BTC USD 66,604.5 Gold USD 2,400.62
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Timbalan menteri sahkan Rosmah tidak beli berlian merah jambu

wataktau

Banned
Messages
1,510
Joined
Feb 21, 2017
Messages
1,510
Reaction score
424
Points
41
UtamaTerkiniParlimenPilihan EditorSukanSeni & HiburanGlobalKolumSuratLaporan KhasUlasanWawancaraLensakiniTV

Timbalan menteri sahkan isteri VVIP tidak beli berlian merah jambu

Kow Gah Chie
8 Apr 2019, 5:30 petang*(Dikemaskini*8 Apr 2019, 6:41 petang)

A*A

PARLIMEN l*Ejen jualan yang membawa masuk berlian merah jambu dan barangan kemas lain ke Malaysia untuk isteri seorang VVIP telah mengisytiharkan barangan berharga berkenaan dengan Jabatan Kastam Diraja Malaysia.

Dia juga mengisytiharkan barangan berkenaan dengan jabatan yang sama ketika meninggalkan negara ini, demikian menurut Timbalan Menteri Kewangan Amiruddin Hamzah.

“Bagi kes berprofil tinggi ini, saya ingat telah dijawab oleh menteri (Lim Guan Eng) pada tahun lepas bahawa dia dibawa masuk oleh ejen. Ya, ejen dah ikrar bawa masuk, kemudian ada pengikraran benda yang sama bawa keluar.

“Jadi tidak berlaku pembelian (oleh isteri VVIP itu), sudah dibawa balik oleh ejen ini,” kata Amiruddin di Dewan Rakyat semasa ucapan perbahasannya ketika menggulung peringkat dasar Rang Undang-Undang Kastam (Pindaan) 2019.

“Tapi saya ingat sempat kita semua tengok pink diamond (berlian merah jambu) semua itu, tapi kemudiannya dia sudah dibawa balik daripada Malaysia,” katanya tanpa mengulas lanjut.

Amiruddin menjawap soalan Wong Hon Wai (PH-Bukit Bendera) yang menyoal sama ada jika sebarang borang Jabatan Kastam telah diisi dan cukai atau duti kastam dibayar berhubung dengan lebih 40 unit barangan kemas yang melibatkan isteri seorang VVIP yang juga seorang ahli parlimen.

[Baca berita penuh]

https://www.malaysiakini.com/news/471381
 
Sponsored Post

Pada mahacai2 yg pernah memfitnah rosmah beli berlian tu dulu eloklah mintak maaf secara personal dengan kak rosmah. Elok cari didunia. Lebih mudah jumpa banding cari di akhirat. Besar wor dosa memfitnah. Jangan dibuat main2. Muflis pahala kat akhirat nanti.


.
 
Last edited:
Rafizi, mahathir, mat sabu dan tony pua.. Antara pendokong dan penyebar fitnah serta propaganda cincin nie.. Cukup busuk hati..

Ramai yg tertipu dgn. Fitnah jahat niee...

Isu ni dimulakan oleh cikgu bad dan disebarkan oleh jentera rba belaan dap

Benarlah... Fitnah ini jika diulan ulang bwrtahun tahun akan nampak benarrr

Hebat DAP.. Cukup konsisten menyebarkan dakyah
 
Last edited:
Sponsored Post

Back
Top
Log in Register