BTC USD 49,031.6 Gold USD 1,786.99
Time now: Jun 1, 12:00 AM

TF1M dan TF5M teknik

centepede

Active Member
Messages
1,371
Joined
Feb 15, 2008
Messages
1,371
Reaction score
20
Points
25
salamz semua,
terpanggil aku nak bukak thread setelah melihat banyak teknik2 advance dari rakan2 sekalian menggunakan tf1M dan tf5M

Walaupun TF kecik nih banyak noise, nampaknya ramai dari sahabat2kita dapat mebuat sistem untuk menapis noise dan membuat entry yang berkesan daripada TF yang mencabar ini

di harap altai2 TF1m dan tf5m dapat berkongsi template , indi serta teknik tekniknya dan bersama kita meguasai teknik ini

Sekian Terima kasih:)cgrock


adehhh salah eja lak topic nih...camner nak edit
 
Last edited:
Sponsored Post

Sifu786

Legendary Member
Messages
12,325
Paid Membership
Joined
Feb 18, 2007
Messages
12,325
Reaction score
154
Points
123
salamz semua,
terpanggil aku nak bukak thread setelah melihat banyak teknik2 advance dari rakan2 sekalian menggunakan tf1M dan tf5M

Walaupun TF kecik nih banyak noise, nampaknya ramai dari sahabat2kita dapat mebuat sistem untuk menapis noise dan membuat entry yang berkesan daripada TF yang mencabar ini

di harap altai2 TF1m dan tf5m dapat berkongsi template , indi serta teknik tekniknya dan bersama kita meguasai teknik ini

Sekian Terima kasih:)cgrock


adehhh salah eja lak topic nih...camner nak edit

ko tekan edit kmudian tekan edit lagi...kalau tak silap cam tu..:D:D
 

Ujang4u

Active Member
Messages
1,833
Joined
Mar 23, 2008
Messages
1,833
Reaction score
136
Points
38
Tajuk tu membuatkan aku terkejut woo...:D:D:D
Tapi tak pa lor..
Yang penting teknik tu mesti bestt..

Pengalaman aku main Scalping 1m dan 5min ialah...
Selalu terjadi requote yg membuatkan price yg kita nak masuk selalu tak dapat...
Bila kita nak close pula selalu tak dpt price yg kita nak close...
Nak main scalping 1min kena pilih betul2 broker yg tak byk requote..

Aku dah pakai 2 broker nie..masa demo..cantik jeee...
Bila live...hampeh...selalu requote...

Last2 aku tukar broker lain..nampaknya tak ada masalah...memang best main scalping..eu pun cuma 2 pip jee spread dia...

Harap teknik centepede akan suksess...
:D:D:D

Teruskan niat murni bro tu...
 

centepede

Active Member
Messages
1,371
Joined
Feb 15, 2008
Messages
1,371
Reaction score
20
Points
25
Tajuk tu membuatkan aku terkejut woo...:D:D:D
Tapi tak pa lor..
Yang penting teknik tu mesti bestt..

Pengalaman aku main Scalping 1m dan 5min ialah...
Selalu terjadi requote yg membuatkan price yg kita nak masuk selalu tak dapat...
Bila kita nak close pula selalu tak dpt price yg kita nak close...
Nak main scalping 1min kena pilih betul2 broker yg tak byk requote..

Aku dah pakai 2 broker nie..masa demo..cantik jeee...
Bila live...hampeh...selalu requote...

Last2 aku tukar broker lain..nampaknya tak ada masalah...memang best main scalping..eu pun cuma 2 pip jee spread dia...

Harap teknik centepede akan suksess...
:D:D:D

Teruskan niat murni bro tu...


aku setuju...aku rasa mt4 tak sesuai sgt main scalping..kena cari broker yang leh execute cepat...
anyway kongsi ler teknik tf 1M nagn tf 5M bro:)cgrock
 

Ujang4u

Active Member
Messages
1,833
Joined
Mar 23, 2008
Messages
1,833
Reaction score
136
Points
38
aku setuju...aku rasa mt4 tak sesuai sgt main scalping..kena cari broker yang leh execute cepat...
anyway kongsi ler teknik tf 1M nagn tf 5M bro:)cgrock

