BTC USD 65,107.2 Gold USD 2,358.40
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Tash Yong dah tak pakai tudung, akui iman tak cukup kuat

akudotcom

CG Hardcore Club
gemgem
Messages
51,198
Top Poster #10
Joined
Jun 17, 2007
Messages
51,198
Reaction score
6,251
Points
881
Awards
1
Tash Yong dah tak pakai tudung, akui iman tak cukup kuat

Oleh Norhayati Nordin
A view of the sea
TASH Yong. FOTO Arkib NSTP
Kuala Lumpur: Pelakon Tash Yong, 33, mohon maaf dan menjelaskan tindakannya yang kini sudah membuka tudung disebabkan iman yang tidak cukup kuat.

Tash atau nama sebenar Nur Natasha Shazlia Rosli berkata, walaupun sekarang dia tidak lagi memakai tudung, tapi itu bukan bermakna dia akan berbuat demikian selamanya.

"Saya minta maaf, saya adalah hamba Allah yang biasa. Iman saya tak cukup kuat.

"Tapi, yang saya buka tudung sekarang tak bererti saya akan buka selamanya. Saya masih lagi cuba merancang semula, cuba jadi elok balik," katanya dalam video penjelasan dikongsi di media sosial.

Menurut Tash, dia yang lahir dalam keluarga seni memang sejak asal tidak memakai tudung, namun cuba berhijrah sebelum ini untuk belajar mengaji dan solat.

"Saya memang seorang yang 'free hair' sebelum ini. Tak lama kemudian, saya mula berhijrah. Saya belajar mengaji, saya belajar solat. Saya cuba perbaki diri, saya cuba memakai tudung dan sudah pun bertidung," katanya.

Tash yang pernah dikenali menerusi drama Menantu Ting Tong di TV3, bagaimanapun berterima kasih kepada mereka yang terus mendoakan kebaikan buatnya.

"Pada semua yang mendoakan yang baik-baik untuk saya, terima kasih. Saya doakan semoga kebaikan itu turut berbalik semula kepada kalian semua," katanya.

Terdahulu, Tash mula memakai tudung ketika sambutan Aidiladha pada September 2020 lalu dan pernah mengharapkan dirinya terus istiqamah bertudung ketika itu.

Disiarkan pada: February 12, 2023 @ 1:10pm

 
Back
Top
Log in Register