BTC USD 24,029.4 Gold USD 1,780.72
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Teknik 4H Fibo

ammal07

Super Active Member
Messages
5,069
Joined
Apr 3, 2008
Messages
5,069
Reaction score
368
Points
81
salam untuk semua..

saya ingin memperkenalkan satu teknik yang mudah , tapi berkesan untuk menghasilkan pip.
saya namakan teknik 4h fibo.settingnya mudah saja, hanya menggunakan fibo retracement,trendline dan indi AO.

tf 4h di gunakan kerana dgn tf 4h saja kita dapat new low atau new high yang sebenar.
setelah new H dan new L dikenal pasti plotkan fibo retracement. ambil tp secara berperingkat dari fibo 38.2,50.0 dan 61.8. dalam pada tu juga set kan by limit atau sell limit pada level fibo 50.0 dan 61.8 setkan SL pada new L atau new H.

teknik ini berkesan sekiranya UT atau DT,sekiranya sideway, kurang cantik...selamat mencuba, rugi tanggung sendiri...

euh40308.gif
 
Sponsored Post

azam575

CG Super Hardcore Club
gemgemgem
Messages
100,030
Joined
Jul 19, 2007
Messages
100,030
Reaction score
857
Points
1,076
salam untuk semua..

saya ingin memperkenalkan satu teknik yang mudah , tapi berkesan untuk menghasilkan pip.
saya namakan teknik 4h fibo.settingnya mudah saja, hanya menggunakan fibo retracement,trendline dan indi AO.

tf 4h di gunakan kerana dgn tf 4h saja kita dapat new low atau new high yang sebenar.
setelah new H dan new L dikenal pasti plotkan fibo retracement. ambil tp secara berperingkat dari fibo 38.2,50.0 dan 61.8. dalam pada tu juga set kan by limit atau sell limit pada level fibo 50.0 dan 61.8 setkan SL pada new L atau new H.

teknik ini berkesan sekiranya UT atau DT,sekiranya sideway, kurang cantik...selamat mencuba, rugi tanggung sendiri...

euh40308.gif
THANKS BRO....ko tela kasi idea utk teknik aku hehehe :D
 

mynor5535101

Active+ Member
Messages
4,452
Joined
Nov 29, 2007
Messages
4,452
Reaction score
192
Points
33
salam untuk semua..

saya ingin memperkenalkan satu teknik yang mudah , tapi berkesan untuk menghasilkan pip.
saya namakan teknik 4h fibo.settingnya mudah saja, hanya menggunakan fibo retracement,trendline dan indi AO.

tf 4h di gunakan kerana dgn tf 4h saja kita dapat new low atau new high yang sebenar.
setelah new H dan new L dikenal pasti plotkan fibo retracement. ambil tp secara berperingkat dari fibo 38.2,50.0 dan 61.8. dalam pada tu juga set kan by limit atau sell limit pada level fibo 50.0 dan 61.8 setkan SL pada new L atau new H.

teknik ini berkesan sekiranya UT atau DT,sekiranya sideway, kurang cantik...selamat mencuba, rugi tanggung sendiri...

euh40308.gif

Saya BAB FIBO ni tak khatam . tak reti nak tarik dari mana ke mana.....Saya ikut cara anda tarik FIBO dalm SS tadi. Jadi GJ cecah 23.6. Apa maknanya itu....? Munkin dgn bacaan FIBO ni sesuai dgn teknik PO saya kot....Selama ni Buat PO ikut trend .support,dan resistance aje.....sebab tak reti ukur pakai FIBO.
 
Last edited:

ammal07

Super Active Member
Messages
5,069
Joined
Apr 3, 2008
Messages
5,069
Reaction score
368
Points
81
Saya BAB FIBO ni tak khatam . tak reti nak tarik dari mana ke mana.....Saya ikut cara anda tarik FIBO dalm SS tadi. Jadi GJ cecah 23.6. Apa maknanya itu....? Munkin dgn bacaan FIBO ni sesuai dgn teknik PO saya kot....Selama ni Buat PO ikut trend .support,dan resistance aje.....sebab tak reti ukur pakai FIBO.

kalau ikut biasanya GJ akan naik lagi sampai 50.0 atau 61.8 kemudian turun semula...
 

mynor5535101

Active+ Member
Messages
4,452
Joined
Nov 29, 2007
Messages
4,452
Reaction score
192
Points
33
kalau ikut biasanya GJ akan naik lagi sampai 50.0 atau 61.8 kemudian turun semula...


Saya teragak agak nak buat Sell Limit dan Buy limit....Hanya tengok reistance dan Support sahaja pada 4hour punya candle. Saya punya teknik lebih pada Buy Stop dan Sell Stop aje....Jadi dgn ada panduan FIBO ini. senang lah saya nak pasang jerat sell Limit dan Buy Limit.

Kalau dia lepas 61.8 macam mana?
 
Last edited:

ammal07

Super Active Member
Messages
5,069
Joined
Apr 3, 2008
Messages
5,069
Reaction score
368
Points
81
Saya teragak agak nak buat Sell Limit dan Buy limit....Hanya tengok reistance dan Support sahaja pada 4hour punya candle. Saya punya teknik lebih pada Buy Stop dan Sell Stop aje....Jadi dgn ada panduan FIBO ini. senang lah saya nak pasang jerat sell Limit dan Buy Limit.

Kalau dia lepas 61.8 macam mana?

biasanya kalau DT atau UT retacement tak akan lebih dari 100%,
kalau dah lebih tu maknaya dah jadi reversal..
 

mynor5535101

Active+ Member
Messages
4,452
Joined
Nov 29, 2007
Messages
4,452
Reaction score
192
Points
33
biasanya kalau DT atau UT retacement tak akan lebih dari 100%,
kalau dah lebih tu maknaya dah jadi reversal..

Kalau nak tarik FIBO tu dalam HI/LO within period separator ke? Atau pun tarikh ke belakang lagi....? Kalau DT tarik dari atas atau bawah?
 

ableze_joepardy

Active Member
Messages
1,532
Joined
Apr 18, 2006
Messages
1,532
Reaction score
17
Points
25
Kalau nak tarik FIBO tu dalam HI/LO within period separator ke? Atau pun tarikh ke belakang lagi....? Kalau DT tarik dari atas atau bawah?

fibo kene tarik dari CS yg terdahulu ke CS latest.. tak kira DT @ UT..
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.01629
USD / JPY
133.325
GBP / USD
1.20581
USD / CHF
0.94646
USD / CAD
1.29029
EUR / JPY
135.497
AUD / USD
0.70244

CG Sponsors




Top
Log in Register