Tauke Tesco....

CG Sponsors




LC yellow

Junior Member
Joined
Oct 16, 2008
Messages
53
Reaction score
109
Points
19
Sekitar tahun 2000 akhbar The London Jewish News(www.ljn.co.uk<http://www.ljn. co.uk>) diedarkan secara percuma di kesemuacawangan Tesco di seluruh England ..Ini ialah akhbar Yahudi yang memberikan sokongan secara terbuka untuk regimganas Zionis di Israel. Pengasasnya ialah Sir Jack Cohen berasal dari keluarga Yahudi yang kaya raya.Nama pasaraya Tesco diambli daripada nama isterinya Tessa Cohen.Disamping mempromosi produk Israel di rangkaian pasarayanya di seluruh dunia,mereka juga telah membuat perjanjian perniagaan dengan syarikat perisianIsrael yang berjumlah jutaan dollar. Jack Cohen lahir pada 6 Oktober 1898 dan meninggal dunia pada 24 Mac 1979 dandikebumikan di Tanah Perkuburan Yahudi Willesden, London , England .Anda boleh sahkan maklumat ini dengan hanya membuat "search" diinternet dengan menaip "Tesco Jewish" dan anda akan dapat pelbagailaman web Yahudiyang dikaitkan dengan Tesco. Keputusan ditangan anda sekiranya anda mahumenyokong Yahudi dengan mempertingkatkan ekonomi mereka apabilaanda membeli belah di Tesco.
 
Sponsored Post

tar_wow1983

Super Active Member
Joined
Oct 2, 2007
Messages
8,406
Reaction score
47
Points
70
Susah nak kata, cos kebanyakan barang yang ada di dunia mostly dikuasai oleh yahudi...so apalagi, marilah bangkit wahai umat Islam, tuntutlah ilmu, tingkat kan pengetahuan supaya kita boleh bersaing dengan kaum yahudi laknat. Bukannya meningkatkan daya angkat tayar bile merempit...
 

ahib0205

Legendary Member
Joined
Nov 18, 2007
Messages
19,329
Reaction score
740
Points
166
betul atau tidak info yang saya dapat tau bahawa tokey TESCO sendiri la ni tinggal di penempatan ISRAEL...

wallahu a'lam...

ayuh kita semua BERTINDAKKKKK
 

Yuzia

Fun Poster
Joined
May 11, 2008
Messages
104
Reaction score
4
Points
25
Kalau macamtu kalau kat Giant atau Jusco macamane??
 

ykenobi

Super Active Member
Joined
Nov 19, 2008
Messages
6,422
Reaction score
14
Points
65
kalo kite nk boikot barangan tesco..kene pk jugak mereka2 yg bekerja kt dlm tesco tuh..derang pon carik rezeki gak..so camne?
 

brozul

Super Active Member
Joined
Jun 11, 2008
Messages
8,469
Reaction score
28
Points
70
kalau nak boikot patut dari dulu lagi...
skang nak boikot dpt apa?
dah perang dah pon...
duit pon dah byk dah diorg...
 

eidod

Active Member
Joined
Apr 4, 2007
Messages
1,364
Reaction score
5
Points
25
huuhuu....
mana2 ade je yahudi niii....:-?:-?:-?
 

AlchemisT

Permanently Banned - , Newbie hacker password stea
Joined
Feb 19, 2008
Messages
11,718
Reaction score
328
Points
131
boikot.............
 

laharjaya

Active+ Member
Joined
Jul 1, 2008
Messages
3,334
Reaction score
13
Points
25
boikot memboikot ni agak sukar dilakukan jikalau kita telitikan betul2. Misalnya ttg memboikot tak nak makan ayam sbb rega ayam naik, mmg seminggu dua kita boleh memboikot ttp bagi anak-anak kecil apakah mereka turut dinafikan kehendak naluri mereka untuk makan ayam.

Cara yang terbaik kita pertingkat penguasan ilmu dan ekonomi dengan meletakkan tujuan untuk mendapatkan keberkatan hidup di dunia mahupun di akhirat. Kita umat Islam terlalu jauh dalam nerenung sejarah Islam itu sendiri.

Kita bermulalah dengan sektor pertanian yang boleh menyumbang kepada makanan yang halal dan bersih.

Kalau hendak boikot, kita boikotlah dari menggunakan matawang USD dalam membuat transaksi import eksport barangan.
 

damiaphang

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Apr 21, 2008
Messages
7,626
Reaction score
53
Points
70
akak pun dah baikot setakat ni pegi tesco...
meh kita pakat ramai2 jgn pegi tesco...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register