BTC USD 32,189.1 Gold USD 1,803.70
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Teknik trade mrlan09

46du114t1f

Fun Poster
Joined
Feb 24, 2018
Messages
573
Reaction score
83
Points
30
Utamakan timeframe besar. Selepas itu barulah analysis timeframe kecil.

Timeframe besar itu wajib. Timeframe kecil itu bonus.

Contohnya analysis timeframe W1 dulu. Kemudian barulah D1, H4 dan seterusnya.

Kalau tak sempat analysis timeframe kecil disebabkan kekangan analysis timeframe besar maka berbaloilah macam tu.

Betul tak masta?
 
Last edited:
Sponsored Post

Mitokondrion

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Nov 25, 2008
Messages
11,894
Reaction score
339
Points
141
Utamakan timeframe besar. Selepas itu barulah analysis timeframe kecil.

Timeframe besar itu wajib. Timeframe kecil itu bonus.

Contohnya analysis timeframe W1 dulu. Kemudian barulah D1, H4 dan seterusnya.

Kalau tak sempat analysis timeframe kecil disebabkan kekangan analysis timeframe besar maka berbaloilah macam tu.

Betul tak masta?
semakin besar tf, semakin besar popit untuk di cekau.. trsr
 

kariAyam

Freshie
Joined
Mar 24, 2019
Messages
40
Reaction score
40
Points
16
Trsr GU..keratt lu....selamat hari raya to all :(paid
1621330826051.png
 

kariAyam

Freshie
Joined
Mar 24, 2019
Messages
40
Reaction score
40
Points
16
camna tuan tanda dua lekuk, cantik je
Hi masta..dulu masuk RSI pasal nak tgk separuh chart je..pastu ada belajar konsep divergence..sy dah lupa konsep die - tapi cara saya pakai ialah pada tf h4 sahaja..& hanya bila ada momentum kuat seperti yg berlaku di GU..bila RSI buat lower high & price buat HH - drpd pemerhatian saya itu tanda momentum habis - maka akan ada retrace/revers di tf h4 - ini pemerhatian semata2 & saya hanya pakai di tf h4 - ada banyak lagi konsep divergence tapi saya tak tahu - yg saya try pakai ialah yg ditanda biru


1621354871999.png
 

ahmaddpintu

Fun Poster
Joined
Dec 24, 2017
Messages
299
Reaction score
109
Points
33
Hi masta..dulu masuk RSI pasal nak tgk separuh chart je..pastu ada belajar konsep divergence..sy dah lupa konsep die - tapi cara saya pakai ialah pada tf h4 sahaja..& hanya bila ada momentum kuat seperti yg berlaku di GU..bila RSI buat lower high & price buat HH - drpd pemerhatian saya itu tanda momentum habis - maka akan ada retrace/revers di tf h4 - ini pemerhatian semata2 & saya hanya pakai di tf h4 - ada banyak lagi konsep divergence tapi saya tak tahu - yg saya try pakai ialah yg ditanda biru


1621354871999.png
tq...kemah kemah👍👍
 

Mitokondrion

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Nov 25, 2008
Messages
11,894
Reaction score
339
Points
141
Hi masta..dulu masuk RSI pasal nak tgk separuh chart je..pastu ada belajar konsep divergence..sy dah lupa konsep die - tapi cara saya pakai ialah pada tf h4 sahaja..& hanya bila ada momentum kuat seperti yg berlaku di GU..bila RSI buat lower high & price buat HH - drpd pemerhatian saya itu tanda momentum habis - maka akan ada retrace/revers di tf h4 - ini pemerhatian semata2 & saya hanya pakai di tf h4 - ada banyak lagi konsep divergence tapi saya tak tahu - yg saya try pakai ialah yg ditanda biru


1621354871999.png
antara teknik power gk ni rasanya... bagus untuk kenal trend.. hihiih
 

cariemas100

Fun Poster
Joined
Oct 24, 2020
Messages
493
Reaction score
131
Points
23
sepanjang bertahun2 aku trade, teknik follow trend sahaja yang berguna.

teknik mrlan ini pon cantik juga
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.17655
USD / JPY
110.500
GBP / USD
1.37538
USD / CHF
0.92068
USD / CAD
1.25763
EUR / JPY
130.008
AUD / USD
0.73676

CG Sponsors




Top
Log in Register