Tauke skim piramid ditahan

CG Sponsors




eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
NEW YORK: Seorang wanita yang mengendalikan skim piramid yang mensasarkan imigran Filipina di New York ditahan, kata pendakwa semalam.


Razel Canedo, 41, ditahan di Atlantic City, New Jersey pada Jumaat lalu dan dihadapkan ke mahkamah kelmarin.


Pegawai itu berkata, penipuan Razel membabitkan kerugian bernilai lebih RM3.4 juta di antara Januari 2003 dan Julai 2008.


“Dia mengambil deposit kononnya untuk dilabur dalam dua syarikat perkhidmatan kejururawatan dan menjanjikan pulangan 50 peratus sebulan.


“Sebaliknya, wang itu dipindahkan ke bank luar atau didepositkan ke akaun domestik sebelum dikeluarkan dalam bentuk tunai,” katanya. - AFP
 
Sponsored Post

aaril

Fun Poster
Joined
May 2, 2008
Messages
829
Reaction score
6
Points
15
kat new york pun ader skim piramid..ingat kat kat Malaysia jer ada.
 

abdul_ir

Super Active Member
Joined
Mar 26, 2009
Messages
6,738
Reaction score
36
Points
70
sikit je jumlah kutipan tu...kalau malaysia mesti bnyak..
 

qai

Active+ Member
Joined
Nov 11, 2008
Messages
2,928
Reaction score
1
Points
25
aku ingat kat 1malaysia td..
 

sokia

Legendary Member
Joined
Dec 18, 2007
Messages
16,256
Reaction score
5
Points
115
1 negara 1 skim... Huhu
 

aliQue

Super Active Member
Joined
Sep 26, 2006
Messages
5,139
Reaction score
31
Points
70
Malaysia bila lagi?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register