Tip Info Profile FB Yang Menarik Perhatian

CG Sponsors




TengkuHaadi

Active+ Member
Joined
Mar 24, 2008
Messages
4,330
Reaction score
466
Points
41
Korang yg mana satu?

Profile 1
(◕‿◕)SeLaMat DaTaNg kE DuNiA NoR****** G******I(◕‿◕)
~sy xkn approved kt org yg sombonk~
~sy xkn app kt org yg just nk bykkn die pnye friends jer~
~sape2 sombonk sye akn removed dgn kadar segera~
Profile 2
heyy . wanna add ? sure you can :)
---> Nur***** Bt Sa****** .
---> 14 years old .
---> 10 . 4 . 1999 .
---> An Ordinary Girl .
---> Single Mingle .

Thanks For Add Yaa . :D
Profile 3
Assalamualaikum dan Salam 1 DUnia..hehehe okay...Aku F**** NUR F***** BT MOHD ****<3..umur errr... 18 pd tahun 2013 niy... pd sesiapa yang nak berkwan dgn aku....ADD jew...i will app u..TAPI!!kalau yg ADD aku tuu gmbar kartun kew,basikal kew.moto,ikan,jin,hantu raya dan bnde yg merapu meraban....sorry.xkn app kay!!bkn sombong..demi keselamatan bersama:).haaa...lagi 1 kalau nak kawan tuu jangan sombong taik lembu sgt la...okay?tuu jewla mukadimah daripada sayee..peaceeee,,:)
Profile 1 - Terbaik, tapi sikit sangat info penting seperti minat, hobi etc.

Profile 2 - Bagus gop, tapi 'terlalu ringkas' n sikit sgt info

Profile 3 - Serabut n tak tersusun. Also sikit sgt info penting. Tuan punya FB pun merapu-rapu.

Selain letak gambar profile yg menarik dan tak merapu, menulis info2 penting juga boleh menarik perhatian seseorg ke FB anda n mengADD korang...:D

Kebiasaannya aweks je yg suka tulis mende ni. Tapi kalu lelaki do the same thing also bleh menarik perhatian awek. So, letak2 la info2 penting kat profile korang seperti minat, hobi, what's motivate korang. Jgn biar kosong je. RUGIIII. Biar info profile korang memukau sesiapa sahaja yg membacanya.

Ekceli ada lagi tips penting yg korang perlu tahu utk buatkan profile FB korang lagi menarik perhatian. Setakat ni dulu kot...:D
 
Sponsored Post

bintang4

Super Active Member
Joined
Mar 4, 2007
Messages
8,528
Reaction score
332
Points
81
Budak2 boleh la tulis camtu..
 

Mr Ozu

Active+ Member
Joined
Apr 2, 2010
Messages
4,866
Reaction score
20
Points
25
Selain letak gambar profile yg menarik dan tak merapu, menulis info2 penting juga boleh menarik perhatian seseorg ke FB anda n mengADD korang...:D

Kebiasaannya aweks je yg suka tulis mende ni. Tapi kalu lelaki do the same thing also bleh menarik perhatian awek. So, letak2 la info2 penting kat profile korang seperti minat, hobi, what's motivate korang. Jgn biar kosong je. RUGIIII. Biar info profile korang memukau sesiapa sahaja yg membacanya.
sbnrnye, kat FB, jgn letak detail, klu org ade niat xbetul, senyum la diorang dpt..

blum kire lg maknenek pervert dlm dunia internet ni..
 

TengkuHaadi

Active+ Member
Joined
Mar 24, 2008
Messages
4,330
Reaction score
466
Points
41
sbnrnye, kat FB, jgn letak detail, klu org ade niat xbetul, senyum la diorang dpt..

blum kire lg maknenek pervert dlm dunia internet ni..
Dop faham ni, bukan info peribadi cam alamat, no tel ke apa. Yg dimaksudkan cam info pasal hobi, kegemaran, history belajar kat mana dll.

Contoh Profile 1, tulis public info dgn ayat yg pendek tapi kemas dan tersusun.

Berbanding Profile 3, tak tersusun n meleret-leret. Pastinya semua org lagi suka baca info profile seseorg yg tersusun n kemas.

Bukan info yg terlalu peribadi. Faham dop? :-?
 

TengkuHaadi

Active+ Member
Joined
Mar 24, 2008
Messages
4,330
Reaction score
466
Points
41
Malangnya thread dipindah kat board Internet World plak. Ni bukan tip2 pasal IT, adoii la. Malas plak nk update pasal ni.
 

oimates

Active+ Member
Joined
May 10, 2009
Messages
2,933
Reaction score
42
Points
30
tiga2 profile ayat budak2 sekolah...
 

asamad

Junior Member
Joined
Apr 9, 2013
Messages
51
Reaction score
0
Points
6
kat fesbuk takde profile yang details, yang tau aku pun hanya member2 je, yang aku add pun yang kenal je.
kat linkedin baru aku letak professional details.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register