tip : baju kalau kena karat / tahi lalat

CG Sponsors




LC yellow

Junior Member
Joined
Oct 16, 2008
Messages
53
Reaction score
109
Points
19
kalau baju anda kena karat / tahi lalat atau rosak akibat 'iron' [ seterika ]

amik


air dalam bekas
cuka
limau nipis

gosok secara lembut~

& jemur di tempat panas [ jika tahi lalat / karat ]

~ saje kongsi tip ni pasal ramai sangat yang buang baju disebabkan hal kecik camnih! kalau tak leh gak..wat kain buruk je
 
Sponsored Post

12daily_pro

Active+ Member
Joined
Dec 11, 2005
Messages
3,705
Reaction score
31
Points
30
sgt2 berguna...kebetulan tudung2 aku jual ada yg terkena kesan karat... nanti aku try ...
 

karmila

Active Member
Joined
Mar 1, 2008
Messages
2,048
Reaction score
0
Points
20
nak kene satukan ke air dengan cuka dan limau nipis tu? atau salah satu daripadanya? :-?
 

denova

Fun Poster
Platinum Member
Joined
Jan 12, 2009
Messages
600
Reaction score
1
Points
15
wow..nice tips! :)
leh la try buat pasni ek
 

tudung87

Legendary Member
Joined
May 30, 2008
Messages
12,870
Reaction score
69
Points
120
ooo..bagus2..
tapi, jaranag guna cuka ni...:-?
 

cengkih

Active Member
Joined
Sep 17, 2008
Messages
1,194
Reaction score
6
Points
25
tapi nak tanya sikit, kalau baju putih terkena warna turun baju lain macam mana? I dah puas rendam clorox, n put dynamo, lepas tu warna turun kat baju tu hilanglag, tapi timbul lak colour yang tak sekata, warna seakan kuning separuh dan warna asal baju tu putih separuh. ada sesiapa boleh tolong tak??? nak pakai baju ni next week lah pulak untuk dinner..
 

fms

CG Top Poster Club
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,448
Reaction score
304
Points
131
info yg bagus..
 

ejalmlk

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Aug 8, 2008
Messages
10,501
Reaction score
43
Points
120
bagus info nieeee....:)paid
 
Sponsored Post
Top
Log in Register