumpa...nak minta tolong wak xtau buat;
1.Mcmna nak Upload movie/video file ke Youtube
-dr A sampai Z:D
2.Lps tu dari Youtube masuk lak ke CG..
2.Kalau dpt panduan dgn foto lagi cun
"Ampun Tuanku":((
 
Sponsored Post

rinsaf

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Mar 22, 2006
Messages
3,888
Reaction score
1
Points
25
uish ko nie wak .. aku pon tak tau :))
 

reezluv

Fun Poster
Joined
Aug 1, 2007
Messages
201
Reaction score
0
Points
10
cara nak upload video ke Youtube?ala..senang je..camni caranya

1.Memula Bukak la Youtube
2.Pastikan dah ade satu akaun kat Youtube baru la upload
3.Kalau takde Sign Up dulu,wat satu akaun
4.Kemudian dah sign in korang akan nampak id korang di sebelah atas
5.Klik pada username korang tu
6.Kemudian akan kuar page kosong..kalau korang dah upload video..semua list video yang koran upload akan show kat sini..so skang ni kosong le..
7.Tengok kat atas sebelah kiri ade menu Upload..klik situ
8.Kemudian akan kuar satu form yang korang kena isi..ikut je arahan tu.
9.Dah siap isi korang tgk kat bawah ade menu Upload a Video..klik kat situ
10.Then akan kuar menu untuk browse file video tu.
11.Pilih file video yang korang nak upload tu dan tekan upload
12.Dah siap upload..tunggu je la depa publish kan..

dah siap..:):D

cara nak letak video plak..pegi kat menu Insert Video kat CG tu..tgk kat belah atas tu..kemudian copy je url video korang tu..dah la setel..
 
Last edited:

RaZ_LaN

Fun Poster
Joined
Jan 17, 2008
Messages
832
Reaction score
0
Points
10
bgs la...
rmai org tnya psl bnda ni...
lps ni smpoi je la aku ajr dorg..
 

ErieAdn

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Apr 20, 2007
Messages
11,189
Reaction score
26
Points
120
cara nak upload video ke Youtube?ala..senang je..camni caranya

1.Memula Bukak la Youtube
2.Pastikan dah ade satu akaun kat Youtube baru la upload
3.Kalau takde Sign Up dulu,wat satu akaun
4.Kemudian dah sign in korang akan nampak id korang di sebelah atas
5.Klik pada username korang tu
6.Kemudian akan kuar page kosong..kalau korang dah upload video..semua list video yang koran upload akan show kat sini..so skang ni kosong le..
7.Tengok kat atas sebelah kiri ade menu Upload..klik situ
8.Kemudian akan kuar satu form yang korang kena isi..ikut je arahan tu.
9.Dah siap isi korang tgk kat bawah ade menu Upload a Video..klik kat situ
10.Then akan kuar menu untuk browse file video tu.
11.Pilih file video yang korang nak upload tu dan tekan upload
12.Dah siap upload..tunggu je la depa publish kan..

dah siap..:):D

cara nak letak video plak..pegi kat menu Insert Video kat CG tu..tgk kat belah atas tu..kemudian copy je url video korang tu..dah la setel..
Nasib baik kawan kita dah tolong ajarkan...=D> =D> <:p
 

wakson

Fun Poster
Joined
May 7, 2007
Messages
710
Reaction score
0
Points
10
cara nak upload video ke Youtube?ala..senang je..camni caranya

1.Memula Bukak la Youtube
2.Pastikan dah ade satu akaun kat Youtube baru la upload
3.Kalau takde Sign Up dulu,wat satu akaun
4.Kemudian dah sign in korang akan nampak id korang di sebelah atas
5.Klik pada username korang tu
6.Kemudian akan kuar page kosong..kalau korang dah upload video..semua list video yang koran upload akan show kat sini..so skang ni kosong le..
7.Tengok kat atas sebelah kiri ade menu Upload..klik situ
8.Kemudian akan kuar satu form yang korang kena isi..ikut je arahan tu.
9.Dah siap isi korang tgk kat bawah ade menu Upload a Video..klik kat situ
10.Then akan kuar menu untuk browse file video tu.
11.Pilih file video yang korang nak upload tu dan tekan upload
12.Dah siap upload..tunggu je la depa publish kan..

dah siap..:):D

cara nak letak video plak..pegi kat menu Insert Video kat CG tu..tgk kat belah atas tu..kemudian copy je url video korang tu..dah la setel..

:(( :((
No 1 sampai no 11 dah buat tapi tggu sampai ke sudah dok gitu je!!...upload tp habis2 ~X(
 

rinsaf

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Mar 22, 2006
Messages
3,888
Reaction score
1
Points
25
:(( :((
No 1 sampai no 11 dah buat tapi tggu sampai ke sudah dok gitu je!!...upload tp habis2 ~X(
hehe .. itu maksud nyer dah pass laa .. CARA2 nak upload :D
 

anbusan

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
7,734
Reaction score
126
Points
83
:(( :((
No 1 sampai no 11 dah buat tapi tggu sampai ke sudah dok gitu je!!...upload tp habis2 ~X(
upload mmg lame la bro, tgk kat connection ko gak ari tu aku upload file size 11MB pun dekat stgh jam
 

Overclock

Legendary Member
Joined
Dec 1, 2006
Messages
14,063
Reaction score
42
Points
120
Aku rase Youtube sekarang dah gile..Nak upload pun kekadang sampai sejam..:mad:
 

reezluv

Fun Poster
Joined
Aug 1, 2007
Messages
201
Reaction score
0
Points
10
Aku rase Youtube sekarang dah gile..Nak upload pun kekadang sampai sejam..:mad:
erm..tgk connection ngan juga saiz file la..aku pernah upload fail saiz 68MB..adela setengah jam je..masa tu connection memang laju la..coz aku kat CC..hehe:D
 
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post
Top
Log in Register