BTC USD 38,300.4 Gold USD 1,818.86
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Tip Dan Trick Supaya Sandal Tidak Hilang Di Masjid

blalang

Fun Poster
Joined
Jan 23, 2008
Messages
118
Reaction score
20
Points
15


Tricks dan tips supaya sandal anda tidak hilang di masjid tak perlu sampai bermangga sakan macam gambar di atas.

1) Jangan memakai sandal yang branded, seperti Adidas, Nike, Dr Cardin,Crocs, Timberland dan sebagainya sebaliknya gunakan yang berjenama tiruan seperti Abibas, Naik, Dr Kakdin,Broks, Selambaland dan lain-lain..

2) Jika anda terpaksa memakai sandal branded, simpanlah sandal anda di tempat yang jauh, misalnya sandal sebelah kanan anda letak di Masjid Jamek, sandal yang sebelah kiri anda letak di Masjid India.


3) Letakkan password dan alarm pada sandal anda.

4) Pasanglah kamera & tracker dengan GPS secara tersembunyi pada sandal anda, agar anda boleh memantau dimana posisi sandal anda jika sandal anda di curi. Nak letak kotak hitam pun boleh.

5) Jadikan sandal anda sebagai aksesori yang boleh dikalungkan dileher atau jadikan sebagai anting-anting.

6) Buat kotak untuk anda simpan sandal anda seperti bentuk kotak derma, selain sandal anda selamat dari dicuri, anda juga akan mendapatkan sumbangan amal.

7) Gunakanlah sandal yang berbeza, sandal sebelah kanan warna pink dengan hiasan bunga matahari, sebelah kiri warna kuning dengan hiasan kepala tengkorak.

Gunakanlah saiz sandal yang berbeza, contohnya sandal sebelah kanan bersaiz 37, dan sebelah kiri bersaiz 45.

9) Gunakan sandal yang sama kedua-duanya iaitu kedua-duanya kanan atau kedua-duanya kiri.

10) Modified sandal anda dengan menambah manik-manik, butang dll atau dan membuat lubang di tengah sandal anda, sehingga sandal tidak boleh dicuri kerana pencuri pun xde mood nak curi.

11) Letakkan sehelai kertas di atas sandal anda yang berbunyi ‘Sandal ini Ajoi yang punya ’ ; ‘Sandal ni murah, jual tak laku’ ; atau anda tulis pengumuman begini ‘Ini bukan sandal..! sumpah ini bukan sandal..!’

12) Tips terakhir , paling ampuh dan yang paling berkesan ialah :

Pakailah selipar jepun atau kasut, supaya anda tidak akan kehilangan sandal..

Posted @ isuhangat.net . Selamat mengamalkannya ….:)
 
Sponsored Post

adil2604

Super Active Member
Joined
Jun 13, 2008
Messages
7,146
Reaction score
153
Points
73
betul jugak...hhhahahahahaha
 

zamreda

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
mcm harem ajer kalungkan atau buat anting2...:eek::eek::eek:
 

butterfingers

Super Active Member
Joined
Aug 16, 2010
Messages
5,324
Reaction score
5
Points
65
pakai yg mcm nie pn bleh..hehe
water-bottle-sandal.jpg
 

dojob

Fun Poster
Joined
Sep 25, 2007
Messages
318
Reaction score
0
Points
10
Bro,kasut aku dh lame tk kene curi..dulu memang selalu hilang tapi bile aku beli selipar Bata tapi warna HIJAU tak pernah hilang langsung dh hampir 3 tahun. memang selipar tu special untuk gi masjid ajeee.Sebab kebanyakan kasut warne hitam dan koko cube kau perhati betul betul
 

wantrader82

Active+ Member
Joined
Oct 8, 2008
Messages
3,945
Reaction score
129
Points
33
pakai kasut warna pink mesti tadak yang nak amik...hehe...
 

zamreda

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
Bro,kasut aku dh lame tk kene curi..dulu memang selalu hilang tapi bile aku beli selipar Bata tapi warna HIJAU tak pernah hilang langsung dh hampir 3 tahun. memang selipar tu special untuk gi masjid ajeee.Sebab kebanyakan kasut warne hitam dan koko cube kau perhati betul betul

klau warna biru.....cmana polak..

selipar sendal mahal aku hilang...

last2 aku ubah tempat ajer....
kat tempat yng kurang org...

selipar tu aku letak kat bawah moto ajer senang...jln kaki berkaki ayam biar ke masjid...:)paid:)paid:)paid
 

TITANIUM

Super Active Member
Joined
Feb 25, 2008
Messages
6,365
Reaction score
13
Points
65
Jumaat mggu lepas....baru jer kna kebas slipar aku.....
berkaki ayam la aku jap...nk blk rumah...
 

red-one

Fun Poster
Joined
Nov 13, 2009
Messages
120
Reaction score
0
Points
10


Tricks dan tips supaya sandal anda tidak hilang di masjid tak perlu sampai bermangga sakan macam gambar di atas.

1) Jangan memakai sandal yang branded, seperti Adidas, Nike, Dr Cardin,Crocs, Timberland dan sebagainya sebaliknya gunakan yang berjenama tiruan seperti Abibas, Naik, Dr Kakdin,Broks, Selambaland dan lain-lain..

2) Jika anda terpaksa memakai sandal branded, simpanlah sandal anda di tempat yang jauh, misalnya sandal sebelah kanan anda letak di Masjid Jamek, sandal yang sebelah kiri anda letak di Masjid India.


3) Letakkan password dan alarm pada sandal anda.

4) Pasanglah kamera & tracker dengan GPS secara tersembunyi pada sandal anda, agar anda boleh memantau dimana posisi sandal anda jika sandal anda di curi. Nak letak kotak hitam pun boleh.

5) Jadikan sandal anda sebagai aksesori yang boleh dikalungkan dileher atau jadikan sebagai anting-anting.

6) Buat kotak untuk anda simpan sandal anda seperti bentuk kotak derma, selain sandal anda selamat dari dicuri, anda juga akan mendapatkan sumbangan amal.

7) Gunakanlah sandal yang berbeza, sandal sebelah kanan warna pink dengan hiasan bunga matahari, sebelah kiri warna kuning dengan hiasan kepala tengkorak.

Gunakanlah saiz sandal yang berbeza, contohnya sandal sebelah kanan bersaiz 37, dan sebelah kiri bersaiz 45.

9) Gunakan sandal yang sama kedua-duanya iaitu kedua-duanya kanan atau kedua-duanya kiri.

10) Modified sandal anda dengan menambah manik-manik, butang dll atau dan membuat lubang di tengah sandal anda, sehingga sandal tidak boleh dicuri kerana pencuri pun xde mood nak curi.

11) Letakkan sehelai kertas di atas sandal anda yang berbunyi ‘Sandal ini Ajoi yang punya ’ ; ‘Sandal ni murah, jual tak laku’ ; atau anda tulis pengumuman begini ‘Ini bukan sandal..! sumpah ini bukan sandal..!’

12) Tips terakhir , paling ampuh dan yang paling berkesan ialah :

Pakailah selipar jepun atau kasut, supaya anda tidak akan kehilangan sandal..

Posted @ isuhangat.net . Selamat mengamalkannya ….:)
:)cgrock terbaik lah bro,hahhahahahah
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register