BTC USD 62,523.9 Gold USD 1,804.95
Time now: Jun 1, 12:00 AM

To Sell -thread closed-

Sponsored Post

zr125

Fun Poster
Joined
Jan 23, 2011
Messages
648
Reaction score
0
Points
10
Buyer ~ bro safariatech - COD

img20121004wa0004.jpg
img20121004wa0003.jpg

Buyer ~ bro nubiz4all - COD

 
Last edited:

rodaira

Active Member
Joined
Apr 13, 2007
Messages
1,677
Reaction score
312
Points
41
Sebagai org IT, aku sukakan MeeGo. Linux yang ditala untuk CPU Intel dan mmg cepat boot dia. Tp sbg org IT gak aku tak mempercayai ketahanan Samsung (sekadar pendapat..tt jgn kecik ati..).
 

zr125

Fun Poster
Joined
Jan 23, 2011
Messages
648
Reaction score
0
Points
10
Sebagai org IT, aku sukakan MeeGo. Linux yang ditala untuk CPU Intel dan mmg cepat boot dia. Tp sbg org IT gak aku tak mempercayai ketahanan Samsung (sekadar pendapat..tt jgn kecik ati..).

ade pengalaman ke bro? hehe.
 

rodaira

Active Member
Joined
Apr 13, 2007
Messages
1,677
Reaction score
312
Points
41
ade pengalaman ke bro? hehe.

Pengalaman mmg banyak tp tak mau le citer kat sini. Tak baik kacau bisnes org :)

Dari segi CPU lak aku sukakan AMD psl walaupun CPU tu jenis rendah, ada sokongan Virtualization technology tak mcm Intel. Dan teknologi yg dia bagi lagi baru (APU) berbanding Intel dgn laptop harga yg sama.
 

zr125

Fun Poster
Joined
Jan 23, 2011
Messages
648
Reaction score
0
Points
10
Pengalaman mmg banyak tp tak mau le citer kat sini. Tak baik kacau bisnes org :)

Dari segi CPU lak aku sukakan AMD psl walaupun CPU tu jenis rendah, ada sokongan Virtualization technology tak mcm Intel. Dan teknologi yg dia bagi lagi baru (APU) berbanding Intel dgn laptop harga yg sama.

oo. Thanks bro. boleh share lagi kalau ade info2 berguna. hehe. :)cgrock
 

rodaira

Active Member
Joined
Apr 13, 2007
Messages
1,677
Reaction score
312
Points
41
Tips lain, walaupun RAM dia bagi 2GB tak semestinya 2GB tu OS guna. Kalau perhatikan kat spec kad grafik tu tulis Shared Memory, maknanya kad grafik tu akan gunakan sebahagian RAM. RAM System lagi lambat dr RAM yg dedicated utk kad grafik.

Kad grafik mungkin akan guna dalam 128MB RAM..tertakluk pada pembuat hardware. Ada yg lebih ada yg kurang. Ada yg boleh adjust kat BIOS ada yg tak.
 

zr125

Fun Poster
Joined
Jan 23, 2011
Messages
648
Reaction score
0
Points
10
Tips lain, walaupun RAM dia bagi 2GB tak semestinya 2GB tu OS guna. Kalau perhatikan kat spec kad grafik tu tulis Shared Memory, maknanya kad grafik tu akan gunakan sebahagian RAM. RAM System lagi lambat dr RAM yg dedicated utk kad grafik.

Kad grafik mungkin akan guna dalam 128MB RAM..tertakluk pada pembuat hardware. Ada yg lebih ada yg kurang. Ada yg boleh adjust kat BIOS ada yg tak.

tapi depends on usage jugak bro.. kalau just biase2 je guna, xde gaming gile2, 2 gb dah ok sangat dah tu..kan? hehe.
 

rodaira

Active Member
Joined
Apr 13, 2007
Messages
1,677
Reaction score
312
Points
41
tapi depends on usage jugak bro.. kalau just biase2 je guna, xde gaming gile2, 2 gb dah ok sangat dah tu..kan? hehe.

Yup...tp byk org dlm forum ni nak beli barang murah tp nak yg spec leh buat main gem punya..haha :) Ko sabo jelah kalu ada customer yg menanya mcm tu nnt.
 

zr125

Fun Poster
Joined
Jan 23, 2011
Messages
648
Reaction score
0
Points
10
Yup...tp byk org dlm forum ni nak beli barang murah tp nak yg spec leh buat main gem punya..haha :) Ko sabo jelah kalu ada customer yg menanya mcm tu nnt.

hehe. biase tulah. tapi beli dengan saya, insya Allah boleh dapat harga lebih murah dari luar. nego sampai jadi ! hehe.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register