BTC USD 63,834.4 Gold USD 2,364.77
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Tiada lagi geran ditawarkan bantu usahawan bumiputera

sebelom 2023 banyak geran
terutama sebelom 2020 .. banyak amik geran buat biz rumah burung walit ..

dulu² nk geran kena pi kursus ..
pastu dorang buatkan kertas kerja sekali ..

2023 dah kurang ..
2024 terus pinjaman ...
Then ada follow up ke progress penerima2 geran tu?

Berapa peratus yg berjaya dan bersungguh2 buat, dan berapa yg sekadar lepas batuk di tangga?

Pada aku, utk geran ni mungkin lebih baik buat mcm pinjaman boleh ubah pendidikan, yg betul2 jalankan perniagaan lepas dpt pinjaman, diberikan perlepasan bayaran, tp yg sekadar sambil lewa bayar penuh mcm biasa.
 
Sponsored Post

Then ada follow up ke progress penerima2 geran tu?

Berapa peratus yg berjaya dan bersungguh2 buat, dan berapa yg sekadar lepas batuk di tangga?

Pada aku, utk geran ni mungkin lebih baik buat mcm pinjaman boleh ubah pendidikan, yg betul2 jalankan perniagaan lepas dpt pinjaman, diberikan perlepasan bayaran, tp yg sekadar sambil lewa bayar penuh mcm biasa.
kroni dpt la bro .. siap ader persen .. salahguna merata² .. bukan bawahan je atasan paling atas pun sama .. termasok yg warwarkan rasuah tu kanser ..
 
Bagi PAS memerintah la senang. Nak tgk sejauh mana konsep keislaman itu dibawa. baru tahu parti politik mana boleh pakai.
Sbb tu aku dok minta PAS ketengahkan idea ekonomi mereka, yakinkan pengundi2 bukan melayu/Islam.

Bukan lg main retorik agama sbb sokongan melayu dh tepu atau dah hit plateau dh, mmg kena venture sokongan non pula.

GST pada kadar 6%? PaS propose lah cukai konsep zakat dorg yg pada kadar 2.5% yg dikenakan kpd golongan kaya sy, aku rasa non muslim pasti tertarik.
1. Kadar cukai yg sgt rendah
2. Golongan bawahan x terkesan
3. Golongan yg dicukaikan pun suka sbb kadar yg dikenakan rendah.
 
roots nya nak masukkan kroni baru tu je...the system is backup by the politician, tu pun susah nak hadam. The politician mesti pandai putar alam sebanarnya tak ada ide baru pun recycle je pun. :(scam

samo la dulu pi cancel projek itu ini sbb kroni depa tak dapat job. Last2 sapa yg terkesan?

Funder politik dah habis berjuta now its time diorg menuai hasil :LOL::LOL:

222 parlimen x RM 300k, Cuba sendiri kira itu atas paper yg cash in hand duit mana dtg tin melo, jatuh dari langit 🤪 🤪

org kita berpolitik dia ingat kat Malaysia je cam ni USA Europe pun sana telus yo lah tu..
 
kroni dpt la bro .. siap ader persen .. salahguna merata² .. bukan bawahan je atasan paling atas pun sama .. termasok yg warwarkan rasuah tu kanser ..
Kalau dh nama manusia, mmg akan ada favouritism. So kalau tukar geran jadi pinjaman maybe kurang sikit masalah kroni bolot, sbb nk kena bayar balik.
 
roots nya nak masukkan kroni baru tu je...the system is backup by the politician, tu pun susah nak hadam. The politician mesti pandai putar alam sebanarnya tak ada ide baru pun recycle je pun. :(scam

samo la dulu pi cancel projek itu ini sbb kroni depa tak dapat job. Last2 sapa yg terkesan

Funder politik dah habis berjuta now its time diorg menuai hasil :LOL::LOL:

222 parlimen x RM 300k, Cuba sendiri kira itu atas paper yg cash in hand duit mana dtg tin melo, jatuh dari langit 🤪 🤪

org kita berpolitik dia ingat kat Malaysia je cam ni USA Europe pun sana telus yo lah tu..
Selagi sistem demokrasi, dh tentu ada pelobi.

Bab ni mmg aku respek PAS sbb selain disapot oleh pelobi, kutipan dari grassroot yg ikhlas pun byk. Derma2 tin milo yg dihina tu lah yg menguatkan PAS.

Mmg x boleh nafi dgn keampuhan gerak kerja grassroot PAS ni.
 
Selagi sistem demokrasi, dh tentu ada pelobi.

Bab ni mmg aku respek PAS sbb selain disapot oleh pelobi, kutipan dari grassroot yg ikhlas pun byk. Derma2 tin milo yg dihina tu lah yg menguatkan PAS.

Mmg x boleh nafi dgn keampuhan gerak kerja grassroot PAS ni.
bocor tim melo bang berat nanang duit berjuto nok sumbak dalang tu. Sebelum tu jana wibawa ado lagi nak di korek blh hulur2.

skg ketepuan sudah Parti Bunga funder kekeringan. tu yg depa bising nak peruntukan sama byk cam MP kerajaan dpt. :ROFLMAO: :ROFLMAO: nak mintak kat funder politic in return nak bagi tender potong rumput pun que pjg :ROFLMAO::ROFLMAO:.

yg jadi kerajaan pun recycle je idea sebeum ni nak buat sbb dia pun tau formula dia tu on paper pun tak blh buat tapi dia cakap boleh...dah jadi menteri kan padan muka kene troll hari2.

roots nya nak ganti kroni.. kroni perlu di suap..in return kroni akan bgi funding utk kerja-kerja politik diorg. no money no talk.

try la masuk politik dalam akaun bank ada RM 10 je. :D
 
Dulu masa LGE jadi menteri kewangan kalau dia sekat bantuan atau apa2 dana kepada orang melayu cepat2 bang mat jumpa LGE suruh luluskan segera walaupun masa tu bang mat jadi menteri pertahanan.
Tapi sekarang entahlah bang masih peduli ke tidak perkara ni...cakna ke tak cakna.

Ataupun dah buat-buat tak tahu...
 
Sponsored Post

Back
Top
Log in Register