Tick Value

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.16880
USD / JPY
105.106
GBP / USD
1.27244
USD / CHF
0.92098
USD / CAD
1.33220
EUR / JPY
122.849
AUD / USD
0.71348

CG Sponsors




mtvortex

Active Member
Joined
Dec 11, 2008
Messages
1,724
Reaction score
275
Points
41
Minta tolong otai-otai yg terer programming kat sini untuk compile script ni..

int start()
{ Print("tick size= ",MarketInfo(Symbol(),MODE_TICKSIZE ),
" - tick value= ",MarketInfo(Symbol(),MODE_TICKVALU E));
return(0);
}

Dah try compile, dan masukkan value kat tick value tu tapi dia keluar error "variable not define"
Almaklumlah,sekolah atap je..
Fungsinya script adalah untuk mengetahui nilai ($) setiap tick movement..
Thanks in advance..
 
Last edited:
Sponsored Post

DUNHILL20

Active Member
Joined
Jan 14, 2009
Messages
1,315
Reaction score
37
Points
30
Minta tolong otai-otai yg terer programming kat sini untuk compile script ni..

int start()
{ Print("tick size= ",MarketInfo(Symbol(),MODE_TICKSIZE ),
" - tick value= ",MarketInfo(Symbol(),MODE_TICKVALU E));
return(0);
}

Dah try compile, dan masukkan value kat tick value tu tapi dia keluar error "variable not define"
Almaklumlah,sekolah atap je..
Fungsinya script adalah untuk mengetahui nilai ($) setiap tick movement..
Thanks in advance..
Ni nak compile ape ni bro ciput je source code die..:eek:
ade x yang complete??
Pakcik pun skola x tinggi tapi belajar dari kesilapan..:D
 

mtvortex

Active Member
Joined
Dec 11, 2008
Messages
1,724
Reaction score
275
Points
41
itu je yang dapat..
actually saye nak tau value per-tick setiap currency. senang nak banding..
yang mana berbaloi dengan nilai spread..
 

mtvortex

Active Member
Joined
Dec 11, 2008
Messages
1,724
Reaction score
275
Points
41
idea ni saya nak kembangkan dan buat satu strategi scalping. pilih mana-mana pair yang mempunyai tick value ($) yg paling tinggi, dengan spread yg rendah, dan anda scalp berdasarkan horizontal line..
got the idea..? memaksimakan keuntungan perpips dan pada masa yg sama pay less for spread..
 
Last edited:

mtvortex

Active Member
Joined
Dec 11, 2008
Messages
1,724
Reaction score
275
Points
41
Dah ada buat research sikit..
pair EURGBP paling tinggi tick value berbanding pair2 yg lain. Tapi average daily range dia tak besar berbanding dengan GBPJPY atau GBPUSD. Untuk setiap contact 10 000 (mini) nilai perpis GBPJPY = $1.1095. EURGBP untuk nilai contract yg sama = $1.3944
So lets say GBPJPY buat movement 100 pips = $110.95, tapi EURGBP hanya hanya memerlukan 80 pips untuk membuat nilai yg sama.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register