Teknik Follow Indicator 100%(Scalping 10pip jer)

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.12853
USD / JPY
107.688
GBP / USD
1.24930
USD / CHF
0.94330
USD / CAD
1.35315
EUR / JPY
121.529
AUD / USD
0.69664

CG Sponsors




Status
Not open for further replies.

Sifu786

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 18, 2007
Messages
12,325
Reaction score
154
Points
123
Assalamualaikum...

DI sini saya buka lagi satu thread khas tuk SCLAPING/ 10pip sahaja, nak cuba silakan..saper2 nak main lebih 10pip tak ada halangan..RULE tetap sama cuma 'RISK' lelain...

RULE UNTUK SCAPING 10PIP...
1. PAIR yang guna spread 4 dan kebawah sahaja...cadangan
2. TFM30..TF lain2 rasanyer kena guna 'rule' sendiri..
3. Cuba Follow open position berdasarkan IMEJ yg saya berikan di bawah ni...
4. Jika dapat open Position tu di awal2 minit pertama TFM30..maksudnyer pada permulaan CS jika dapat..
5. Cuba elakkan open position ketika 3/4 minit last TFM30..takut2 CS baru lain arah..
6. Setakat ni tak ada SL...kalau nak letak SL bawah anak panah sebelum dalam 10-15 pip(tapi ni selalunyer tuk TP yg 10pip>..apa2 pun TEST dulu k..
7. Jangan open position ketika Price bergerak laju..tunggu dan sabar..selalunyer price akan undur seketika baru open position jika dapat..sabar..:D
8. YANG PENTING BUAT BACKTEST DULU KAT DEMO k...:)paid :)paid


p/s: plzz kalau dapat hasil yg memberangsangkan dan setting yg lain TOLONG jgn jual plak..sama2 di sini kita perbaiki dan menikmati propit bersama2..ok geng!!..LAYANZZZ!!....








UPDATE INDI 10/10/2008

NI SAYA UPDATE INDI BARU..INDI QQE BERBENTUK BAR..SAPER2 BERMINAT NAK GUNA SILAKAN...

IMEJ..

 

Attachments

Last edited:
Sponsored Post

Sifu786

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 18, 2007
Messages
12,325
Reaction score
154
Points
123
Update Terkini 24-09-2008

Kat bawah ni ada Update terkini template sahaja..lagi senang dan mudah di bawa :D :D ni kira UPDATE TEMPALTE terKINI untuk v.2..Indi2 masih sama..yang mana menggunakannya..bolehlah donload pada 1st post tuk semua indi tetapi post yg ke 2 ni template v.2 plak..try demo dulu kalau kurang yakin..'RULE' ASAL tetap sama cuma ada sedikit penambahan..




p/s: 10pip OK..jgn TAMAK2..Insyallah kalau follow rule 'risk' dapat di minimumkan..saranan main demo untuk membiasakan diri..good luck!!




sedikit UPDATE untuk template...12/10/2008
Perubahan yg di buat hanya 3..
1. penambahan QQE bar..(boleh donlod pada 1st post)
2. Arrow di ubah kepada standard
3. 'RULE' lebih mudah...

IMEJ







UPDATE 21/10/2008

Lihat IMEJ di bawah...



'RULE' sama spt sebelum ni..cuma kita gantikan indi stepma --> ##MTF MACD tuk mengurangkan signal tipu..good luck!!
-Amik template tarikh terkini dan amik indi ##MTF MACD..tu jer..-
*kalau nak TP jauh2..kena berani tanggung 'risk' besar gak :D




p/s: cuma peringatan..adalah baik untuk OP follow TF mejor..sekurang2nyer TFH1-TFH4 untuk mengurangkan floating lama..GOOD LUCK!!
 

Attachments

Last edited:

MzJb

Active Member
Joined
Mar 9, 2008
Messages
1,004
Reaction score
14
Points
25
wahhh... ada teknik baru...
 

nazrismail

Active Member
Joined
Dec 17, 2007
Messages
2,366
Reaction score
51
Points
30
di perbaharui jer...:D :D

p/s: jumpa lagi esok2 k..ngantuk plak...*Assalamualaikum*
Saya pun dah ngantuk, terima kasih kerana sharing teknik baru Sifu . Sedikit penambahan yang kawe letak atas indi ni ialah SMA close and Open (period 4).
Nak ngetest esok bilamana SMA bersilang dan rule yang Sifu tetapkan.
Thanks banyak2.
"alaikummusalam"
 

armins_eye

Active Member
Joined
Nov 16, 2006
Messages
2,207
Reaction score
826
Points
71
Cikgu sudah maju dengan Teknik Menskaping...tahniah kami ucapkan...
 

yayas

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Feb 20, 2006
Messages
3,780
Reaction score
78
Points
40
tahniah....selamat maju jaya :)cgrock
 
Last edited:

Cayiema

Active+ Member
Joined
Aug 1, 2008
Messages
2,949
Reaction score
3
Points
25
Wah... sifu bukak thread baru.. :">
 

Sifu786

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 18, 2007
Messages
12,325
Reaction score
154
Points
123
Wah... sifu bukak thread baru.. :">
sajer nak kongsi teknik 10pip walaupun le lebih...nak cuba2 kawal perasaan tamak kalau ble...:D:D
 

rockstar

Active+ Member
Joined
Jan 7, 2007
Messages
4,814
Reaction score
33
Points
30
sajer nak kongsi teknik 10pip walaupun le lebih...nak cuba2 kawal perasaan tamak kalau ble...:D:D
hihih 10 pips pn...klau 1 pip 10usd?...huhuhu bisa gila ya menahan nafsu tamak.....miahahahaha
 
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post
Top
Log in Register