Teknik trade berdasarkan NEWS. Mari kita cuba teknik ni pulak.

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.18424
USD / JPY
106.587
GBP / USD
1.30865
USD / CHF
0.90892
USD / CAD
1.32675
EUR / JPY
126.225
AUD / USD
0.71723

CG Sponsors




Sponsored Post

eDeLFX

Fun Poster
Joined
Sep 22, 2007
Messages
538
Reaction score
0
Points
10
Lama tak post kat sini.

Ingat mula 2013 ni nak mula kasi signal FREE lah kat sini

:)
 

FaZiL^aFiZi

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Nov 6, 2011
Messages
15,348
Reaction score
76
Points
125
Baru baca samapai page tujuh.
Tambah ilmu tq tt :)
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,048
Reaction score
2,957
Points
201
UP thread ni..untuk kawan2 yang tidak faham tread news ni.....

banyak ilmu ada di sini...sesuaikan dengan personaliti trading kita....
 

Don Malaya

CG Top Poster Club
Joined
May 3, 2011
Messages
27,601
Reaction score
918
Points
171
Semasa News, volume akan berkurang kerana Market maker tiada information..bila kekurangn information, risk utk trade adalah tinggi...jadi, mereka keluar..ini menyumbang kepada kondisi low liquidity..
.
apabila volume berkurang...ini akan memerikan kesan besar pada price..price sgt mudah bergerak dlm low liquidity .

dalam keadaan low liquidity, volatitlity meningkat..slippage meninggkat..kemampuan utk melakukan execution juga sgt sukar kerana ketiadaan volume

perlu difahami juga..stop loss order yg diletakkn dalam pasaran tidak dikeluarkan ..ini kerana posisi stop loss tidak boleh "cancel" atau pull out ..

jadi ketika news..stop loss ini lah yg akan dicari..

terdapat beberapa indicator yg boleh mengesan aktiviti stop hunting ini
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register