Terrorist/Pengganas Paling KEJAM Suatu Ketika Dulu | KOMUNIS

CG Sponsors
Sponsored Post

Penbiru

Legendary Member
Joined
Jan 12, 2008
Messages
19,587
Reaction score
1,558
Points
201
hakikat yg cuba dinafikan ...dinaikkan nilai sebagai pejuang..
 

WnB

Super Active Member
Joined
Dec 30, 2007
Messages
8,196
Reaction score
93
Points
80
Jgn leee mudah termakan hasutan depa.. Sampai lupa apa depa buat pada atuk2 nenek2 kita
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jun 3, 2013
Messages
62,517
Reaction score
9,819
Points
1,746
Lukman Sheriff
24 Ogos jam 12:41 PG ·

We have lost it if we push things contrary to the value of the army. They fought for us so kita kenalah nilai pengorbanan mereka. Takkan what they fought against is our hero now.
How can this deterioration happen so fast? The media has been fanning hatred and counter/subversive values. They must cease this. Don’t validate those against our values. The English media has become too islamophobic for malaysia.


Iktiraf MPAJA adalah pengkhianat negaraANGKATAN Tentera Malaysia (ATM) menyifatkan tindakan individu di negara ini yang cuba mengiktiraf ahli Malayan People Anti-Japanese Army (MPAJA) sebagai pejuang negara adalah satu bentuk pengkhianatan kepada negara.

Panglima ATM Jeneral Tan Sri Zulkifli Zainal Abidin berkata, mengiktiraf MPAJA yang kemudian dikenali sebagai Parti Komunis Malaya (PKM) adalah sesuatu yang tidak sesekali dipersetujui ATM.


Menurutnya, beliau yakin masih ramai yang faham mengenai sejarah negara ini tahu mengenai apa yang berlaku di tanah air satu ketika dahulu

“MPAJA ini wujud ketika pendudukan Jepun sewaktu era perang dunia kedua dan selepas tentera Jepun menyerah kalah, tentera British pula mengisytihar perang terhadap gerakan itu yang kemudian dikenali sebagai komunis.
“Siapa yang faham sejarah akan tahu apa yang betul dan apa yang dilakukan oleh gerakan komunis itu.
“Jadi, untuk mengiktiraf mereka (MPAJA) sebagai pejuang negara sesekali tidak akan dipersetujui serta tidak boleh diterima oleh ATM,” katanya ketika ditemui dalam Wawancara Khas Panglima Angkatan Tentera sempena Hari Angkatan Tentera Malaysia Ke-86 di Kuala Lumpur hari ini.
Beliau berkata, tindakan individu cuba mengiktiraf MPAJA yang konon berjuang menentang pendudukan Jepun itu dianggap sebagai satu retorik atau cubaan memujuk masyarakat bagi menafikan gerakan komunis yang dijalankan.
Sementara itu, ketika ditanya mengenai tindakan individu di negara ini yang menggantung bendera Jalur Gemilang secara terbalik, beliau berharap agar ia tidak dipolemik.
Menurutnya, rakyat Malaysia sebaik-baiknya bertindak memperbetulkan perkara yang dilihat salah dengan cara sebaik mungkin tanpa menjadikan ia sebagai isu besar.


Artikel ini disiarkan pada : Jumaat, 23 Ogos 2019 @ 6:55 PM

mpaja.PNG


 

Faizudin

Super Active Member
Joined
Apr 12, 2011
Messages
7,500
Reaction score
1,212
Points
151
Video kena remove la pulak o_O .
 
Sponsored Post
Top
Log in Register