Teknik 1234 High Low Close

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.14013
USD / JPY
106.970
GBP / USD
1.25545
USD / CHF
0.94536
USD / CAD
1.35118
EUR / JPY
121.961
AUD / USD
0.69885

CG Sponsors




Status
Not open for further replies.

astagold.UMOFX

Legendary Member
Joined
Jul 10, 2008
Messages
13,054
Reaction score
605
Points
161
UPDATES

http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=87576

contoh live trades utk panduan/ikutan


Asas teknik ni gunakan High, Low, Close 2 hari sebelumnya untuk menetapkan trend.

contoh:

25-08-08 Mon
Open 1.8518
High 1.8590*
Low 1.8408*
Close 1.8532** range = 182p


26-08-08 Tue
Open 1.8531
High 1.8531*
Low 1.8328*
Close 1.8399** range =203p
****************************************
Close 26/08 di bawah Low 25/08, so SELL 27/08
****************************************

27-08-08 Wed
Open 1.8398
High 1.8488*
Low 1.8285*
Close 1.8360** range =203p
***************************************
Close 27/08 di atas Low 26/08, tapi masih di bawah High 26/08, Sell 28/08
***************************************

28-08-08 Thur
Open 1.8359
High 1.8402*
Low 1.8238*
Close 1.8295** range =164p
***************************************
Close 28/08 di atas Low 27/08, tapi masih di bawah High 27/08,
Sell 29/08
***************************************

29-08-08 Fri
Open 1.8293
High 1.8xxx*
Low 1.8xxx*
Close 1.8xxx** range =xxxp
 
Last edited:
Sponsored Post

azam575

CG Hardcore Club
Joined
Jul 19, 2007
Messages
98,545
Reaction score
828
Points
566
wah... teknik ni mcm best jer bro....

ado bukti kehebtan teknik nie tak :D
 

astagold.UMOFX

Legendary Member
Joined
Jul 10, 2008
Messages
13,054
Reaction score
605
Points
161
tak la power sangat, bole la 20-30% sebulan kalau GU rancak.

konsep asas 1:

kalau close 2 hari berturut2 tu bawah low hari2 sebelum tu, sell.

kalau close 2 hari berturut2 tu atas high hari2 sebelum tu, buy.

kalau tengah2, rujuk ke 3 hari sebelumnya.
 

mynor5535101

Active+ Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
4,452
Reaction score
183
Points
33
Aku punya simple aje.Buka Tick Chart daily.
1)Today low is lower then yesterday low =Besok boleh Short
2)Today High is Higher dan Yesterday High = Besok boleh long
3)Entry time 00:00 GMT.

Teknik ini setakat boleh curik makan 50 pip daily.


P:S. Walau macam mana pun aku prefer teknik grid untuk Major position.yang teknik high low ni untuk curik makan.....:D
 

astagold.UMOFX

Legendary Member
Joined
Jul 10, 2008
Messages
13,054
Reaction score
605
Points
161
bila dah tau trend, nak sell ke nak buy, baru la start trade.

aku gunakan strategy correction dengan lot berganda 3 atau 4 order 1 arah maksima.

bila order maksima jejak, aku akan hedge order yang terakhir dengan saiz lot yang sama.

contoh:

sell 0.1, 0.2, 0.4, 0.8.
buy 0.8 bila order ke 4 jejak.

stop loss 200p semua order sell, tp 100p, stop loss 100p utk order buy.
 

adioz88

Super Active Member
Joined
Jun 15, 2008
Messages
6,659
Reaction score
11
Points
65
macam saya ni merempit aja
Tengok chart, sendirian berhad punya analisa
Lepas tu baru tentukan sell atau buy
tapi sekarang punya gaya, dok sell aja
 

SpeedUp

Fun Poster
Joined
May 11, 2008
Messages
305
Reaction score
43
Points
20
Aku punya simple aje.Buka Tick Chart daily.
1)Today low is lower then yesterday low =Besok boleh Short
2)Today High is Higher dan Yesterday High = Besok boleh long
3)Entry time 00:00 GMT.

Teknik ini setakat boleh curik makan 50 pip daily.


P:S. Walau macam mana pun aku prefer teknik grid untuk Major position.yang teknik high low ni untuk curik makan.....:D
Ass,kum... simple gak nie.. tang time tu aku x paham laa. nubie katakan.. 00:000 GMT tu kul 5.00 am ke..:-? TQ
 

astagold.UMOFX

Legendary Member
Joined
Jul 10, 2008
Messages
13,054
Reaction score
605
Points
161
bergantung kat broker, tapi utk instafx, time tu betul la.
 
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post
Top
Log in Register