BTC USD 35,337.2 Gold USD 1,764.43
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Teknik Ichimoku Cloud...mari kongsi maklumat

WiseFXTrader

Fun Poster
Joined
Nov 6, 2011
Messages
930
Reaction score
99
Points
20
Assalamualaikum,

Tujuan saya memulakan treat ini adalah untuk mendapatkan feedback daripada trader2 sekalian yang sudah expert, sudah biasa atau baru menjinakkan diri dengan pengunaan Ichimoku Cloud Indicator. Apabila saya mula buat research tentang indicator ini, nampak pengunaan dia agak mudah teruatamnnya dalam

1. memberikan area support dan resistance yang dinamik.
2. Rule yang mudah, below cloud cuma focus on sell signal dan atas cloud focus on buy signal.

Jadi kalau2 siapa yang nak kongsi pendapat, besar tapak tangan stadium Nou-Camp Barcelona saya tadahkan!!!
 
Sponsored Post

hurairah01

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Jun 12, 2008
Messages
8,979
Reaction score
21
Points
65
Assalamualaikum,

Tujuan saya memulakan treat ini adalah untuk mendapatkan feedback daripada trader2 sekalian yang sudah expert, sudah biasa atau baru menjinakkan diri dengan pengunaan Ichimoku Cloud Indicator. Apabila saya mula buat research tentang indicator ini, nampak pengunaan dia agak mudah teruatamnnya dalam

1. memberikan area support dan resistance yang dinamik.
2. Rule yang mudah, below cloud cuma focus on sell signal dan atas cloud focus on buy signal.

Jadi kalau2 siapa yang nak kongsi pendapat, besar tapak tangan stadium Nou-Camp Barcelona saya tadahkan!!!

indinya mana tt? :D
 

WiseFXTrader

Fun Poster
Joined
Nov 6, 2011
Messages
930
Reaction score
99
Points
20

hurairah01

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Jun 12, 2008
Messages
8,979
Reaction score
21
Points
65
leh la belajar ngn tt pasa icimoku ni
 

elnino25

Super Active Member
Joined
Mar 29, 2010
Messages
7,440
Reaction score
65
Points
70
tumpang gak..hari tu orachimaru skang ichimoku plak..kawaiiii..
 

WiseFXTrader

Fun Poster
Joined
Nov 6, 2011
Messages
930
Reaction score
99
Points
20
Bro, kongsi maklumat sedikit...apa kelebihan indicator ini menyebabkan ianya menjadi "Saya Mesti Pilih"...
 

giant.1989

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 15, 2011
Messages
5,467
Reaction score
34
Points
70
Bro, kongsi maklumat sedikit...apa kelebihan indicator ini menyebabkan ianya menjadi "Saya Mesti Pilih"...

sekali imbas, boleh tau dah trend semasa.. mana SnR.. SnR tu kuat ke tak.. tanda2 awal perubahan trend,.. fake breakout or real breakout.. untuk avdance user, boleh tau kat mana nak tambah nasi.. ichi ni lengkap.. fibo pun ada.. time cycle pun ada.. :)cgrock
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.18644
USD / JPY
110.195
GBP / USD
1.38115
USD / CHF
0.92305
USD / CAD
1.24636
EUR / JPY
130.739
AUD / USD
0.74780

CG Sponsors




Top
Log in Register