BTC USD 23,928.6 Gold USD 1,787.48
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Teknik Follow Indicator 100%

Sifu786

Legendary Member
gem
Messages
12,325
Paid Membership
Joined
Feb 18, 2007
Messages
12,325
Reaction score
154
Points
123
Assalamualaikum..

SILA TERUS KE PAGE..
PAGE SETERUSNYA
UNTUK MELIHAT POST DAN ANALISIS SAYA TERBARU..tq!

Di sini saya ingin berkongsi dengan members CG beberapa indi yang telah saya kaji keberkesannya..
Semua indi2 ini adalah Free sahaja..Saya gabunga dan cari keserasian di antara indi2 tersebut dan telah beroleh hasil seperti pic di bawah..
Dan saya dah cuba tetapi belum lama..Allahamdulillah hasil cukup memberangsangankan..
Jadi saya post semua indi dan settingnyer sekali semoga members2 CG dapat berolehi mnfaat darinyer dan dapat mencari kekuatan dan kelemahan sistem/indi2 ini agar ianyer dapat mempertingkat hasil kepada kita..Insyallah Amin!!
Apa yg saya harapkan JANGANLAH ada mana2 members mengambil peluang mendapatkan signal dari indi2 ini dan MENJUALNYA SEBAGAI SIGNAL BERBAYAR pula..:mad:

Kalau dapat dan amat dialu-alukan ..dapatkan signal dari indi2 ni dah bagi free kepada kawan2 lain :)paid :D

K ler..tak payah ceita panjang2..anda boleh cuba dulu..Semoga berjaya..Amin!!!:)cgrock

UPDATE TERKINI..Sikit jer penambahahbaikan..


WAJAH BARU LAGI (19/02/2008) :)paid
UPDATE TERBARU pada INDI untuk tahu MARKET RANGING (sekadar Penambahan)((05-03-2008))..:)paid
Antara syarat2 untuk 'OPEN POSITION' ..

OPEN POSITION SELL(rujuk imej di BAWAH)

1. Ada anak panah Merah keluar dan ada anak panah hijau menghala kebawah..
2. Bband berwarna merah keluar..
3. Bar warna merah..
4. Garisan HMA4 telah berwarna merah..(indi penambahan)
5. Fx_Fish merah(pastikan level melebihi -0.2 untuk lebih menguatkan lagi signal tersebut)
6. MACD berwarna merah (pastikan level melebihi -5 untuk lebih menguatkan lagi signal tersebut)
7. Stoch sekurang2nyer berwarna coklat.(indi penambahan)
8. ZZ merah dan belum menyentuh lantai.
9. Target TO 10-20pip

PENAMBAHAN PERISA TP melebihi 20pip>

1. Price/CS bawah ema50 dan ema200
2. Auto_channel menghala kebawah untuk semua TF
3. Anak panah Merah dan hijau keluar dekat dengan garisan biru Auto_chnnel
4. Semua indi Fx_Fish berwarna merah terutama TF mejor
5. Stoch berwarna MERAH HATI
6. Semua indi zz berwarna merah terutama di TF mejor





OPEN POSTION BUY
p/s: sama cara dengan SELL..cuma terbalikkan jer :D :D ..:)paid

Selain di atas..cara baca dan tuk memahami indi2 ni..ble belek page seterusnyer..yang terbaru ble rujuk di bawah ni mengikut indi2 yang berkenaan..

Auto_channel
#00_zzwindows + HMA4

---------------------------
Tread with NEWS

OPEN POST GUNA TFM5 DAN TFM15

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
**INSYALLAH KALAU SAYA ADA MASA LAGI..SAYA AKAN JELASKAN 1 PER 1 BAGAIMANA CARA NAK GUNA DAN BACA INDI2 TERSEBUT MELALUI PEMERHATIAN, KAJIAN DAN PENGALAMAN SELAMA SAYA GUNA....10Q!!**


Untuk pengetahuan members2..Indi dan tpl dah saya setkan dalam file zip di bawah..Semoga anda berjaya mendapatkan pip hijau..

p/s: Tanamkan pada diri

1. JANGAN TAMAK..JANGAN TAMAK..JANGAN TAMAK..
2. DISIPLINKAN DIRI
3. TP KECIK JANJI PROFIT :)paid
 

Attachments

  • SifuFx.zip
    304.6 KB · Views: 3,978
  • pic.jpg
    pic.jpg
    68 KB · Views: 14,841
  • pic2.jpg
    pic2.jpg
    97.4 KB · Views: 14,831
  • imj 5.jpg
    imj 5.jpg
    100 KB · Views: 14,642
  • imj 15.jpg
    imj 15.jpg
    100.2 KB · Views: 14,806
  • sifu ema 5 & 15.tpl
    10.3 KB · Views: 1,843
  • imej ema 5 dan 15.jpg
    imej ema 5 dan 15.jpg
    144.2 KB · Views: 14,498
  • ToR_1.12.mq4
    21.3 KB · Views: 1,614
  • pic tor.jpg
    pic tor.jpg
    18.3 KB · Views: 13,635
Last edited:
Sponsored Post

Sifu786

Legendary Member
gem
Messages
12,325
Paid Membership
Joined
Feb 18, 2007
Messages
12,325
Reaction score
154
Points
123
Salam..

