telco mesti bg rebet jika service sengal

CG Sponsors




add

Fun Poster
Joined
Feb 14, 2008
Messages
803
Reaction score
10
Points
15
aku ada problem ngan celcom broadband68.. speed dia hampeh :mad:cuma yg sengal tu bila call CS(1111) ...dia cakap BOLEH claim rebet bila tak leh connect aje..kalu slow tak de rebet.. tu pekara BIASA .. ada sape tau boleh story skit
 
Sponsored Post

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
hari nie u mobile pun buat hal juga...
 

underscore

Legendary Member
Joined
Sep 20, 2008
Messages
11,478
Reaction score
4,238
Points
196
aku ada problem ngan celcom broadband68.. speed dia hampeh :mad:cuma yg sengal tu bila call CS(1111) ...dia cakap BOLEH claim rebet bila tak leh connect aje..kalu slow tak de rebet.. tu pekara BIASA .. ada sape tau boleh story skit
nak rebet, jumpa dengan boss celcom di cawangan berdekatan :D
 

zinedine

Banned
Joined
Jan 11, 2007
Messages
5,741
Reaction score
22
Points
65
Sebenarnya sedara-sedara sekalian, taknologi berukband celcom, maxis, digi & umobile ni semua mengarut jer. Servis berukband diorang ni guna teknologi 3G yg masih ketinggalan dan tak meluas lagi kat negara Persekutuan Malaysia ni. 3G cuma boleh dicapai di kawasan bandar itu pun bukan 100% secara menyeluruh di kawasan bandar.

Syarikat2 telco ni semua tamak, semua nak kaut untung lebih dok promosi berukband 3G sana sini. Berebut-rebut nak cari pelanggan 3G sedangkan infrastruktur berukband 3G diorang semua bagai melepaskan batuk di tangga jer, asal ada jer.

Servis diorang ni semua bukannya sengal tapi dah tahap mengarut dah. Korang jangan terpedaya la dgn bebudak cina, bebudak melayu, bebudak india yg dok datang kat korang promote berukband-berukband ni. Diorang tu semua apa tau pasal berukband 3G, tau jual jer.

Aku pernah test tanya sorang amoi. Aku tanya dia kawasan tempat mak sedara aku kat Felda Air Tawar 4 Kota Tinggi ada coverage tak? Dia jawab. Adddddaaaaaaaaa (Mcm jawapan salesmen keta dlm iklan celcom blue). Padahal aku dah tau memang tak ada sebab aku dah check dulu kat internet. Dah sah menipu. Diorang ni semua (salesman) cuma pikirkan komisyen jer. Syarikat2 telco pulak cuma pikirkan keuntungan yuran bil yg dibayar sedangkan servis berukband mengarut.
 

add

Fun Poster
Joined
Feb 14, 2008
Messages
803
Reaction score
10
Points
15
memang sesuai kalau tukar ke berukband
 

fms

CG Top Poster Club
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,369
Reaction score
289
Points
131
skang ni sape paling best??
aku malas pakai streamyx dah pasni..
xleh travel..
 

MyBroadband

Active Member
Joined
Sep 6, 2008
Messages
1,350
Reaction score
38
Points
30
aku ada problem ngan celcom broadband68.. speed dia hampeh :mad:cuma yg sengal tu bila call CS(1111) ...dia cakap BOLEH claim rebet bila tak leh connect aje..kalu slow tak de rebet.. tu pekara BIASA .. ada sape tau boleh story skit
yup..rebet utk tak dpt connection ..yg slow2 tu, dia akan salahkan area n pc korang..hahaha

biasa la tu bro.. cam McDonald la..tak semue mcdonald sedap kan..tapi kalau kotor burger tu,dia refund la.. makan tetap makan burger..dia takleh jamin semue burger kat msia ni delicious n sama rasa
 

MyBroadband

Active Member
Joined
Sep 6, 2008
Messages
1,350
Reaction score
38
Points
30
Sebenarnya sedara-sedara sekalian, taknologi berukband celcom, maxis, digi & umobile ni semua mengarut jer. Servis berukband diorang ni guna teknologi 3G yg masih ketinggalan dan tak meluas lagi kat negara Persekutuan Malaysia ni. 3G cuma boleh dicapai di kawasan bandar itu pun bukan 100% secara menyeluruh di kawasan bandar.

Syarikat2 telco ni semua tamak, semua nak kaut untung lebih dok promosi berukband 3G sana sini. Berebut-rebut nak cari pelanggan 3G sedangkan infrastruktur berukband 3G diorang semua bagai melepaskan batuk di tangga jer, asal ada jer.

Servis diorang ni semua bukannya sengal tapi dah tahap mengarut dah. Korang jangan terpedaya la dgn bebudak cina, bebudak melayu, bebudak india yg dok datang kat korang promote berukband-berukband ni. Diorang tu semua apa tau pasal berukband 3G, tau jual jer.

Aku pernah test tanya sorang amoi. Aku tanya dia kawasan tempat mak sedara aku kat Felda Air Tawar 4 Kota Tinggi ada coverage tak? Dia jawab. Adddddaaaaaaaaa (Mcm jawapan salesmen keta dlm iklan celcom blue). Padahal aku dah tau memang tak ada sebab aku dah check dulu kat internet. Dah sah menipu. Diorang ni semua (salesman) cuma pikirkan komisyen jer. Syarikat2 telco pulak cuma pikirkan keuntungan yuran bil yg dibayar sedangkan servis berukband mengarut.
betul tuh..semue benda kat MSIA ni byk penipu..konon teknologi canggih,tapi sebnar nye tak power mane sgt pon..
 

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
jenuh ler nak tunggu
 

tok_jogho

Active+ Member
Joined
Sep 29, 2008
Messages
2,844
Reaction score
9
Points
25
tunggu le sampai bila2...nak bg rebat pun bukan main liat lagi..mcm2 borang nak kena isi
 
Sponsored Post
Top
Log in Register