BTC USD 24,124.6 Gold USD 1,780.43
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Teknik angPRdin + BPS Pattern untuk GBPJPY

SX386

Fun Poster
Messages
435
Joined
Feb 24, 2007
Messages
435
Reaction score
46
Points
20
Wahai rakan-rakanku seperjuangan,

Saya dah modify teknik DM untuk kejayaan yang lebih jitu.

Dengan kombinasi indicator angPRdin+sqstdn dan indicator auto fibonaci ( bps pattern ), maka menghasilkan keputusan yang agak luarbiasa.

Sebab sebelum ni kita terikat dengan entry 50 pips dan target 50 pips tiap2 minggu tanpa mengambil jurang wave price. Kali ni, kena tengok jurang wave dalam seminggu. Ini dapat ditentukan oleh indicator angPRdin.

Manakala untuk menentukan entry, perlu dilihat kepada line biru pertama yang dihasilkan oleh BPS Pattern. Untuk exit, perlu dilihat line biru yang kedua yang dihasilkan oleh BPS Pattern. Kedua-dua line biru ini akan terhasil bukan pada semua timeframe. Anda kena lihat satu persatu dari M1 hingga H4. Kalau anda ragu2, maka boleh diambil price yang berada di antara kedua2 line biru ini.

Bagaimana dengan stoploss?

Stoploss adalah pada harga line tengah andPRdin.

Teknik ini tidak ada masa entry sebelum ini.
 
Sponsored Post

izery

Active+ Member
Messages
3,661
Paid Membership
Joined
Mar 21, 2006
Messages
3,661
Reaction score
1
Points
25
takde ke screenshot chart dgn indi tu? baru la gelap lagikan bersuluh org kata..
aku cuma dpt bayangkan autofibo tu je.. :D
 

SX386

Fun Poster
Messages
435
Joined
Feb 24, 2007
Messages
435
Reaction score
46
Points
20
Indicator dan image adalah seperti berikut.
 

Attachments

  • cuba01.gif
    cuba01.gif
    18.2 KB · Views: 1,530
  • ang_PR (Din)-v1+SQStdN.mq4
    3.9 KB · Views: 364
  • BPS 1-2-3 Pattern.ex4
    29 KB · Views: 374

SX386

Fun Poster
Messages
435
Joined
Feb 24, 2007
Messages
435
Reaction score
46
Points
20
Kalau dia price tengah down dari line tengah angPRdin tu dan line biru entry BPS Pattern sudah terhasil, maka boleh untuk entry sell. Begitu juga sebaliknya. Manakala line tengah dijadikan stoploss. Kalau harga tengah naik dari line hijau angPRdin, maka line tengah sebagai target.
 

meyour

Active Member
Messages
1,573
Joined
Oct 3, 2007
Messages
1,573
Reaction score
96
Points
30
Indicator dan image adalah seperti berikut.

Bro, garis hijau bukan yg melengkung tu..garis hijau yg straight kat chart tu...ada garis kuning gak...bukan yg garis hijau kuning melengkung:D
 

marvelous

Legendary Member
gem
Messages
17,049
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,049
Reaction score
2,969
Points
261
Awards
1
bro SX..kiranya nak confirm kan open post di TF berapa?..atau kena cek mana2 TF yg ada line biru dan nak exit post tunggu line biru satu lagi...ada betul ke..TF tak amik kisah ke?..maksud aku keutamaan TF?:-?
 
Last edited:

SX386

Fun Poster
Messages
435
Joined
Feb 24, 2007
Messages
435
Reaction score
46
Points
20
Bro, garis hijau bukan yg melengkung tu..garis hijau yg straight kat chart tu...ada garis kuning gak...bukan yg garis hijau kuning melengkung:D

Itu menunjukkan price akan/tengah up aje.
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.01650
USD / JPY
133.292
GBP / USD
1.20672
USD / CHF
0.94637
USD / CAD
1.29037
EUR / JPY
135.492
AUD / USD
0.70264

CG Sponsors




Top
Log in Register