His..his..ko nie..:D:D:D
Ko ceritalah teknik ko tu...
Nanti kita sama2 improvekan mana2 yg tak kena..
Yg penting kita sama2 belajar lor..:D:D:D

Hidup centepede...
:D:D:D
 

JGV100

Super Active Member
Messages
6,010
Joined
Nov 6, 2007
Messages
6,010
Reaction score
3,931
Points
941
His..his..ko nie..:D:D:D
Ko ceritalah teknik ko tu...
Nanti kita sama2 improvekan mana2 yg tak kena..
Yg penting kita sama2 belajar lor..:D:D:D

Hidup centepede...
:D:D:D



Saya sokong 100 %.....pas tu giliran Bro Ujang4u pulak.:D:)cgrock
 

pcfx

Fun Poster
Messages
624
Joined
Oct 28, 2007
Messages
624
Reaction score
0
Points
10
hmmm aku guna TF 5m n 1m gak... guna teknik woodies
 

arul57

Super Active Member
Messages
6,186
Joined
Jul 21, 2008
Messages
6,186
Reaction score
76
Points
80
Tajuk tu membuatkan aku terkejut woo...:D:D:D
Tapi tak pa lor..
Yang penting teknik tu mesti bestt..

Pengalaman aku main Scalping 1m dan 5min ialah...
Selalu terjadi requote yg membuatkan price yg kita nak masuk selalu tak dapat...
Bila kita nak close pula selalu tak dpt price yg kita nak close...
Nak main scalping 1min kena pilih betul2 broker yg tak byk requote..

Aku dah pakai 2 broker nie..masa demo..cantik jeee...
Bila live...hampeh...selalu requote...

Last2 aku tukar broker lain..nampaknya tak ada masalah...memang best main scalping..eu pun cuma 2 pip jee spread dia...

Harap teknik centepede akan suksess...
:D:D:D

Teruskan niat murni bro tu...[/QUOT


memng best main scalping, tp ada sesetgh broker tak kasi can mat2 scalper ni main, bila nak OP/CP kena requote...mematahkan semangat. nak carik teknik main scalper kena cepat fokus dan cepat fikir nak cari peluang...
ok centepede apo lagi, buka ler citer, kawe nak dengar nihh...

#tak nak main scalper lg menyusahkan juga lerr...#:-S
 

cyberiz

Super Active Member
Messages
6,015
Joined
Oct 1, 2007
Messages
6,015
Reaction score
282
Points
91
kadang2 jer scalp guna TFM1 dan TFM5...
terutama kalu chart sideways pada TFH1..
nak enter position tgk TFM1.. pastu tgk TFM5..
kalau kedua TF ni seiringan, masuk post..sure cekau pips punya..
tapi tu lah... byk requote la plak..
bila nak exit pun tgk dua2 TF gak...
kalu dua TF ni menunjukkan tanda2 reverse serentak...jgn tunggu..terus exit jer..
tapi bagi aku, main scalping ni meletihkan sebab perlu byk fokus pada chart...
nak kaut pips tu memang senang2 jer...cuma nak kena menunggu saat yg terbaik nak enter position..
brapa lama nak tunggu?? hehehe... byk menguji kesabaran woooo...
 

bujanglapok

Active+ Member
Messages
3,272
Joined
Aug 20, 2008
Messages
3,272
Reaction score
74
Points
30
kadang2 jer scalp guna TFM1 dan TFM5...
terutama kalu chart sideways pada TFH1..
nak enter position tgk TFM1.. pastu tgk TFM5..
kalau kedua TF ni seiringan, masuk post..sure cekau pips punya..
tapi tu lah... byk requote la plak..
bila nak exit pun tgk dua2 TF gak...
kalu dua TF ni menunjukkan tanda2 reverse serentak...jgn tunggu..terus exit jer..
tapi bagi aku, main scalping ni meletihkan sebab perlu byk fokus pada chart...
nak kaut pips tu memang senang2 jer...cuma nak kena menunggu saat yg terbaik nak enter position..
brapa lama nak tunggu?? hehehe... byk menguji kesabaran woooo...


kalau main skelper ni, set tp 5pip je pakai EA, okey dak?
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.12922
USD / JPY
112.979
GBP / USD
1.32350
USD / CHF
0.92039
USD / CAD
1.28258
EUR / JPY
127.579
AUD / USD
0.70180

CG Sponsors




Top
Log in Register