BTC USD 48,052.6 Gold USD 1,753.50
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Teknik 'scalping' untuk newbiz

enoble

Freshie
Joined
Oct 18, 2008
Messages
36
Reaction score
2
Points
11
Aku baru baca ebook sugarush (dpt dr CG jugak).... baru la tau sikit bahawa ada 3 jenis trader di muka bumi nie...Scalper, Swing Trader dan Day Trader. Aku termasuk dalam golongan scalper... jadi apa indicator yang mudah, terkini dan bagus untuk newbiz macam aku.
Kalau ikut buku KUASA FOREX (kontrovesi...?????) indi dia kata merah sell, biru buy......
Takkan itu je.....banyak lagi kan.......
Boleh kongsi tak teknik korang untuk scalper macam aku
1. Indicator/template yang dipakai
2. Cara pakai dan analisa
3. Kalau boleh bagilah indi nya sekali

p/s: Beratkah soalan aku nie......
 
Sponsored Post

rajautara

Super Active Member
Joined
Jul 12, 2007
Messages
9,887
Reaction score
13
Points
65
utk scalping (teknik berkubur dari saya ler..)
ikut buku kuasa forex, indi asal dari masta kuskus, tidak ada salahnyer indi tsb (kontroversi hanya kpd penjual buku shj)
merah sell,biru buy.
1. Indicator/template yang dipakai - isakas
2. Cara pakai dan analisa - TF5 at open/close market, TP small, high volumn.
3. Kalau boleh bagilah indi nya sekal

tQ.. nie cara saya ler, berdasarkan teknik isakas.. mungkin org lain ada teknik yg lebih bagus:D
 

akyanaza

Active Member
Joined
May 2, 2007
Messages
1,496
Reaction score
31
Points
30
Aku baru baca ebook sugarush (dpt dr CG jugak).... baru la tau sikit bahawa ada 3 jenis trader di muka bumi nie...Scalper, Swing Trader dan Day Trader. Aku termasuk dalam golongan scalper... jadi apa indicator yang mudah, terkini dan bagus untuk newbiz macam aku.
Kalau ikut buku KUASA FOREX (kontrovesi...?????) indi dia kata merah sell, biru buy......
Takkan itu je.....banyak lagi kan.......
Boleh kongsi tak teknik korang untuk scalper macam aku
1. Indicator/template yang dipakai
2. Cara pakai dan analisa
3. Kalau boleh bagilah indi nya sekali

p/s: Beratkah soalan aku nie......

aku ingat ko yg nk ajar scalping #:-S
 

azanney

CG Top Poster Club
Joined
Oct 18, 2008
Messages
48,940
Reaction score
351
Points
131
Aku baru baca ebook sugarush (dpt dr CG jugak).... baru la tau sikit bahawa ada 3 jenis trader di muka bumi nie...Scalper, Swing Trader dan Day Trader. Aku termasuk dalam golongan scalper... jadi apa indicator yang mudah, terkini dan bagus untuk newbiz macam aku.
Kalau ikut buku KUASA FOREX (kontrovesi...?????) indi dia kata merah sell, biru buy......
Takkan itu je.....banyak lagi kan.......
Boleh kongsi tak teknik korang untuk scalper macam aku
1. Indicator/template yang dipakai
2. Cara pakai dan analisa
3. Kalau boleh bagilah indi nya sekali

p/s: Beratkah soalan aku nie......

takkk laaahhh.....
 
Last edited:

sedanfx

InstaForex Official, Introducing Broker
Paid Membership
Joined
May 31, 2007
Messages
6,361
Reaction score
193
Points
78
Aku newbies bang.....tak layak ngajor lg.....yg aku tau MERAH sell....BIRU buy.....itu je

cuba la jgn bgantung sgt pd warna merah biru.... cubala belaja paten candlestik, hi lo, s n r.
 

enoble

Freshie
Joined
Oct 18, 2008
Messages
36
Reaction score
2
Points
11
Lu ni nak free je ek???
Biasanya kalao benda free/share ni x berapa best...
gua ada EA scalping,carilah kat bawah tulisan merah ni..
EA ni gua beli RM350, ambilah..free je:D

ps:sapa2 ada EA yang tak berapa best,jual je la murah2 atau pun bagi free je...

TQ.......moga murah rezeki ko:)cgrock
 

zen piper

Fun Poster
Joined
Oct 2, 2008
Messages
316
Reaction score
121
Points
23
biru,merah...

Aku newbies bang.....tak layak ngajor lg.....yg aku tau MERAH sell....BIRU buy.....itu je

salam,bro...indi kuasa forex ni lagging indi.. biru utk beli..tapi adakah price tu betul2 sesuai utk beli?jangan nak harapkan indi ni je..kena pakai lain2 analisis utk dapat gambaran yg lebih jelas...:D
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.17636
USD / JPY
109.707
GBP / USD
1.37892
USD / CHF
0.92561
USD / CAD
1.26817
EUR / JPY
129.054
AUD / USD
0.72883

CG Sponsors




Top
Log in Register