Terpaksa Ke Sekolah Tanpa Uniform Kerana Miskin

CG Sponsors




dloanman

Legendary Member
Joined
Apr 15, 2012
Messages
16,102
Reaction score
1,063
Points
206
SEDIH BETUL, anak2 miskin tapi semangat tinggi utk belajar tuntut ilmu & sanggup ke sekolah walaupun xdo unifom.

Skg anak2 org senang lengkap serba serbi tapi malas ke ke sekolah dgn alasan baju sklh tak basuh @ baju basah

tak sedar di untung anak2 org senang ni. serius ini sbb makpak salah didik terlampau manjakan budak2 dgn gejet etc

ahm speakin from experience over 20++ years handling 7 kids
 
Sponsored Post

opin

Active+ Member
Joined
Apr 4, 2012
Messages
2,649
Reaction score
77
Points
30
ramai anaknya. harap badan berkenaan turun padang.
 

apoeki

Active+ Member
Joined
Aug 7, 2012
Messages
4,985
Reaction score
193
Points
33
Kenapa ea kerajaan pas kelantan x develop ekonomi? Puluh tahun masih mcm tu. X de pelabur ke nk melabur? Atau ada masalah hak milik tanah.
 

akiyamasan

Active+ Member
Joined
Mar 10, 2011
Messages
3,620
Reaction score
823
Points
71
10 15 tahun dulu Kelantan dengan Kedah x kurang bezanya kalau cerita pasal penduduk daif ni

Tapi Kedah dah banyak improve ekonomi selepas 10 15 tahun..dah ramai penduduk lepas dari garis kemiskinan

Tapi sayang Kelantan masih kat takuk lama lagi..x banyak bergerak
 

odin_kaa

Active Member
Joined
Dec 29, 2012
Messages
1,048
Reaction score
27
Points
40
Kenapa ea kerajaan pas kelantan x develop ekonomi? Puluh tahun masih mcm tu. X de pelabur ke nk melabur? Atau ada masalah hak milik tanah.
Saya rasa sebab absence of infrastructure macam highway, location pun jauh dari capital (KL), tak strategik macam belah2 Pantai Barat (Selangor,Penang,KL) yang negeri2 jiran saling membangun pesat. Kerajaan kena banyakkan lagi tumpuan untuk Kelantan lepas ni. Bab pelabur tak nak masuk tu boleh jadi jugak sebab aliran politik Kelantan (menjurus kepada Islam & kekalkan ciri2 kehidupan tradisional)
 

apoeki

Active+ Member
Joined
Aug 7, 2012
Messages
4,985
Reaction score
193
Points
33
Saya rasa sebab absence of infrastructure macam highway, location pun jauh dari capital (KL), tak strategik macam belah2 Pantai Barat (Selangor,Penang,KL) yang negeri2 jiran saling membangun pesat. Kerajaan kena banyakkan lagi tumpuan untuk Kelantan lepas ni. Bab pelabur tak nak masuk tu boleh jadi jugak sebab aliran politik Kelantan (menjurus kepada Islam & kekalkan ciri2 kehidupan tradisional)
Kalo pas nk perintah malaysia, developla kelantan tu baik2. Aku tgk kerajaan pas mcm x de idea nk bt ap? X kn nk tebang balak jer kerja
 

Encik Sponge

Active+ Member
Joined
Jul 22, 2013
Messages
4,223
Reaction score
327
Points
51
Terbaik adik nie wpon xdak baju, dia tetap g sekolah...

Semoga dipermudahkan segala urusan dan berjaya dunia akhirat

Alamat ada?
 

odin_kaa

Active Member
Joined
Dec 29, 2012
Messages
1,048
Reaction score
27
Points
40
Kalo pas nk perintah malaysia, developla kelantan tu baik2. Aku tgk kerajaan pas mcm x de idea nk bt ap? X kn nk tebang balak jer kerja
Betul tuan ... saya percaya semua orang nak tengok Kelantan maju & setanding dengan pembangunan negeri2 lain pada masa depan
 

kiddd2

CG Top Poster Club
Joined
Jun 7, 2011
Messages
22,146
Reaction score
2,451
Points
191
Betul tuan ... saya percaya semua orang nak tengok Kelantan maju & setanding dengan pembangunan negeri2 lain pada masa depan
tiada access yang efisien utk kesana..

jalan raya nak ke sana masih guna dua lorong, keretapi diesel zaman bila ntah..

ada pon kapalterbang, tapi kos tiket mahal..

nak bina industri, jalinan pengangkutan kena cekap..

ikutkan ramai je orang sana taraf jutawan,..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register