Teknik Grid :D .. Jom Share

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.14033
USD / JPY
106.953
GBP / USD
1.25609
USD / CHF
0.94523
USD / CAD
1.35128
EUR / JPY
121.963
AUD / USD
0.69861

CG Sponsors




Pair Mana yg sedap utk main Grid nie?


  • Total voters
    0

azam575

CG Hardcore Club
Joined
Jul 19, 2007
Messages
98,545
Reaction score
828
Points
566
Salam,

hehehe... terasa nak bukak lak Teknik Grid kat sini :D ... so sapo nak share ... meh ler..

Aku pakai teknik nie utk manual trading aku... setakat nie alhamdulillah

sebulan dalam 10-25% hehehehe

Sapo nak share dulu... setau aku yg guna teknik nie adolah:-

1. AKU
2. hehehe... try cari dan tanya

So sapo lagi?:)paid


kalau nak tau cara Grid Sifu Atlantis pie sini http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=46453


Step by Step Teknik Jerung Grid

Hnaya guna utk GU... pair lain aku belum khatam

1. Cari HILO GU utk BULAN 7 sbb kita nak trade utk bulan 8 kan :D hehehehe

2. Lepas dah dapat masukkan HILO tu dlm excel yg aku kasi mcm pic bawah nie kat GU TF H1


3. Lepas tu korang kasi buat line ikut mcm excel tuh ......mcm pic bawah nie


Link download
donlod ar excel nie

4. Lepas dah sudah... yg nie susah skit... sbb nie ikut cara aku utk Grid nie...

Buat line kat price selalu memain... mcm nak lepas tapi tak lepas... hehehe mcm pic bawah nie... tngok


5. So setel lah utk Grid dan Ikut Label mcm aku buat kat step atas tuh.... so itu utk oepn order... dan korang open lah ikut GRID SnR yg korang dah buat hehehehe :D dan TP amik 10 atau ikut grid line yg terdekat :D ...tiada SL :D hehehehehe

Pastikan order iktu range yg kita buat ....dan kalau high atau LOW dah kena break... so kena kira balik :D utk NEW HI atau NEW LOW


Pasal modal....sesuai 500USD keatas main 1 sen jer hehehehe... lot maintain jgn ubah suai :D .... WD duit bulan2 ... kalau mcm ******* buleh kuar duit walaupon ado oepn order...

Cth bulan nie ado 485 so utg 85USD kasi kuarkan..... biar ado 400 usd tu dlm akaun tuh...

Pasal DD atau float mmg byk giler hehehehe so kena tahan ler :D okes..

TEKNIK GRID BRO MYNOOR

Teknik ini simple mathematik aje.Cth no of BS aku buat 10 dan no of SS aku buat 10.
Jadi kalau dia hit 3 SS dan kemudian hit 10 BS.Kesudah Floating +pips.
Tak payah tengok chart yang berbelit yg dgn penuh line bersilang silang untuk buat entry.
Jarak antara PO(saya buat 10 pips) terpulang kepada cara masing masing.
Kalau nak buat PO pada GJ pada Tokyo open atau London open.Pada pagi Isnin PO pada Tokyo open adalah di galakan. Biasanya movment dalam 200-300 pips selepas Tokyo open.
Kalau tak berani Live buat kat demo dahulu.

DIberitahu TP dan SL adalah 0. maklumat lanjut hubungi Bro Mynoor

BAwah nie SS utk teknik dia
TEKNIK GRID BRO ATLANTIS

Sila ke link ini :D Sila Masuk utk Blajar Teknik Bro Atlantis :D

TEKNIK GRID BRO ZABERI

teknik aku senang jer.

1: chart bawa weekly pivot aku start nak buy
2: chart atas weekly pivot aku start nak sell
3: tf 4h
4: momentum mesti dah tembus 30% atau 70%
5: macd divergence dah wujud
6: mula buat grid sell pada R1 R2 R3 (tp 50pip cukup)
7: mula buat grid buy pada S1 S2 S3 (tp 50pip cukup)

tapi yang paling penting ialah MM. hanya 5%margin diguna dari balance. float taklebih 20%

kadar keuntungan: 30%-100% sebulan.

kalau float da lebih 20% maknanya jgn buka post lagi. biar jer seminggu dua hingga post2 yang ada tu kena tp.
Ok nie saja org2 yg aku tau guna teknik GRID hehehee :D jika anda anda mencipta Teknik Grid, sila kongsi DiSINI :D

============extra====================

nie script utk .... close semua order dengn cepat huhuhuhuhu

1 . http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=29985&d=1221566854
2. http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=29986&d=1221566854
3. http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=29987&d=1221566854
4. http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=29988&d=1221566854
 
Last edited:
Sponsored Post

azam575

CG Hardcore Club
Joined
Jul 19, 2007
Messages
98,545
Reaction score
828
Points
566
NAh nie aku nyer teknik GRID aku hahahaaha :d

teknik jerung giler atau Jerung grid :D

 

iwak

Super Active Member
Joined
Mar 21, 2008
Messages
7,594
Reaction score
37
Points
80
ni yg buat po bnyak2 2 kan
 

darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
573
Points
111
tak fahamlah azam,terangkan sebijik-bijik dulu camne nak entry
 

proincm

Super Active Member
Joined
Mar 28, 2007
Messages
5,980
Reaction score
5
Points
65
giler btull..becabang gridnyer..camane nak main nih??
 

jejantas

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2007
Messages
24,648
Reaction score
919
Points
161
Banyak sungguh teknik dalam CG nih.... kadang2 newbie jadi keliru nak pakai mana satu teknik ehehehehehehehheheh....
 

nazrismail

Active Member
Joined
Dec 17, 2007
Messages
2,366
Reaction score
51
Points
30
NAh nie aku nyer teknik GRID aku hahahaaha :d

teknik jerung giler atau Jerung grid :D

Wadussss.....berserabut, terjegil biji mata.
tak pa, newbie..Teruskan hikayat ni.
Apa kesudahannya?~X( ~X( ~X(
 

MOD jr.

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 29, 2008
Messages
23,580
Reaction score
134
Points
133
kalau cam nih rupe chart aku..mau sejam sekali aku sepak muke bos aku nih...gile ahhh
 

BizClub

Super Active Member
Joined
Dec 26, 2005
Messages
7,034
Reaction score
157
Points
78
kalau cam nih rupe chart aku..mau sejam sekali aku sepak muke bos aku nih...gile ahhh
~X( :eek: :eek:

penin pala otak aku tgk chart ni...teknik berani mati ke apa ni..:D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register