Tip bila tingkap kereta kena batu mesin rumput tepi jalan

Recommended Brokers


DDos

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,108
Reaction score
690
Points
166
salam, nak share berkaitan tajuk ni.

minggu lepas hari khamis kete aku melalui jalan lebuh AMJ kat melaka, batu terpelanting dari mesin rumput area sekolah keb paya rumput.

lepas kena aku berhentikan kete dan panggil budak potong rumput tu dan tanya, apa tindakan selanjutnya. dia cakap company dia ada insuran cover, pergi report polis dulu dan bawa report polis tu ke panel pomen dorang dan tukar cermin tingkap baru.

setel....aku pi tukar pagi jumaat sebab khamis tu dah tak sempat, pomen dah tutup.

bila berlaku macam ni jgn mudah panik membrek kereta, rilek2 je bagi signal dan berhentikan kete :D



gambar ni sebagai hiasan
 
Sponsored Post

helmisaman

Legendary Member
Joined
Jul 15, 2011
Messages
11,106
Reaction score
266
Points
131
oh yek..bagus gak..servis potong rumput pon ada gak cover2 insuran nih yek..baru tahu..
 

momoque

Legendary Member
Joined
Dec 26, 2011
Messages
10,828
Reaction score
318
Points
131
tq tt...baru ku tau derang ade insuran...

tp persoalannya seme kontraktor ade ke inursan ni?
 

along833

Fun Poster
Joined
Dec 1, 2012
Messages
804
Reaction score
0
Points
10
nice info.. pic tu gmbr cermin retak ke bro? tk berapa jelas sgt..
 

Bro_Izantie

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2009
Messages
17,071
Reaction score
925
Points
161
baru tau....thanks TT tolong share
 

miloais

Active Member
Joined
Oct 8, 2010
Messages
2,464
Reaction score
0
Points
20
tq tt...baru ku tau derang ade insuran...

tp persoalannya seme kontraktor ade ke inursan ni?
masa masuk tender potong rumput dah termasuk kos insurans...biasa dalam preliminaries @ kerja2 awalan....hehehe...:D
 

fine net

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Apr 5, 2007
Messages
43,335
Reaction score
303
Points
136
tq tt...baru ku tau derang ade insuran...

tp persoalannya seme kontraktor ade ke inursan ni?
main kontraktor msti kene ada insuran...dlm LO/INDEN da ada syarat dia..dan masa isi harga pn kita kene isi harga utk insuran...

biasanya kontrak nk mula keje kene ada cover note dulu....baru dibenarkan keje dibuat..

tgk pada pegawai yg incaj jgak sbnrnya...
 

miecs

Super Active Member
Joined
Nov 12, 2009
Messages
5,766
Reaction score
355
Points
86
penah kena macam ni cermin depan keta, tapi kenal tauke kontraktor pemotong rumput ni, dgn nada tegas suruh dia tukar cermin rm700, tinted dan tinted hitam atas baru , stiker ganti baru jenis yg sama dua, hahaha. xpayah buat polis report bagai knl punya pasal. dia abis rm900.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register