Teknik trade berdasarkan NEWS. Mari kita cuba teknik ni pulak.

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.10254
USD / JPY
109.274
GBP / USD
1.30741
USD / CHF
0.97100
USD / CAD
1.31474
EUR / JPY
120.480
AUD / USD
0.68285

CG Sponsors




selangorde1

Fun Poster
Joined
May 3, 2007
Messages
417
Reaction score
0
Points
10
Uhuhuhu... tipu... tak begerak pun bro.. :((
HAha..
bila news ..kita tengok dia punyer impact -
kat forex calander dah tunjuk ...kol 11 tadi impact sederhana dan impact kureng ...so kalu nak breakout strategy susah ...
carik impact kaler merah - that high impact :)
 
Sponsored Post

eDeLFX

Fun Poster
Joined
Sep 22, 2007
Messages
538
Reaction score
0
Points
10
he..he.. kalu tak silap bukan tahun seblom nyer ..tapi bulan yg lepas - tapi data tu telah di revision kan ...

so actual data more than expected then previous data after revision pun ok - so positif for USD

example :

kalu december punyer data kuar

actual tu bulan november punyer data
previous tu bulan october punyer data

* utk USD punyer news data ..berhati2x ngan revision data ... tapi mlm nie actual mmg dah lebih baguih ...ditambah plak revision pun baguih ...

harap membantu :)

Betul tu.. TQ kerana membantu. :)

Dari news yang kita dapat lihat,

ISM Non-Manufacturing Index = negative

ISM Non-Manufacturing Prices = Positive

Factory Orders m/m = Positive

Apa yang dapat dirumuskan... hasil dari news kita berpandukan news yang paling "impact besar" sudah negative.

So dia akan naik keatas bagi pair G/U dan E/U...dan berjaga-jaga juga... mungkin dia akan ranging kerana ada 2 news Positve.
 

Dr.Jay

Fun Poster
Joined
Feb 19, 2007
Messages
751
Reaction score
94
Points
20
bila news ..kita tengok dia punyer impact -
kat forex calander dah tunjuk ...kol 11 tadi impact sederhana dan impact kureng ...so kalu nak breakout strategy susah ...
carik impact kaler merah - that high impact :)
Merah pun tu bro.. kat forexfactory... merah... cam ni >> :mad:

Hehehe... hmm... dah floating kat Sell ni.. nak buat ape ye :-?
 

Dr.Jay

Fun Poster
Joined
Feb 19, 2007
Messages
751
Reaction score
94
Points
20
Betul tu.. TQ kerana membantu. :)

Dari news yang kita dapat lihat,

ISM Non-Manufacturing Index = negative

ISM Non-Manufacturing Prices = Positive

Factory Orders m/m = Positive

Apa yang dapat dirumuskan... hasil dari news kita berpandukan news yang paling "impact besar" sudah negative.

So dia akan naik keatas bagi pair G/U dan E/U...dan berjaga-jaga juga... mungkin dia akan ranging kerana ada 2 news Positve.
Aduh.. mati... abis duit 150 .. uhuk2.. hehehe.. :p Nasib baik micro account. :p
 

selangorde1

Fun Poster
Joined
May 3, 2007
Messages
417
Reaction score
0
Points
10
Merah pun tu bro.. kat forexfactory... merah... cam ni >> :mad:

Hehehe... hmm... dah floating kat Sell ni.. nak buat ape ye :-?
o.k mcm nie ... ADP - normally lebih penting ...sbb dia bunga2x utk NON_farmpayroll - jumaat nie ....

lagipun ..range utk g/u dah habis :) - kalu ikut TA ...dan indicator rasernyer hampir semua OS ...
nak short mmg berbahaya ...

lagipun news yg merah tu negative tuu :) -- revision pun takder :) nak support ... so not good for selling
 

manCatur

Active Member
Joined
Jul 16, 2006
Messages
1,926
Reaction score
5
Points
25
o.k mcm nie ... ADP - normally lebih penting ...sbb dia bunga2x utk NON_farmpayroll - jumaat nie ....

lagipun ..range utk g/u dah habis :) - kalu ikut TA ...dan indicator rasernyer hampir semua OS ...
nak short mmg berbahaya ...

lagipun news yg merah tu negative tuu :) -- revision pun takder :) nak support ... so not good for selling
aku sokong..thnks for the info bro....lepas ni boleh la aku tgk thread selalu..:D
 

eDeLFX

Fun Poster
Joined
Sep 22, 2007
Messages
538
Reaction score
0
Points
10
GBP Interest Rate Statement

News yang menarik untuk semua pair yang kena-mengena dengan GBP. :)


Mari kita lihat.... News akan keluar lagi 5 minit. Pukol 8:00 PM waktu Malaysia.
 

eDeLFX

Fun Poster
Joined
Sep 22, 2007
Messages
538
Reaction score
0
Points
10
GBP Interest Rate Statement

News yang menarik untuk semua pair yang kena-mengena dengan GBP. :)


Mari kita lihat.... News akan keluar lagi 5 minit. Pukol 8:00 PM waktu Malaysia.
Alhamdullilah... walaupun pips tak banyak... tapi lot besar... huhu.

Dapat $150 usd dari hasil G/U down tergelepek. :D


Ok, G/U down kerana Interest rate berubah dan bukan seperti ramalan bahawa ianya sama seperti sebelumnya... :)paid
 
Sponsored Post
Top
Log in Register