BTC USD 34,100.1 Gold USD 1,782.89
Time now: Jun 1, 12:00 AM

The Mystery of Fibonacci (fising trade style)

fising

Active+ Member
Joined
Aug 9, 2007
Messages
2,907
Reaction score
1,025
Points
101
Salam....

seperti yg di janjikan sy bukak thread nie tuk berkongsi dgn rakan forumer tuk..kita sama mencuba teknik cap ayam nie...yg di kaji oleh nick di atas...

about FIBONACCI....

bagaimana fibo membantu kita semasa kita menganalisa market...

*INTRO -FIBONACCI
*TASK - FIBO BASE ON GOLDEN SECTION,
FIBO BASE ON NUMBER(sequence)

*PROCCES - time,date,golden section(ratio),sequence

*Evolution - what next ratio?...What next Number...?

Conclusion-...Believe it or not...:-?:-?:-?

keep it short and simple...:)

Download PDf.. (thanks to marzx88)

http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=5894351&postcount=477

http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=5900977&postcount=524

Indicator Fibo seq (thanks to bro aiman

http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=5909222&postcount=585

How to identify identiti market
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=6001022&postcount=1147

Script Identiti market thanks to aiman

http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=6078321&postcount=1384

How to identify evolution market base on ratio+ratio

http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=6083377&postcount=1400

Candle sequence thanks bro aiman

http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=6101041&postcount=1453

Tambahan indicator..

http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=6643793&postcount=2625
 
Last edited:
Sponsored Post

S.Y.E.D

Banned
Joined
Jun 6, 2008
Messages
18,685
Reaction score
588
Points
161
Salam....

seperti yg di janjikan sy bukak thread nie tuk berkongsi dgn rakan forumer tuk..kita sama mencuba teknik cap ayam nie...yg di kaji oleh nick di atas...

about FIBONACCI....

bagaimana fibo membantu kita semasa kita menganalisa market...

*INTRO -FIBONACCI
*TASK - FIBO BASE ON GOLDEN SECTION,
FIBO BASE ON NUMBER(sequence)

*PROCCES - time,date,golden section(ratio),sequence

*Evolution - what next ratio?...What next Number...?

Conclusion-...Believe it or not...:-?:-?:-?

keep it short and simple...:)

i will polow uuu... lau ade picture bleh nampak ngan jelas skit :">:D
 

mr_man

Active Member
Joined
Feb 21, 2010
Messages
1,971
Reaction score
11
Points
25
ponin-ponin.. selalu baca dlm b.ingeris... x beberapa jelas laaa, kalau laa dapat dalam penjelasan dlm bah malayu lagi clear kot.. bukan apa kadang-kadang kita paham maksud lain dlm B.M nie
 

nikcashworld

Super Active Member
Joined
Nov 27, 2007
Messages
9,007
Reaction score
5
Points
65
fibo best....teknik master fising lagi mengancam...
 

paknalbudu

Junior Member
Joined
Feb 14, 2008
Messages
90
Reaction score
1
Points
11
ponin-ponin.. Selalu baca dlm b.ingeris... X beberapa jelas laaa, kalau laa dapat dalam penjelasan dlm bah malayu lagi clear kot.. Bukan apa kadang-kadang kita paham maksud lain dlm b.m nie

betul tu...aku setuju dengan pendapat mr man sbab aku pun tak reti b. Ingerish ni...setakat yes/no/orait/:d
 

fising

Active+ Member
Joined
Aug 9, 2007
Messages
2,907
Reaction score
1,025
Points
101
FIBO BASE ON GOLDEN SECTION(ratio phi)

- 1.618 , 0.618 , 0.382 is...a golden ratio..

FIBO BASE ON NUMBER (SEQUENCE)

0,1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89,144,233,377,610,987.....


Is there a pattern in the final digits?
0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 3, 1, 4, 5, 9, 4, 3, 7, 0, 7, ...
 
Last edited:

CheMan

Active+ Member
Joined
Dec 13, 2006
Messages
2,625
Reaction score
74
Points
30
Teruskan TT..mmg fibo teknik feveret aku pon...hehe...ni leh tambah koleksi teknik fibo lg ni...
 

fising

Active+ Member
Joined
Aug 9, 2007
Messages
2,907
Reaction score
1,025
Points
101
okey...sy explain bab Golden section dulu...

first...in golden ratio is 1.618 (1) 0.618 (1) , 0.382 (2)

(1) = full ratio in phi
(2) = Half ratio in phi...

section ratio 23.6,50.0,76.4 tu semua adalah silver ratio...

so cara kita nak analisa market mark dl golden section..sebelum jangka silver section...


 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.19398
USD / JPY
110.724
GBP / USD
1.39119
USD / CHF
0.91686
USD / CAD
1.23052
EUR / JPY
132.202
AUD / USD
0.75930

CG Sponsors




Top
Log in Register