• Forum searching, newly uploaded avatar and existing gif avatar currently not working properly. We are working on it.

Teknik 50 Pips Breakout ( GBPJPY sahaja )

Recommended Brokers


Latest Threads

SX386

Fun Poster
Joined
Feb 24, 2007
Messages
435
Reaction score
46
Points
0
Location
Jauh di sana
Salam semua,

Teknik ini hampir sama mcm wss atau dolly, namun saya ubahsuai sikit supaya sesuai untuk gbpjpy.

Saya minta pandangan semua trader di carigold ini untuk membuat improvement agar ia jauh lebih baik. Setakat ni, saya dah backtest teknik pada lepas2, saya backtest dari Jan 2 until the end of sept 2007, kira2 hampir 79% profit.

Tekniknya begini :

Trade pada jam 6 pagi.

Open buy stop 50 pips di atas harga daily open, target 50 pips aje.Stoploss 100 pips.
Open sell stop 50 pips di bawah harga daily open, target 50 pips aje.Stoploss 100 pips.


Anda semua boleh uji dengan indicator dilampirkan.

Sebarang cadangan amatlah dialu-alukan.:)

Code:
http://rapidshare.com/files/171646521/daily_open_line.mq4
http://rapidshare.com/files/171646496/disketmadu_LINES.mq4
 
Last edited:
Sponsored Post

Blues

Elite Member
Platinum Member
Verified
Joined
Mar 6, 2006
Messages
8,176
Reaction score
17
Points
0
Location
โลกออนไ&
Trade pada jam 6 pagi.

Open buy stop 50 pips di atas harga daily open, target 50 pips aje.Stoploss 100 pips.
Open sell stop 50 pips di bawah harga daily open, target 50 pips aje.Stoploss 100 pips.
TQ sebab share.. Cuma kalau boleh bagi definisi skit harga daily open Maybe ramai yg x tahu, especially newbie.. :)
 

SX386

Fun Poster
Joined
Feb 24, 2007
Messages
435
Reaction score
46
Points
0
Location
Jauh di sana
Saya rasa Daily Open merujuk kepada harga buka bagi permulaan hari di chart/candlestick Daily.

Tambahan : untuk melihat performance teknik, sila guna H1.
 

ayusri4ever

Active Member
Joined
Dec 24, 2005
Messages
1,585
Reaction score
2
Points
0
Location
TeaCHer GardeN
Salam semua,

Tekniknya begini :

Trade pada jam 6 pagi.

Open buy stop 50 pips di atas harga daily open, target 50 pips aje.Stoploss 100 pips.
Open sell stop 50 pips di bawah harga daily open, target 50 pips aje.Stoploss 100 pips.


Anda semua boleh uji dengan indicator dilampirkan.

Sebarang cadangan amatlah dialu-alukan.:)
bleh bg contoh tak camner nak open position..konfius buy stop nga sell stop.
 

waveVista

Fun Poster
Joined
Oct 27, 2007
Messages
739
Reaction score
4
Points
0
Location
Kuala Lumpur
bleh bg contoh tak camner nak open position..konfius buy stop nga sell stop.
kan ada b1 b2, s1, s2.. open di buy di b1 dan tp di b2.. open sell di s1 dan tp di s2.. wahh kalau tengok back test pun lagi bagus dari wss nih. harap harap kalau ada otai otai munkin leh improvekan lagi sistem ni, lagi bagus..
 

pencai

Permanently Banned
Joined
Mar 29, 2006
Messages
392
Reaction score
0
Points
0
bole ke sl pada 50 pips je .....pasal gj ni sekali swing lebih sl 50 ni senang 2 kena ,pasal kalau backtest memang tak nampak
 
Sponsored Post
Top
Log in Register