BTC USD 38,118.5 Gold USD 1,778.20
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Tiga lagi korban denggi minggu ini

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
299,338
Reaction score
12,853
Points
2,376
GEORGE TOWN - Tiga lagi kematian akibat demam denggi dilaporkan minggu ini menjadikan jumlah keseluruhan mangsa yang meninggal dunia di seluruh negara akibat wabak itu meningkat kepada 128 orang sejak Januari lepas.

Timbalan Menteri Kesihatan, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin berkata, satu kematian dilaporkan di Sarawak kelmarin manakala dua kematian dilaporkan masing-masing di Pulau Pinang dan Johor pada Isnin lepas.

"Jumlah itu menyaksikan peningkatan kematian kepada 50 kes berbanding tempoh sama tahun lepas iaitu sebanyak hanya 78 kematian yang direkodkan," katanya kepada pemberita selepas merasmikan kursus Basic Life Saving Training di sini semalam.

Beliau berkata, sehingga semalam sebanyak 43,477 kes demam denggi dilaporkan berbanding 37,205 kes bagi tempoh sama tahun lepas.

Sehingga semalam, Selangor mencatatkan jumlah kes demam denggi tertinggi tahun ini berbanding negeri lain iaitu 15,520 kes dengan 43 kematian.

Kosmo
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
299,338
Reaction score
12,853
Points
2,376
denggi ni nk atasi nya sng je
setiap org kena bersih kan kawasan rumah masing2
jgn kasi ado tmpt air bertakung
tu mmg tmpt nyamuk aedes membiak
 

nur_ani

Active+ Member
Joined
Oct 17, 2008
Messages
3,290
Reaction score
0
Points
20
denggi ni nk atasi nya sng je
setiap org kena bersih kan kawasan rumah masing2
jgn kasi ado tmpt air bertakung
tu mmg tmpt nyamuk aedes membiak

mmg senang..tapi org kita malas nk buat
kadang2 x alert dgn persekitaran luar dan dlm rumah..
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
299,338
Reaction score
12,853
Points
2,376
mmg senang..tapi org kita malas nk buat
kadang2 x alert dgn persekitaran luar dan dlm rumah..

kt tmpt den pon da ado yg masuk spital
yg meninggal pon ado #:-S
 

izjat

Active+ Member
Joined
Dec 29, 2009
Messages
4,354
Reaction score
12
Points
25
denggi nie tak dapat dibendung kalau masyarakat sendiri tidak amik perhatian.

da sampai ajal.. inalilah
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
299,338
Reaction score
12,853
Points
2,376
denggi nie tak dapat dibendung kalau masyarakat sendiri tidak amik perhatian.

da sampai ajal.. inalilah

mencegah adalah lbh baek dr mengubati
cegah lah denggi
anda mampu mengubah nya
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
299,338
Reaction score
12,853
Points
2,376
yup..sikap org..susah nak ubah~~~~

kalau jenis suka simpan tin2 kosong tu mmg bahaya
sbb ley jd tmpt nyamuk wat rumah
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
299,338
Reaction score
12,853
Points
2,376
nyamuk lagi byk membunuh dari rimau

kena tingkat kan kesedaran mengenai bahaya nyamuk aedes ni
kalau x makin bertambah la mangsa nyamuk ni nanti
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register