BTC USD 62,977.1 Gold USD 1,802.09
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Tentera Lebanon temui sistem risikan Israel

zack2terer

Legendary Member
Joined
Dec 11, 2007
Messages
13,627
Reaction score
193
Points
123
Tentera Lebanon temui sistem risikan Israel

lu_01.1.jpg


BEIRUT 16 Dis. - Tentera Lebanon semalam mengumumkan penemuan dua alat risikan canggih milik Israel di kawasan pergunungan Beirut yang dipercayai digunakan oleh rejim Zionis itu untuk memantau dan merancang serangan ke atas negara ini.

Peralatan itu ditemui hasil maklumat yang diberikan oleh pergerakan Hezbollah kepada perisikan Lebanon, menurut kenyataan tentera Lebanon, semalam.

Pasukan tentera berkata, Israel menanam peralatan itu di gunung Sannine dan Barouk, daerah pergunungan yang terletak di bahagian utara dan selatan Beirut.

Gambar yang disiarkan oleh laman web tentera menunjukkan peralatan itu tersorok di balik batu-batu di lereng gunung berbatu.

Israel boleh menggunakan peralatan itu untuk membuat koordinasi sasaran. Peralatan itu mempunyai laser yang berupaya mencapai jarak 12 kilometer dan mampu mendapatkan bekalan tenaga sendiri dan menghantar gambar.

Menurut sumber tentera, peralatan itu turut memantau wilayah di sempadan Lebanon dengan Syria.

Sejurus selepas pengumuman itu, pesawat pejuang Israel dilaporkan terbang rendah di atas pekan-pekan di selatan Lebanon, menurut penduduk tempatan.

Pasukan tentera Israel bagaimanapun mengeluarkan kenyataan: tidak ada aktiviti luar biasa tentera di kawasan itu. - Reuters


Sumber


Tu yg dpt jumper....yg lain ntah2 bersepah2 ade sane
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
318,920
Reaction score
15,671
Points
2,376
x cekap lg la tentera Israel tu
 

zamreda

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
nak detek senang....

laser bila malam lagi senang nampak..
 

zamreda

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
ley tahan jgk la 'bijak' org Israel tu

tgk dlm siri mcgyver....

tersekat kat perangkap bom berlaser....susah nak nampak..

guna bedak...:)paid:)paid:)paid


back to tpk..

masa malam tgh berdebu angin lagilah nmpk.....:p:p:p
 

zamreda

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
...............................
 
Last edited:

zamreda

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
..................
 
Last edited:

master04

Legendary Member
Joined
Jan 17, 2008
Messages
10,130
Reaction score
4
Points
115
nak detek senang....

laser bila malam lagi senang nampak..

laser tu bukan selalu pancar....laser tu guide utk cip pemandu peluru berpandu...contohnya kat padang bola ada gol, ada sorang pemain, ada keta....kalo israel nak tembak peluru pandu kat keta aje leser akan dipancarkan direct kat keta tu....kira mcm keta tu dah di mark ....so peluru pandu tu akan direct hit pada keta tu...

konsep ini aku ada tgk ms pameran inovasi kat universiti malaya thn 2006 kot...lupa dah thn bla
 

zamreda

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
laser tu bukan selalu pancar....laser tu guide utk cip pemandu peluru berpandu...contohnya kat padang bola ada gol, ada sorang pemain, ada keta....kalo israel nak tembak peluru pandu kat keta aje leser akan dipancarkan direct kat keta tu....kira mcm keta tu dah di mark ....so peluru pandu tu akan direct hit pada keta tu...

konsep ini aku ada tgk ms pameran inovasi kat universiti malaya thn 2006 kot...lupa dah thn bla

nie alat risikan bkn alat utk guide peluru...


kira mcm sensor laser kat bank gak....
klau ade pejalan kaki lalu...dan menghalang maka penangkapan gmbr auto...
 

master04

Legendary Member
Joined
Jan 17, 2008
Messages
10,130
Reaction score
4
Points
115
nie alat risikan bkn alat utk guide peluru...


kira mcm sensor laser kat bank gak....
klau ade pejalan kaki lalu...dan menghalang maka penangkapan gmbr auto...

oic info baru nie...:)cgrock
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register