Teknik trade berdasarkan NEWS. Mari kita cuba teknik ni pulak.

Recommended Brokers


eDeLFX

Fun Poster
Joined
Sep 22, 2007
Messages
538
Reaction score
0
Points
10
Ok,

Saya ni dah banyak kali trade berdasarkan news. Terutamanya news yang akan memberi impact besar pada pair-pair currency yang ada.

Yang terbaru sekali saya dapat lebih kurang 50 pips ketika news Australia pagi tadi. :)

Jadi, dengan adanya thread ni boleh la bincang tentang news-news penting yang akan berlaku.

Bermula pada pukul 9:15 malam ni waktu malaysia akan ada news USD yang berderet. Dan hujung minggu ni hari Jumaat juga akan ada news tentang USD yang akan memberi impact besar kepada semua currency yang berpasangan dengan USD.

9:15pm USD ADP Nonfarm Employment Change
9:30pm USD Nonfarm Productivity q/q (r)
9:30pm USD Unit Labor Costs q/q (r)
11:00pm USD ISM Non-Manufacturing Index
11:00pm USD ISM Non-Manufacturing Prices
11:00pm USD Factory Orders m/m
11:30pm USD Crude Oil Inventories



= Impact besar.
= Impact sederhana.
= Impact kecik.
 
Sponsored Post

eDeLFX

Fun Poster
Joined
Sep 22, 2007
Messages
538
Reaction score
0
Points
10
nak korang tau, selalunya pada waktu news ni broker-broker menaikkan spread (ketika news besar) dan kemungkinan juga akan berlaku slippage bila news keluar. jadi jaga-jaga lah ye. :)
 

eDeLFX

Fun Poster
Joined
Sep 22, 2007
Messages
538
Reaction score
0
Points
10
Ok market US baru buka. :)

Kalau DOW Jone turun... semua pair G/J, G/U dan E/U akan naik. Dan dengan news yang akan bermula pukul 9:15 malam ni hasilnya lebih teruk dari tahun sebelumnya.. pair G/J, G/U dan E/U akan naik ketahap biasa seperti semalam. :)
 

Dr.Jay

Fun Poster
Joined
Feb 19, 2007
Messages
751
Reaction score
94
Points
20
Ok market US baru buka. :)

Kalau DOW Jone turun... semua pair G/J, G/U dan E/U akan naik. Dan dengan news yang akan bermula pukul 9:15 malam ni hasilnya lebih teruk dari tahun sebelumnya.. pair G/J, G/U dan E/U akan naik ketahap biasa seperti semalam. :)
Hehe... dah 9:15 lebih2 ni.... naik ke turun bro? :-? :D
 

eDeLFX

Fun Poster
Joined
Sep 22, 2007
Messages
538
Reaction score
0
Points
10
9:15pm USD ADP Nonfarm Employment Change = POSITIVE DATA.



Positive data for USD!!! G/U dah mula turun lagi... :)
 

Dr.Jay

Fun Poster
Joined
Feb 19, 2007
Messages
751
Reaction score
94
Points
20
GU.. turn.. GU turn... i repet.. GU turun. HEhehe.. :p Mungkin lar... entah, mcmna nak baca news ni. kekeke..
 
Last edited:

Dr.Jay

Fun Poster
Joined
Feb 19, 2007
Messages
751
Reaction score
94
Points
20
9:15pm USD ADP Nonfarm Employment Change = POSITIVE DATA.



Positive data for USD!!! G/U dah mula turun lagi... :)
Hmm.. bro... soalan sikit.... forecast dia... 50K... actulynya.. 189K.... amacam boleh positive data?? :-? :D
 

Dr.Jay

Fun Poster
Joined
Feb 19, 2007
Messages
751
Reaction score
94
Points
20
E/U pun turun sama turun...selepas news yang beri kelebihan pada USD keluar tadi. :)
Betul2.... GU and EU naik.... UChf and UJpy tuwun. Hehehe....
Trading menggunakan news merupakan satu teknik yang panling berkesan....

Hmm... acamana nak baca news kat forexfactory tu ye... nak baca itu number forecast, actual, before.... apakah maksud tu? :-?
Acamana number ini akan alter itu pergerakan market?
 

eDeLFX

Fun Poster
Joined
Sep 22, 2007
Messages
538
Reaction score
0
Points
10
Hmm.. bro... soalan sikit.... forecast dia... 50K... actulynya.. 189K.... amacam boleh positive data?? :-? :D

sori lambat sikit reply. Dah banyak kaut pips dari news ni... hehe.

Ok, 189k tu data yang baru je keluar. Ramalan mereka, akan keluar 50k.

Cuba tengok last year punya result.. hanya 119K. So lebih 70K dari tahun sebelumnya. USD kuat tadi...tu yang G/U dan E/U turun tergolek. :)

Alhamdullilah 13 pips dapat dari G/U dan 24 pips dari E/U. :)paid
 
Sponsored Post
Top
Log in Register