BTC USD 63,944.2 Gold USD 1,776.82
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Tatoo Lafaz Azan Pada Tubuh Artis Indonesia?

zanaa

Active+ Member
Joined
Jul 25, 2012
Messages
3,092
Reaction score
415
Points
41
1.jpg


Artis Indonesia Julia Perez atau lebih dikenali dengan panggilan Jupe tampil mengejutkan dalam rancangan televisyen DahSyat di studio RCTI, Kebon Jeruk, Jakarta Barat, pada Isnin (3/9/2012). Sebelum ini selebriti sensasi Indonesia ini pernah menjadi sebutan di kalangan rakyat Malaysia apabila pernah bercadang untuk memakai pakaian dalam yang dilengkapi oleh laser, semata-mata untuk mengalih perhatian pemain Malaysia sempena Final Kedua AFF Suzuki Cup tahun 2010.

Jupe yang berpakaian seperti berkemban itu mempamerkan tato baru yang bertulis huruf Jawi di belakang tubuhnya.

Bukan sekadar tatoo biasa, tetapi perkataan kalimah Arab ini adalah kaligrafi lafaz adzan yang selalu dikumandangkan oleh Muslimin lima kali sehari, iaitu kalimat حَيَّ عَلَي الْفَلاَحِ "Hayya 'alal Falaah".

Selain haram menurut syariat, tatoo pada tubuh yang Jupe lakukan boleh dikenakan Undang-Undang no 1/PNPS/1965 tentang Penyalahgunaan dan atau Penodaan Agama.

Julia Perez yang baru melaksanakan ibadah umrah ke Tanah Suci pernah berjanji akan tampil lebih tertutup dan sopan. Namun, ternyata janjinya hanya sekadar janji.

sumber:http://pulakdah.blogspot.com/2012/0...m_campaign=Feed:+EmpulakDah+(Em...Pulak+Dah!)
 
Sponsored Post

mazaziman

Active Member
Joined
Jul 27, 2011
Messages
1,705
Reaction score
3
Points
25
takleh pakai orang ni. balik umrah aritu janji nak berubah. nak suh husband pon jadi baik sama. takde beza la plak. makin teruk adaaaaa
 
Sponsored Post

CG Sponsors
Top
Log in Register