BTC USD 23,871.5 Gold USD 1,927.37
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Santai Terbongkar - Setiap hari staff bawak bekal tapi bila dapat gaji dia tak happy sebab...

Penbiru

CG Top Poster Club
gem
Messages
29,086
Joined
Jan 12, 2008
Messages
29,086
Reaction score
5,962
Points
481
Awards
1
Kalau perasan orang kita makin berumur,nak rumah makin besar, pastu siapa nak mengemas mencuci nya. Kalau dah geng t20 takpe lah. Ni mintak duit anak cari maid matilanak.
Nak besarkan dapur...buat kabinet baru....bukan apa..nak bangga jiran jiran datang....kalau alasan nak buat kenduri kahwin...org sekarang kenduri tak buat kat rumah dah...sewa homestay....atau rumah yg org buat untuk function....atau hall...senang.....tapi guna duit sendiri lah...esok esok anak bergaduh berebut rumah atau rumah tu jadi rumah tingal....kosong..duit dah habis banyak....
 
Sponsored Post

frommers

Active Member
Messages
1,162
Joined
Apr 6, 2014
Messages
1,162
Reaction score
468
Points
51
Nak besarkan dapur...buat kabinet baru....bukan apa..nak bangga jiran jiran datang....kalau alasan nak buat kenduri kahwin...org sekarang kenduri tak buat kat rumah dah...sewa homestay....atau rumah yg org buat untuk function....atau hall...senang.....tapi guna duit sendiri lah...esok esok anak bergaduh berebut rumah atau rumah tu jadi rumah tingal....kosong..duit dah habis banyak....

Setuju. Pengalaman aku dok kat US ngan UK, makin tua umur,mereka akan pi dah ke rumah lg kecik. Renovate rumah jauh sekali.
Kalau perasan orang cina pun bila dah tua mana ada nak reno rumah dah. Cina bila tua yang berduit akan suka melancong, takde nak reno rumah. Serius tak phm perangai orang kita yg suka reno ni..
 
Sponsored Post

Top
Log in Register