Teguran terhadap CGrians semakin melampau.

Recommended Brokers


Dakjaat

Active Member
Joined
Oct 25, 2010
Messages
2,118
Reaction score
372
Points
41

sumber gambar dari Sawamura

Semenjak kebelakangan ini, dari apa yang aku lihat sebagai seorang silent reader.. kerap sangat user CG yang membuka thread baru dengan tajuk bahasa yang kurang sopan atau kata lainnya buat dosa kering dengan perkataan MEREMBES, MELECAK, TERPANCUT etc.

Korang ni kemaruk sangat ke nak CGRIAN'S yang lain baca thread korang? Memang baik korang share latest news kat CG tetapi bahasa tu biarlah beradab sikit.

Kata nak memartabatkan bahasa melayu tetapi jika camni la cara korang berforum dengan ayat kurang asam macam tu.. mmg sah korang ni jenis manusia yang DAHAGAKAN PERHATIAN a.k.a Attention Seeker.

Bawa-bawalah bertaubat.. mata kitorang pun nak juga baca ayat-ayat baik. Sudahlah dunia semakin hari semakin rosak, ni plak korang tambahkan lagi.

Moderator, tolong buat tapisan dan tegas dalam hal ini. Terima kasih.

UPDATE 12.23 pm - 9 April 2013

Habis isu, di atas, timbul pula isu baru. Kelucahan di section lawak juga semakin menjadi-jadi. Bukan itu saja, sesetengah user berforum bagaikan takde adab dah. Hina, caci maki, kutuk bagaikan dah tak terkawal. Apa semua ni? Nak angkat pendirian masing-masing sampai jadi macam tu sekali? Pebende semua ni? Korang nak tanamkan sifat kebencian ke dalam diri forumer CG ni?
 
Last edited:
Sponsored Post

Dakjaat

Active Member
Joined
Oct 25, 2010
Messages
2,118
Reaction score
372
Points
41
Thread stickied.
Terima kasih Dann..

sorry.. perkara ni dah lama berlarutan dan semakin geli aku nak buka CG dek tajuk-tajuk 'sakai' camtu.
 

syahays

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2010
Messages
23,430
Reaction score
46
Points
120
ermmm...bos pon da masuk...
 

Al-Hafiz

Active Member
Joined
Jan 23, 2010
Messages
1,803
Reaction score
33
Points
30
Semenjak kebelakangan ini, dari apa yang aku lihat sebagai seorang silent reader.. kerap sangat user CG yang membuka thread baru dengan tajuk bahasa yang kurang sopan atau kata lainnya buat dosa kering dengan perkataan MEREMBES, SEKSI, HOT etc.

Korang ni kemaruk sangat ke nak CGRIAN yang lain baca thread korang? Mmg baik korang share latest news kat CG tetapi bahasa tu biarlah kena sikit.

Kata nak memartabatkan bahasa melayu tetapi jika camni la cara korang berforum dengan ayat kurang asam macam tu.. mmg sah korang ni jenis manusia yang DAHAGAKAN PERHATIAN a.k.a manusia jiwa kacau.

Bawa-bawalah bertaubat.. mata kitorang pun nak juga baca ayat-ayat baik. Sudahlah dunia semakin hari semakin rosak, ni plak korang tambahkan lagi.

Moderator, tolong buat tapisan dan tegas dalam hal ini. Terima kasih.


Saya setuju dengan anda

:)cgrock:)cgrock:)cgrock
 

Staffstatic

Active Member
Joined
Jul 17, 2009
Messages
2,262
Reaction score
20
Points
25
perghhh....2 org pggl market srategi
nak ayat bahasa baku bukak kamus la bro hahaha :)):)):))
jgn marah arr
 

manjarina

Fun Poster
Joined
Nov 5, 2008
Messages
445
Reaction score
0
Points
10
Giler sex kot... Arini jer ada 2/3 thread psl kes rogol... Tajuk letak xbleh blah...
 

rijal2009

Marked as Scammer, (until issue resolved)
Joined
Jul 8, 2009
Messages
9,169
Reaction score
286
Points
81
no komen jgk.. :)
 

mr.dede

Legendary Member
Joined
Dec 1, 2010
Messages
11,333
Reaction score
187
Points
123
if u feel uncomfortable,dunt click..this is wht we call,forum.
my rm1 opinion
 
Sponsored Post
Top
Log in Register