Di bawah ini saya post Template + 2 INDI baru(cross blue uptrend red downtrend*ada alert/BUNYI2*)+ (ZIGZAG)+ lagi dgn setting baru(tapi indi lama) yang lebih simple dan memudahkan tuk open / close post
1. Download Template dan indi di bawah..masukkan indi tersebut dalam folder indi anda dan tpl dalam folder tmplate anda (jika anda telah memiliki semua indi dari 1st page)..semoga berjya!! :)paid
(peringatan)..Template di bawah adalah dari 1st page..untuk mendapatkan sama seperti interface di bawah..pastikan anda ada semua indi2 dari 1st page, jika tidak anda mungkin tidak memperolehi interface yg sama seperti di bawah..

UPDATE 25/05/2008
-CARA SAYA ENTER POST(CTH: SELL)-

1. Anak panah kuning DT keluar kalau dapat pastikan pada TFM30 dahulu, kmudian TFM15 dan cari TFM5.
2. Kalau dapat ke dua-dua HMA4 telah MERAH dan bersilang pada semua TF, koman2 pun pada TFM15. TETAPI pastikan CS berada di bawah HMA4 pada TFM30.
3. Indi Osma berada pada vol 80(saya dah tambah baru garisan tersebut)
4. 3 jer cara baca baru, yang lain2 sama 'RULE' yg asal...:D :)paid
3.

GJTFM5-1.jpg


GJTFM15-1.jpg


GJTFM30.jpg



Sdikit 'TIPS' dan cara saya dalam Trading..

Setiap trader ada cara tersendri..dan bila kita telah SET cara tu..Kita kena amalkan dan jgn cuba2 langgar..ni lah yg di namakan 'RULE'..tapi ini adalah rule dalam diri ketika trading..

1. biasa org kater guna 10% tapi saya guna 5% atau 2.5% sahaja.
2. Buka post paling banyak 2 post(saya selalunyer 1 post)..post ke 3 @ 4 adalah arah yg bertentangan sebagai lock.
3. Main pair yg tidak terlalu tinggi spread..cari spread dalam 2-4 sahaja.
4. Fokus kepada 1 pair sahaja...saya pilih EJ sahaja setakat ni.
5. Masuk BUY bila betul2 price dah LOW dan sebaliknyer.
6. Letak TP tidak terlalu tamak.
7. bila dah untung sikit jgn lupa lock popit tu @ close sahaja.
8. Open post follow Mejor TF..paling koman pun TFH1 dan TFH4.
9. CARA SAYA CLOSE POSISI(KLIK)


rasanyer tu jer yg selalu saya praktikan..kpd rakan2 saper2 nak tambah silakan. (SAYA MASIH BELAJAR lAGI) :)paid

p/s: semoga berjaya!! Insyallah Amin!!:)paid

UPDATE 07/06/2008

PENAMBAHAN PERTAMA

INDI UNUTK MELIHAT PERUBAHAN CS PADA TFH4
+INDI H4_hi_low_middle_DK_v1+MACDx = p/s:SILA GUNA TPL TERBARU(LIHAT JER PPADA TARIKH)
SIFUX.jpg



PENAMBAHAN KE 2

INDI DOLLY GRAPHICS 10#
BERFUNGSI UNTUK MENGETAHUI PRICE DALAM AREA SELL/BUY DAN MENCARI/MELETAKKAN TP YG SESUAI(SETAKAT SAYA GUNA, TIDAK MENGECAWAKAN)


dolly.jpg


P/S: ANTARA INDI KEGEMARAN SAYA..NAK BAGI BANYAK2 TAKUT TAK TERLAYAN DAN MABUK KORANG DGN INDI2 :D

INDI ADA DI BAWAH..YG DAH GUNA SEBELUM NI, SEKADAR DONLOAD INDI TU KMUDIAN GUNA TPL TERBARU TU (SIFU 310508)...GOOD LUCK!!


