Teknik Breakout - Indikator Simple untuk Pelajar Forex Permulaan

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.13381
USD / JPY
107.316
GBP / USD
1.26122
USD / CHF
0.93788
USD / CAD
1.35134
EUR / JPY
121.677
AUD / USD
0.69772

CG Sponsors




gundam98

Banned
Joined
Sep 23, 2006
Messages
864
Reaction score
367
Points
31
Teknik breakout bersesuaian untuk pelajar forex permulaan. Cara ini dengan menggunakan high price dan low price dalam lingkungan masa tertentu sebelum pembukaan pasaran wang terutamaan London session. Contoh screenshot:



Updated 26/11/08
Sumbangan sureheboh.com dan evilgoodguy memeriahkan lagi thread ini menambahkan PIPS hari-harian! :D
Sumbangan Indi hanya sesuai untuk broker FXOpen/Instaforex/Liteforex/FXDD pada masa ini.....

London Box dan Cable Indi bagi same buy stop and sell stop :)

For the indicators, please download HERE

Siapa-siapa nak cuba EA Multipurpose untuk automatic setting for Breakeven, Jumping SL, Trailing SL, etc, cuba downlod sini.

Tambahan indicator: Panca - Eagle Breakout (FREE)

Satu lagi template tambahan dari evilgoodguy...
HERE #1270

Cable indi @ post#1297 :D

Kalau betul-betul konfius, guna cable ini sahaja... ikut bulat-bulat apa yang ditulis.
 
Last edited:
Sponsored Post

gundam98

Banned
Joined
Sep 23, 2006
Messages
864
Reaction score
367
Points
31
Hanya berfungsi dalam Build 220... sorry... pakai FXDD, sudah ada build 220. Lepas tu.. boleh main dalam apa jua broker, Marketiva, FXCM, etc. Pasal indicator ini teramat senang dan berkesan
 

ahmadnaim

Active Member
Joined
Dec 14, 2007
Messages
1,065
Reaction score
49
Points
35
aloha tuan tanah camne nk pkai indicator ni?bleh test kt platform ape?kalo nk wat demo acc dlu bleh ke?
 

gundam98

Banned
Joined
Sep 23, 2006
Messages
864
Reaction score
367
Points
31
EA ini boleh taruk masuk demo atau live pun boleh.. Ini bukan EA.
Guna FXDD, build 220 (kalau belum update, cepat updatekan).
Campak ex4 masuk "indicators" folder dan tpl dalam "templates"
Setting GMT +3.
Tiap-tiap hari pukul 2pm, tengok ada 2 garisan merah...
buatlah Buy stop, sell stop, buy limit, sell limit, apa jua, dah lupa mana satu! :D
Kalau sudah profit, adjust SL...
Makin profit, makin ubah SL
Itu aje

SL standard ialah 30 pips.
 

NEMO

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,165
Reaction score
1,041
Points
1,101
kena bukak 2 platform sekaligus la ni..
 

JamatL

Junior Member
Joined
Oct 17, 2008
Messages
51
Reaction score
50
Points
16
any luck trying to decompile indy. getting errors with Purebeam 4.0.218.3 and GetMySources v1.0.36 ?:((
 

ahmadnaim

Active Member
Joined
Dec 14, 2007
Messages
1,065
Reaction score
49
Points
35
minta maaf ye

FXDD tu fx broker mcm insta forex ke? pastu kene wat SL 30pips utk setiap kali nk wat entry ke?
 

gundam98

Banned
Joined
Sep 23, 2006
Messages
864
Reaction score
367
Points
31
Ini hanyalah contoh TRADE HARI INI.....

Kalau ikut signal yang diberikan... tembak SELL position at 1.5386...
dapat 240 pips sekarang! Wow!
 
Last edited:

gundam98

Banned
Joined
Sep 23, 2006
Messages
864
Reaction score
367
Points
31
any luck trying to decompile indy. getting errors with Purebeam 4.0.218.3 and GetMySources v1.0.36 ?:((
I PURPOSELY RECOMPILE USING BUILD 220, BECAUSE I KNOW PEOPLE LIKE YOU WITH FREE DECOMPILER WILL DECOMPILE AND SELL IT FOR YOUR OWN STUFF!!!

This is FREE, and USE IT TO MAKE PIPS, Not SELL it for MONEY!!!
 
Last edited:

gundam98

Banned
Joined
Sep 23, 2006
Messages
864
Reaction score
367
Points
31
minta maaf ye

FXDD tu fx broker mcm insta forex ke? pastu kene wat SL 30pips utk setiap kali nk wat entry ke?
Tengok itu Indicator dia akan kasi instruction yang BETUL! Bila mahu beli, bila taruk SL, ikut buta-buta! Long term gain.. tengok results dalam website tu...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register