Teknik Ichimoku Cloud...mari kongsi maklumat

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.08547
USD / JPY
110.728
GBP / USD
1.29273
USD / CHF
0.97846
USD / CAD
1.32928
EUR / JPY
120.192
AUD / USD
0.6603

CG Sponsors




onewafer

Legendary Member
Joined
Feb 5, 2014
Messages
10,549
Reaction score
249
Points
123
sekali imbas, boleh tau dah trend semasa.. mana SnR.. SnR tu kuat ke tak.. tanda2 awal perubahan trend,.. fake breakout or real breakout.. untuk avdance user, boleh tau kat mana nak tambah nasi.. ichi ni lengkap.. fibo pun ada.. time cycle pun ada.. :)cgrock


Bagus teknik ni.

Ibarat "sekali imbas ikan di kolam
sudah tahu jantan betina"...:D




.
 
Sponsored Post

stolenmycoin

Fun Poster
Joined
Dec 10, 2008
Messages
303
Reaction score
140
Points
23
ichimoku ni lebih kurang moving average.. iaitu rata2 pergerakan.. kalau moving average menggunakan data close.. ichimoku menggunakan high dan low 26 data yg lepas..

ini adalah contoh menggunakan ichimoku untuk melihat perggerakan
graf.Setiap time frame mempunyai pergerakkan masing2..

usd/jpn




area bulatan support adalah support yang di pecahkan atau tidak di pecahkan.. sy bukan masta.. masih dlm percubaan forecast guna ichimoku.. kalau profit atau loss eden xtggjwb..:p:p
kena gabung SND,SnR,indicator lain atau sebagainya untuk trade guna ichimoku..

hanya pandangan sekupang dari sy.. :D:D
 

xperts

Freshie
Joined
Jul 18, 2014
Messages
14
Reaction score
0
Points
3
Assalam..

Ichimoku Kinko Hyo bukanlah indicator seperti yg tuan2 maklum berada dalam MT4. Ichimoku indicator dalam MT4 tu hanyalah terjemahan kepada teknik Ichimoku Kinko Hyo dari Goichi Hosoda. Ichimoku Kinko Hyo terdiri dari 3 pillars iaitu

ICHIMOKU WAVE THEORY
ICHIMOKU PRICE THEORY
ICHIMOKU TIME THEORY

3 pillars ini membentuk ICHIMOKU KINKO HYO complete dan diterjemahkan kedalam indicator. Namun kelemahan indicator tersebut tidak dapat detect bagi wave di dalam Ichimoku samada Y wave, P wave dsb. terjemahan kepada Price theory di terjemahkan melalui pembentukan kumo span A dan Span B future dan previous.

so ichimoku bukanlah indicator tu..
 

Pistol

Fun Poster
Joined
Apr 16, 2011
Messages
868
Reaction score
0
Points
10
dedulu asal insert ichimoku kat chart je otak jadi serabut:)):)) tak ramai yang dapat memahami "bahasa" ichimoku..teringat dulu ada sorang brader kat carigold guna duit free broker apa nama tah lupa aku, dari 20usd compound jadi 1k usd dalam sebulan huhu..guna indicator ichimoku jugak
 
Sponsored Post
Top
Log in Register