UPDATE TEMPLATE SAHAJA 28/06/2008

cARA BACA Color;

di andaiakn...

putih sahaja = price telah 'move' dalam area 25%..
putih + merah = price telah 'move' dalam area 50%..
putih + merah + hijau = price telah 'move' dalam area 75%..
putih + merah + hijau + (maroon/dark blue) = price telah 'move' dalam area 100%...

biasanyer saya baca macam ni..jika anak putih sahaja telah keluar biasanyer market sekadar retrace, bila 2 anak panah bergabung biasanyer price akan cuba menembusi sesuatu resisten/support,di sini kadang2 market akan bermain2 tuk mencari arah tuju. Bila 3 gabungan anak panah keluar..biasanyer market agak kuat untuk 'move' dan biasanyer gerakkan agak jauh dan akan cuba melengkapkan 4 'arrow'..dan biasanyer jika 4 'arrow' ini keluar, gerakkan agak kuat..TETAPI kena berhati2 kerana pada ketika ini biasanyer price telah oversold/overbought, di sini anda kena lihat indi2 lain plak tuk kepastian, dan ketika ini biasanyer buatlah keputusan sama ada nak close/lock popit tu. DAN kalau dapat jgn open posisi bila 4 anak panah telah keluar, bagi saya agak bahaya...tu sedikit sebanyak yg ble saya terangkan...nak tahu hasilnyer...buatlah 'BACKTEST DEMO' k..:)paid :)paid


ss-4.jpg



sila donload pada 1st page...
dan di ingatkan..tak semestinya ianyer tepat 100%..tetapi jika anda ' follow rule' asala..insyallah anda akan dapat..Insyallah!!!:)paid
 

Attachments

  • Cross Blue Uptrend Red Downtrend.mq4
    9.2 KB · Views: 876
  • sifu 25-01-08.tpl
    10 KB · Views: 700
  • ZigZag_new_nen3.mq4
    8.2 KB · Views: 799
  • Dolly Graphics_v10_WINDOW.ex4
    76.7 KB · Views: 821
  • sifu 310508.tpl
    11.5 KB · Views: 643
  • Candle_H4_DK.mq4
    3.5 KB · Views: 723
  • H4_hi_low_middle_DK_v1.mq4
    3.9 KB · Views: 727
  • MACDx.mq4
    3.5 KB · Views: 741
  • sifu070608.tpl
    12.4 KB · Views: 604
  • sifu280608.tpl
    13.5 KB · Views: 781
Last edited:

ErieAdn

Legendary Member
gem
Messages
11,189
Paid Membership
Joined
Apr 20, 2007
Messages
11,189
Reaction score
26
Points
120
Ok... Terima Kasih sifu.. :D :D <:p <:p moga2, le kutip Pips ijau.:p
 

onetarmizi

Elite Member
Messages
4,261
Paid Membership
Joined
May 30, 2006
Messages
4,261
Reaction score
934
Points
76
TQ for sharing.

Teruskan dgn update yg terkini.
 

ali.kimia007

Active Member
Messages
1,310
Joined
Dec 16, 2007
Messages
1,310
Reaction score
26
Points
30
bro cara nak setup cam indicator lain gak ke? letak kat experts,indicator, templates,template....
 

onetarmizi

Elite Member
Messages
4,261
Paid Membership
Joined
May 30, 2006
Messages
4,261
Reaction score
934
Points
76
bro cara nak setup cam indicator lain gak ke? letak kat experts,indicator, templates,template....

file .mq4 dan ex4 letak dlm folder expert-indicators.

file .tpl letak dlm folder templates.
 

Sifu786

Legendary Member
gem
Messages
12,325
Paid Membership
Joined
Feb 18, 2007
Messages
12,325
Reaction score
154
Points
123
Salam.

Dah close position malam ni..rasanyer pair2 yang saya open ni masih ble gerak jauh..tapi amik di tahap tidak tamak..Insyallah Amin!!!

SS untuk hari ni..Allahmdulillah!!

38e20.jpg


p/s: saya try guna pada TFM5 dan follow trend TFM15
 

Sifu786

Legendary Member
gem
Messages
12,325
Paid Membership
Joined
Feb 18, 2007
Messages
12,325
Reaction score
154
Points
123
Kesilpn letak SL 100< pada pair xx/jpy tu pasal kena merah tu..tak per kira pengajaran tu..:D
 

Sifu786

Legendary Member
gem
Messages
12,325
Paid Membership
Joined
Feb 18, 2007
Messages
12,325
Reaction score
154
Points
123
Jumpa lagi tahun Depan..Insyallah!!!..Amin!!!..

HAPPY NEW YEAR!!!!

-Wasalam-
 

ErieAdn

Legendary Member
gem
Messages
11,189
Paid Membership
Joined
Apr 20, 2007
Messages
11,189
Reaction score
26
Points
120
Salam.

Dah close position malam ni..rasanyer pair2 yang saya open ni masih ble gerak jauh..tapi amik di tahap tidak tamak..Insyallah Amin!!!

SS untuk hari ni..Allahmdulillah!!

38e20.jpg


p/s: saya try guna pada TFM5 dan follow trend TFM15

Waaa... ganazz dah tuu...:D :D
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.03125
USD / JPY
133.093
GBP / USD
1.21929
USD / CHF
0.94175
USD / CAD
1.27701
EUR / JPY
137.252
AUD / USD
0.71026

CG Sponsors




Top
Log in Register