BTC USD 24,115.4 Gold USD 1,777.70
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Teknik Trendline dgn indi AO

ammal07

Super Active Member
Messages
5,069
Joined
Apr 3, 2008
Messages
5,069
Reaction score
368
Points
81
Salam utk semua,

Teknik Trendline ni ada saya buka thread di ******* forum,memandangkan di sana pengunjung tak berapa ramai,saya buat satu lagi di sini, supaya lebih ramai lagi yang dapat menafaatnya.

ini dia contoh-contoh chartnya...

guday1109.gif


guday1109a.gif


guh41109.gif


guh11109.gif


selamat mencuba, kalau ada apa-apa soalan jgn malu tanyaje..
 
Sponsored Post

MzJb

Active Member
Messages
1,004
Joined
Mar 9, 2008
Messages
1,004
Reaction score
14
Points
25
cam best... nanti leh try tq...
 

bujal38

Active Member
Messages
2,097
Joined
Nov 6, 2007
Messages
2,097
Reaction score
370
Points
41
soalan saya

1. lepas dah tarik trendline, pastu camne nak kaitkan dengan AO tu?

2. di mana nak mula masuk trading, lepas candle fully break trendline ke atau macam mana?

3. SL elok letak kat mana? (biasanya orang takut letak SL ni sebab premature SL hit, pastu price gostan gi arah trade kita beratus ratus pip..:mad: )

minta maaf lah abg amar tanya soalan ni, sbab saya tau ramai yg tunggu jawapan dia. :)cgrock
 

nazrismail

Active Member
Messages
2,366
Joined
Dec 17, 2007
Messages
2,366
Reaction score
52
Points
30
1. lepas dah tarik trendline, pastu camne nak kaitkan dengan AO tu?

2. di mana nak mula masuk trading, lepas candle fully break trendline ke atau macam mana?

3. SL elok letak kat mana? (biasanya orang takut letak SL ni sebab premature SL hit, pastu price gostan gi arah trade kita beratus ratus pip..:mad: )

minta maaf lah abg amar tanya soalan ni, sbab saya tau ramai yg tunggu jawapan dia. :)cgrock

Saya setuju 100%, yang sedang menunggu tu nak tanya tang mana?
Penerangan step by step yang berkait antara satu sama lain.:-? :-?
 

azam575

CG Super Hardcore Club
gemgemgem
Messages
100,030
Joined
Jul 19, 2007
Messages
100,030
Reaction score
857
Points
1,076
a`ah... mcm tak lengkap ar.... huhuhuhuhu
 

putra_99

Active+ Member
Messages
2,881
Joined
Jan 23, 2008
Messages
2,881
Reaction score
789
Points
81
salam ...abg trandline .... nie mcm teknik choas ade persameaan ..cuma choas ade AC ..kalau trandline saya berpandukan pada aligator ... best juga trandline bole guide kita lebih fukos ... ape2 pon mekasih kerana kongsi ilmu nie ..
 

raz4

Active+ Member
Messages
4,224
Joined
Feb 19, 2008
Messages
4,224
Reaction score
26
Points
30
mana tuan rumah nie..takkan lepas cam tu jek..lembu dibagi..tapi tali tak bagi..cam mana nak tambatnye..
 

azam575

CG Super Hardcore Club
gemgemgem
Messages
100,030
Joined
Jul 19, 2007
Messages
100,030
Reaction score
857
Points
1,076
mana tuan rumah nie..takkan lepas cam tu jek..lembu dibagi..tapi tali tak bagi..cam mana nak tambatnye..
hehehehe...

biasalah guru silat pon mcm tu jugak hehehehe :D

diperturunkan hanya 90% jer... kalau tak, nanti lawan tok guru plak hehehehe :D .... hehehehehe

saja gurau :p
 

gundurowo

Super Active Member
Messages
8,437
Paid Membership
Joined
Dec 27, 2007
Messages
8,437
Reaction score
269
Points
91
kalau lukis trendline ni kat 1H,then trade kat 15M bleh ka???
 

ammal07

Super Active Member
Messages
5,069
Joined
Apr 3, 2008
Messages
5,069
Reaction score
368
Points
81
1. lepas dah tarik trendline, pastu camne nak kaitkan dengan AO tu?

2. di mana nak mula masuk trading, lepas candle fully break trendline ke atau macam mana?

3. SL elok letak kat mana? (biasanya orang takut letak SL ni sebab premature SL hit, pastu price gostan gi arah trade kita beratus ratus pip..:mad: )

minta maaf lah abg amar tanya soalan ni, sbab saya tau ramai yg tunggu jawapan dia. :)cgrock

1. AO tu secara am nya, bar hijau utk buy, bar merah utk sell
2. rujuk gambar.
3. SL minima 50pip,

gjh12109a.gif
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.01574
USD / JPY
133.267
GBP / USD
1.20544
USD / CHF
0.94676
USD / CAD
1.29005
EUR / JPY
135.364
AUD / USD
0.70204

CG Sponsors




Top
Log in Register