BTC USD 63,790.0 Gold USD 1,776.50
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Wanted *(TIDAK MELAKUKAN URUS NIAGA LAGI) Membeli Cicak Tokek!!!!! TERHANGAT DI PASARAN....

Mr.Anep

Fun Poster
Joined
Jul 28, 2010
Messages
123
Reaction score
0
Points
10
Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia

saya ingin menawarkan PERKHIDMATAN MEMBELI CIcak Tokek.


NAMA :EN JAMARI
NOMBOR TELEFON : 013-3553666

@

NAMA : EN. HANIFF
NOMBOR TELEFON : 017-6506163
EMAIL : [email protected]
YM : [email protected]


KAWASAN : SEMENANJUNG MALAYSIA, SABAH DAN SARAWAK.

UPDATE KAWASAN DEAL. (14.12.2010)

INDONESIA, BRUNEI, BURMA, FILIPHINE.



Kami adalah agen untuk Pasaran International......

dan pembeli kami dari

GERMAN, KOREA ,JAPAN, FRANCE, DLL.

Jika anda mempunyai tokek seperti di bawah, sila bawa kepada kami atau kami akan kesana jika cikak itu benar wujud.

Berikut merupakan kuantiti yang kami terima.

UPDATE TERKINI (20.2.2011)

320gram dan keatas : 1 EKOR = RM 40-50 K "Min 5 Eokor"
350gram dan keatas : 1 EKOR = RM 60-70 K "Min 4 Eokor"
380gram dan keatas : 1 EKOR = RM 80-100 K "Min 5 Eokor"
420gram dan keatas : 1 EKOR = RM 20-30 J
520gram dan keatas : 1 EKOR = RM 50-70 J
620gram dan keatas : 1 EKOR = RM 80-100 J
720gram dan keatas : 1 EKOR = RM 110-130 J


UPDATE 20.2.2011

TOKEK BOXER

420gram dan keatas : 1 EKOR = RM 420 K


HANYA UNTUK TOKEK BINTIK MERAH SAHAJA

cicak-tokek.jpg


UPDATE 20.2.2011

TOKEK BATU LIDAH BULAT KAMI POWN BELI

1KG++ = RM30K++ (BERGANTUNG KEPADA HARGA PASARAN DUNIA)


Setiap jual beli akan disertakan surat agreement beserta lawyer..

Kepada yang mempunyai berat di atas, sila MMS atau email gambar tokek di atas penimbang digital beserta tarikh gambar diambil. Gambar tokek, berat, dan tarikh mestilah jelas kelihatan sebagai bukti. Jika susah untuk dapatkan berat tokek, sila ambil gambar di sebelah botol mineral 1.5L,kotak rokok DUNHILL 20 dan nyatakan panjang tokek.


PERHATIAN !!!



HARGA ADALAH DIKIRA BERDASARKAN HARGA SEMASA DAN BOLEH DIRUNDING.


~~ KAMI TIDAK AKAN BERKOMPROMI PEMINTAAN DEPOSIT SEBELUM KAMI MELIHAT TOKEK ATAU PERMINTAAN HARGA YANG MELAMPAU DAN TIDAK MUNASABAH.

~~ Untuk prosedur jual beli, pihak kami akan membuat timbangan, dan doktor akan memeriksa tahap kesihatan tokek. Sekiranya tiada masalah, agreement akan dibuat dan deposit 10% akan dibayar terlebih dahulu bersama lawyer kami.Bagaimanapun deposit hanya boleh digunakan sepenuhnya selepas 48jam iaitu tempoh tokek dalam pemerhatian dari segi berat normal dan tahap kesihatannya.Ini penting kerana kami perlu memastikan tokek yang kami beli adalah berkualiti sepadan dengan harga yang kami tawarkan.

~~ Baki yang selebihnya akan dimasukkan ke dalam akaun anda dalam masa 24-72 jam bergantung kepada nilai jual beli.

~~ Sebaik sahaja agreement dibuat dan deposit dibayar, pihak owner dan tokek akan berada bersama-sama kami di hotel yang disediakan.

~~ Jika tokek tiada masalah, insya ALLAH pada hari ke-2 atau ke-3, duit akan ditransfer ke akaun owner (mustahil jumlah wang juta-jutaan akan dapat diselesaikan dalam tempoh 1-2 jam oleh Bank Negara).
Apabila duit ternyata telah dimasukkan ke akaun, barulah tokek anda diambil. Dalam tempoh urusan tersebut, owner dan tokek perlu berada bersama kami di hotel. Untuk memastikan keselamatan lebih terjamin, pihak Buyer (yakni pihak kami) bersama pihak Owner boleh membuat temujanji berdekatan/bersebelahan dengan Balai Polis

P/S : SEMUA MAKLUMAT DAN PERNIAGAAN DIATAS DIGUNA PAKAI DAN DITERIMA SELAGI BUYER AMBIL.HARAP MAKLUM

Perhatian: Kepada penjual tokek, pembelian tokek adalah bermusim. Hal Ini kerana haiwan ini dibeli hanya untuk dilakukan kajian dan penyelidikan oleh doktor pakar di beberapa buah negara bagi mengubati penyakitasma,kulit, HIV AIDS & beberapa penyakit lain. Oleh yang demikian, harga tokke memang akan jatuh menjunam sekiranya dibiarkan terlalu lama dan berkemungkinan ianya tidak bernilai lagi dimasa hadapan kelak.kajian yg dilakukan itu pun belum ada kesahihan kukuh yg mengatakan tokek mampu mengubati penyakit.Ketika ini Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) sedang melakukan penelitian adakah benar ianya mampu mengubati penyakit.
 
Last edited:
Sponsored Post

Mr.Anep

Fun Poster
Joined
Jul 28, 2010
Messages
123
Reaction score
0
Points
10
kami adalah syarikat yg di pilih pembeli luar negara...kami juga telah membeli cicak dari orang terengganu...sabah...dan terus di beli oleh pembeli luar negara...
 

lavartos

Fun Poster
Joined
Nov 18, 2008
Messages
347
Reaction score
1
Points
15
400g ke atas je ke TT??? klu bwh 400g boleh list kan price trkini?
 

fyreeze

Active+ Member
Joined
Feb 26, 2007
Messages
2,585
Reaction score
48
Points
60
Byk nyer thread tokek... Yg mana satu nk followup ni??
 

Mr.Anep

Fun Poster
Joined
Jul 28, 2010
Messages
123
Reaction score
0
Points
10
harap maaf bawah 400g kini bersepah di thailand...sbb 2 buyer luar dah tak amik yg kecik dari malaysia
 

Mr.Anep

Fun Poster
Joined
Jul 28, 2010
Messages
123
Reaction score
0
Points
10
harge makin naek...pe lagi dikenang...ade tokek besa..halo2..same kami..barang ade...kami tngok..kami berpuas ati anda berpuas ati..deal kompom jd...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register