Thread khas analisis harga Bitcoin utk geng2 CG

Recommended Brokers


kirana

Fun Poster
Joined
Mar 17, 2007
Messages
404
Reaction score
35
Points
20
Thread ni saya buka khas untuk sapa2 yang boleh share analisis pergerakan harga bitcoin tak kiralah dari segi teknikal ataupun fundamental

Harga bitcoin mendadak turun kalau tak silap sejak awal minggu ni disebabkan faktor permintaan dah makin kurang sebab seluruh dunia nak sambut krismas isnin depan

Salah satu faktor lagi sebab berita pasal Coinbase tengah start buat siasatan pada semua staff diorang...pasal ada antara staff diorang nak exploit bitcoin original ke arah bitcoin cash

Kalau ada sesapa lagi ada analisis sendiri boleh share sini sama2 asalkan free je
Harapnya takdela siapa2 rasa macam2 hebat sangat sampai nak buat kelas bagai..share je dalam ni ramai dapat manfaat dalam ni :)cgrock
 
Sponsored Post

buja

Active Member
Joined
Sep 2, 2006
Messages
1,095
Reaction score
46
Points
30
Bitcoin dominasi dah jatuh kurang dari 50%
Saya rasa kejatuhan Bitcoin ni adalah sihat untuk market crypto
Memerlukan persaingan untuk meningkatkan kualiti Blockchain mereka setaraf BCH dan ETH
Sekurang nya ada 2 atau 3 altcoins boleh setanding dengan Bitcoin, supaya kita ada alternatif lain untuk membeli dan menjual crypto ke fiat
 

Duan82

Super Active Member
Joined
Dec 9, 2011
Messages
5,811
Reaction score
670
Points
111
Bitcoin dijangka turun bawah 9300usd selewatnya April 2018

Pagi ini dok baca2 penganalisis bitcoin, ada yg mula meramalkan Bitcoin akan kembali membuat pembetulan harga sekitar 8000usd hingga 9300usd, selewatnya April 2018. Kejatuhan crypto Bitcoin ini juga akan memberi kesan harga kepada crypto yang lain. Ini kerana Bitcoin dianggap sbg crypto yang akan lead cryptocurrencies yang lain.


Apa pendapat anda?
 

reggae

Active Member
Joined
Feb 12, 2007
Messages
2,033
Reaction score
16
Points
25
xde harapan, 12kusd tu mungkin la, aku rase x menjunam sampai under 12kusd, kalo jadik amazon start receive btc lagii la meroket thn dpn
 

buja

Active Member
Joined
Sep 2, 2006
Messages
1,095
Reaction score
46
Points
30
Pagi ini dok baca2 penganalisis bitcoin, ada yg mula meramalkan Bitcoin akan kembali membuat pembetulan harga sekitar 8000usd hingga 9300usd, selewatnya April 2018. Kejatuhan crypto Bitcoin ini juga akan memberi kesan harga kepada crypto yang lain. Ini kerana Bitcoin dianggap sbg crypto yang akan lead cryptocurrencies yang lain.


Apa pendapat anda?
Mana punya analisis. Fundamental or Technical? Teknikal analisis tak relevant dalam cryptocurrency. Buka graf, letak support & resistance, letak lah indicator mana pun

Bitcoin bukan lagi lead cryptocurrencies. Nampak tak kat coinmarketcap, total market capital makin naik tapi Bitcoin market capital makin turun
 

asamboy

Active Member
Joined
Jan 25, 2013
Messages
1,528
Reaction score
132
Points
43
Buy jgn x buy....
Dh drop 1/3 value tue...
 

mocet

Active Member
Platinum Member
Joined
Aug 10, 2014
Messages
1,717
Reaction score
59
Points
40
Pagi ini dok baca2 penganalisis bitcoin, ada yg mula meramalkan Bitcoin akan kembali membuat pembetulan harga sekitar 8000usd hingga 9300usd, selewatnya April 2018. Kejatuhan crypto Bitcoin ini juga akan memberi kesan harga kepada crypto yang lain. Ini kerana Bitcoin dianggap sbg crypto yang akan lead cryptocurrencies yang lain.


Apa pendapat anda?
Bitcoin bukan leading cryptocurrencies, dia lead sebab early blockchain adoption, banyak lagi coin lain yang boleh lead. Semua blockchainer xsabar untuk flippening berlaku.

http://flippening.watch
 

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
40,324
Reaction score
871
Points
161
waktu terbaik utk buy...?
 

xaimisa

Fun Poster
Joined
Sep 3, 2008
Messages
981
Reaction score
12
Points
15
Bila jadi cani..Bole tggalkan sikit ni untuk masa depan.. jenguk2 rumah lain pulak.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register