Teknik 50 Pips Breakout ( GBPJPY sahaja )

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.11342
USD / JPY
107.625
GBP / USD
1.23864
USD / CHF
0.96085
USD / CAD
1.37266
EUR / JPY
119.832
AUD / USD
0.67245

CG Sponsors




SX386

Fun Poster
Joined
Feb 24, 2007
Messages
435
Reaction score
46
Points
20
Salam semua,

Teknik ini hampir sama mcm wss atau dolly, namun saya ubahsuai sikit supaya sesuai untuk gbpjpy.

Saya minta pandangan semua trader di carigold ini untuk membuat improvement agar ia jauh lebih baik. Setakat ni, saya dah backtest teknik pada lepas2, saya backtest dari Jan 2 until the end of sept 2007, kira2 hampir 79% profit.

Tekniknya begini :

Trade pada jam 6 pagi.

Open buy stop 50 pips di atas harga daily open, target 50 pips aje.Stoploss 100 pips.
Open sell stop 50 pips di bawah harga daily open, target 50 pips aje.Stoploss 100 pips.


Anda semua boleh uji dengan indicator dilampirkan.

Sebarang cadangan amatlah dialu-alukan.:)

Code:
http://rapidshare.com/files/171646521/daily_open_line.mq4
http://rapidshare.com/files/171646496/disketmadu_LINES.mq4
 
Last edited:
Sponsored Post

Blues

Elite Member
Platinum Member
Joined
Mar 6, 2006
Messages
8,176
Reaction score
17
Points
70
Trade pada jam 6 pagi.

Open buy stop 50 pips di atas harga daily open, target 50 pips aje.Stoploss 100 pips.
Open sell stop 50 pips di bawah harga daily open, target 50 pips aje.Stoploss 100 pips.
TQ sebab share.. Cuma kalau boleh bagi definisi skit harga daily open Maybe ramai yg x tahu, especially newbie.. :)
 

SX386

Fun Poster
Joined
Feb 24, 2007
Messages
435
Reaction score
46
Points
20
Saya rasa Daily Open merujuk kepada harga buka bagi permulaan hari di chart/candlestick Daily.

Tambahan : untuk melihat performance teknik, sila guna H1.
 

ayusri4ever

Active Member
Joined
Dec 24, 2005
Messages
1,587
Reaction score
3
Points
25
Salam semua,

Tekniknya begini :

Trade pada jam 6 pagi.

Open buy stop 50 pips di atas harga daily open, target 50 pips aje.Stoploss 100 pips.
Open sell stop 50 pips di bawah harga daily open, target 50 pips aje.Stoploss 100 pips.


Anda semua boleh uji dengan indicator dilampirkan.

Sebarang cadangan amatlah dialu-alukan.:)
bleh bg contoh tak camner nak open position..konfius buy stop nga sell stop.
 

waveVista

Fun Poster
Joined
Oct 27, 2007
Messages
740
Reaction score
4
Points
15
bleh bg contoh tak camner nak open position..konfius buy stop nga sell stop.
kan ada b1 b2, s1, s2.. open di buy di b1 dan tp di b2.. open sell di s1 dan tp di s2.. wahh kalau tengok back test pun lagi bagus dari wss nih. harap harap kalau ada otai otai munkin leh improvekan lagi sistem ni, lagi bagus..
 

pencai

Banned
Joined
Mar 29, 2006
Messages
392
Reaction score
0
Points
10
bole ke sl pada 50 pips je .....pasal gj ni sekali swing lebih sl 50 ni senang 2 kena ,pasal kalau backtest memang tak nampak
 

waktong

Super Active Member
Joined
Jan 26, 2007
Messages
7,489
Reaction score
87
Points
70
bole ke sl pada 50 pips je .....pasal gj ni sekali swing lebih sl 50 ni senang 2 kena ,pasal kalau backtest memang tak nampak
sl pada 100 pips bukan 50pips
 

aunpower

Active+ Member
Joined
Dec 28, 2005
Messages
4,061
Reaction score
32
Points
30
bole ke sl pada 50 pips je .....pasal gj ni sekali swing lebih sl 50 ni senang 2 kena ,pasal kalau backtest memang tak nampak
cube bro tgk result yang die bagi dalam msword tu...... cume yang saye tak paham bile kite letak SL50 dan bile pulahk kite letak SL100...?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register